Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Ja mam takie pytanie, pewnie juz gdzies to bylo ale tutaj znalesc to czego sie szuka to praktycznie misja niemozliwa chodzi mi o taka sytuacje: kiedy dajmy swordmasterzy szarzuja na moj oddzial a ja mam tam assassina, to kto bije pierwszy? Obie jednostki maja ASF, zatem liczy sie tutaj to kto szarzowal czy inicjatywa? Jesli inicjatywa, i zalozmy ze jakies oddzialy mialyby tyle samo to wowczas ten kto szarzowal/ma great weapon czy rzut kostką i przy ASF nic nie ma wplywu?
do tej pory bylo tak ze jesli oba oddzialy mialy asf to pierwszy bil ten ktory mial wyzsza inicjatywe obecnie po wprowadzeniu balancing patcha (bitwy turniejowe i to tez nie wszedzie) asf u obu oddzialow sie znosi i decyduje to kto szarzowal kto ma dwuraka itp
Tak wiec tak na prawde to zalezy od tego gdzie i z kim grasz
Tak wiec tak na prawde to zalezy od tego gdzie i z kim grasz
czy cloak of hag greaf obejmuje swym dzialaniem mounta?
- Corvus Albus
- Kretozord
Nie, tylko posiadacza :> wizja kolesia na smoku odpada
bardziej mi chodzilo o bsb-czarioteraCorvus Albus pisze:Nie, tylko posiadacza :> wizja kolesia na smoku odpada
tylko na niego dziala
Witam Szacownych Forumowiczów!
Dopiero zaczynam zabawę w DE i WFB ogólnie. Poczytałam sobie podręczniki (angielskie ), zamówiłam batalion, grzebię w rozpisce... No i naszły mnie takie pytania:
1. Jeżeli złożę oddział Korsarzy i dam im w łapki repeater handbowy oraz włożę do oddziału Banner of Murder, to czy ich strzały będą miały AP czy ten sztandar działa tylko na broń do walki wręcz?
2. Czy i na jakich zasadach można wystawić manflyers w armii DE? Zajrzałam na topic "dogs of war", ale link tam podany do zasad manflyers nie działa; znalazłam za to takie coś:
http://oz.games-workshop.com/games/warh ... layers.pdf
i mam pytanie: czy to jest aktualna wersja zasad i czy działa jak jest napisane, czyli manflyersi wchodzą jako special? Mam tu wątpliwość, bo nie znalazłam w ab odpowiednich informacji
Dopiero zaczynam zabawę w DE i WFB ogólnie. Poczytałam sobie podręczniki (angielskie ), zamówiłam batalion, grzebię w rozpisce... No i naszły mnie takie pytania:
1. Jeżeli złożę oddział Korsarzy i dam im w łapki repeater handbowy oraz włożę do oddziału Banner of Murder, to czy ich strzały będą miały AP czy ten sztandar działa tylko na broń do walki wręcz?
2. Czy i na jakich zasadach można wystawić manflyers w armii DE? Zajrzałam na topic "dogs of war", ale link tam podany do zasad manflyers nie działa; znalazłam za to takie coś:
i mam pytanie: czy to jest aktualna wersja zasad i czy działa jak jest napisane, czyli manflyersi wchodzą jako special? Mam tu wątpliwość, bo nie znalazłam w ab odpowiednich informacji
1. dziala na wszystkie rodaje atakow
2.mozna ich uzywac na zasadach opisanych w pliku ktory znalazles, nie stosuje sie do nich zasad z podrecznika DE
2.mozna ich uzywac na zasadach opisanych w pliku ktory znalazles, nie stosuje sie do nich zasad z podrecznika DE
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=4418 - sporo znajdziesz tutaj, a link którego wygrzebałaś, jest właściwie wszystkim, co powinnaś wiedzieć o MMM To co tam jest napisane - jest aktualne. MMM wchodzą jako special.Sil pisze: 2. Czy i na jakich zasadach można wystawić manflyers w armii DE? Zajrzałam na topic "dogs of war", ale link tam podany do zasad manflyers nie działa; znalazłam za to takie coś:
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Corvus Albus
- Kretozord
Czy z Hydra's Teeth mogę robić S&S?? w końcu to broń zasięgowa.
tak moze, to bron miotana w kazdym punkcie gry.