KULT
KULT
O ile szczerze nie lubię karcianek, na widok medżikowców chce mi się womitować, to akurat Kult mi się spodobał. Połączenie settingu Kultu (kto nie zna - do roboty!), dużej różnorodności gry ze względu na kartę Arkan, świetne karty (w stylu "aborcja" "zapłodnienie" "fetysz" "kler" czy mój faworyt "kłamca" z odpowiednim rysunkiem) i bardzo ciekawa rozgrywka. Szkoda, że do gry wyszedł tylko jeden dodatek, a cały support skończył się ładnych parę lat temu.
Ktoś gra jeszcze?
Ktoś gra jeszcze?
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Grałem kiedyś w to z kolegą. Niesamowity klimat, fajny pomysł i te odrażająco-ochydne rysunki. Coś pięknego! Już kart nie posiadam, ale może jeszcze się skuszę...
Zebrałem jakąś tam kolekcję kart ze względu na setting i ilustracje właśnie. Jestem oddanym fanem wszystkiego, co pisze Clive Barker i idei "świata pod skórą świata", więc strasznie KULT do mnie trafił - chyba najbardziej ze wszystkich gier, jakie miałem okazję poznać.
Jeśli chodzi o samą grę, pomysł na tarotowe koło był naprawdę niezły. Niestety chyba upadła pod ekspancją Magic'a i Star Warsów, no i równocześnie wydanym po polsku Doom Trooperem (któremu atrakcyjności też nie można odmówić). Tak sobie myślę, że chyba to była po prostu zbyt dorosła gra dla większości karciarzy
Jeśli chodzi o samą grę, pomysł na tarotowe koło był naprawdę niezły. Niestety chyba upadła pod ekspancją Magic'a i Star Warsów, no i równocześnie wydanym po polsku Doom Trooperem (któremu atrakcyjności też nie można odmówić). Tak sobie myślę, że chyba to była po prostu zbyt dorosła gra dla większości karciarzy
"Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w
dupie a państwu będzie miło" - Katalog z muzeum Igora Markina
dupie a państwu będzie miło" - Katalog z muzeum Igora Markina
no niestety, raczej 10-12 latek zaczynajacy grac w magicka, gdyby przyniosl i pokazal mamusi "rzeźnie nr. 5" albo "golaba" dostał by odrazu szlaban na wszystkie karcianki, rpg-i, figurkowce itp.
magick jest poprostu zbyt komercyjny - dopasowany do kazdego
osobiscie mam całego seta kultu, ale od dawna nie grałem - w sklepie (rebel w trojmiescie) niebyłem juz od daaaaaaaaaaaawna a nikt z moich znajomych nie grywa w to "coś"
magick jest poprostu zbyt komercyjny - dopasowany do kazdego
osobiscie mam całego seta kultu, ale od dawna nie grałem - w sklepie (rebel w trojmiescie) niebyłem juz od daaaaaaaaaaaawna a nikt z moich znajomych nie grywa w to "coś"
Kult, Kult... Ze wszystkich karcianek tej najbardziej żałuję. Mam talię gotową do gry, i tak się zastanawiam czy jeszcze kiedyś zagram w KULT. Tak samo w Shadowruna, też miał "to coś". Ale kult był wszystko o głowę.
Co do planszówek to jest dokładnie tak samo, mam chyba komplet gier Encore (80% gier Encore było piratami zachodnich orygianów, z przetłumaczoną instrukcją), raczej nigdy we wszystkie już nie zagram Jednak wciąż śledzę aukcje i kupuję co ciekawsze rzeczy.
Co do planszówek to jest dokładnie tak samo, mam chyba komplet gier Encore (80% gier Encore było piratami zachodnich orygianów, z przetłumaczoną instrukcją), raczej nigdy we wszystkie już nie zagram Jednak wciąż śledzę aukcje i kupuję co ciekawsze rzeczy.
joł
ja tylko na momencik
moze byc to troche dziwne, ale szukam jpga karty z kultu - GUNNARa. wystarczy sam obrazek. w internecie obawiam się, że nie ma, ale jakby ktoś z tych paru ludzi co jakieś karty mają przypadkiem posiadał tę kartę i ją zeskanował, byłbym okrutnie wdzięczny.
ja tylko na momencik
moze byc to troche dziwne, ale szukam jpga karty z kultu - GUNNARa. wystarczy sam obrazek. w internecie obawiam się, że nie ma, ale jakby ktoś z tych paru ludzi co jakieś karty mają przypadkiem posiadał tę kartę i ją zeskanował, byłbym okrutnie wdzięczny.
-
- Wałkarz
W internecie faktycznie ciężko będzie o sam obrazek,dlatego warto szukać na różnych forach z grami planszowymi,karcianymi. A co do gry w Warszawie czy Krakowie,to również jestem chętny