SALVIA DIVINORUM inaczej wieszcza

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Koniecznie przeczytać artykuł na hyperrealu! Tam jest wszystko co najważniejsze czyli bezpieczeństwo "użytkownika" i wiele innych ważnych rzeczy. Bez opiekunów bym tego nie ruszał, faza bywa bardzo krótka na ogół, więc można się zmieniać. Ja mam tylko susz, smakuje nie za dobrze, podobno palona strasznie nieprzyjemnie pachnie, ale same liście nie mają praktycznie żadnego zapachu jak tak sobie leżą.

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Przeczytalem jakis artykul na ten temat i zaskoczenie: Nie mozna z szalwia przesadzic, kto by sie spodziewal. Tylko problem jest nastepujacy: poza liscmi w dopalaczach maja rozne ekstrakty: x17, x40, x60 i nie mam pojecia ile sie tego bierze.

@ Mdłości: nie palic z blanta?
http://www.dopalacze.com/salvia-joint/produkt/499.html
To jak to przyjac? Czopki odpadaja :D

@Kacper: Czemu juz 100 lat Cie na turnieju nie widzialem? Moze kiedys wpadniesz?

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

zgadzam się z Kacprem, tylko ze słyszenia (ale z pierwszej ręki) szałwie wzięło dwóch wariatów ze szkoły (chyba jakiś mocniejszy wywarek) i akcję mieli przez jakieś 7-8 h, z tym że jeden wracał do domu (wyszedł do dopalaczy) zamiast 15min. to 3h prawie...lepiej chyba jednak z opiekunem 8)

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Jeśli przeczytałeś odpowiedni artykuł to wiesz jaki ekstrakt wziąć. Z resztą ekstrakt można zrobić samemu z suszu. Nie wiem jak to przyjąć Schabowy, w każdym razie z tego co wiem zalecana jest bardzo wysoka temperatura płomienia taka jak z palnika jubilerskiego, żeby naprawdę poczuć moc. Czyli najlepsza będzie jakaś wytrzymała fajka albo po prostu szisza, ale pewnie z blanta też można.

http://hyperreal.info/node/219

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

przeczytałem to co napisali na hyperreal.
Pomimo tego ze zachwalaja tego chwasta ile wlezie to znalazłem tez kilka ostrzezen:
Jeśli nie jesteś doświadczony w kontakcie z SD, powinien Ci towarzyszyć opiekun. Unikniesz wtedy np. wywrócenia zapalonej świeczki lub przypadkowego wyjścia przez okno.
NIGDY, PO UŻYCIU SALVII, NIE ZASIADAJ ZA KIEROWNICĄ SAMOCHODU - MOŻE SIĘ TO SKOŃCZYĆ TWOJĄ [i nie tylko - przyp. scr] ŚMIERCIĄ.
znajac glupote ludzka to pewnie mało kto sie tym przejmie. O ile to ze wypadnie przez okno to bedzie pewnie mała strata, ale sprawianie zagrozenia dla innych jesy niepokojące.

Pomimo tego ze nie uzaleznia jakos sie do tego nie przekonałem. Zabawa w Dr. Jekyll and Mr. Hyde mi sie nie podoba.

pozdrawiam

edit: Nalezy jeszcze pamietac o mozliwosci uzaleznienia psychicznego (od wizji, podróży w czasie itp), ktore jest tez niebezpieczne.
Obrazek

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Dlatego też pisałem- to nie zabawka dla dzieci i młodzieży niemądrej. Tu naprawdę trzeba uważać.

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Na tubie są filmiki z ludźmi po szałwii wcale to tak źle nie wygląda. Wystarczy sobie wpisać "salvia trip". Widziałem ludzi nieprzytomnych od zielska czy od alko, a jak ktoś nie zna umiaru to przeholuje nawet z kawą.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Kacper pisze:SauroSowi i Chmurze dziękuję za wyrażenie swoich opini. Są one dla mnie bardzo cenne.
Bo to w głównej mierze o twoje wypowiedzi szło... :) .

A co do Kosy ktory zapoczątkował ten nudny jak flaki z olejem temat.

Już nie wspominam o tym buraku że próbuje się z tobą od jakiś 2 tygodni ustawić na bitwę, a tobie jakieś chaszcze w głowie, a dodzwonić sie do ciebie nie da.

pozdro

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

shabovy pisze: @Kacper: Czemu juz 100 lat Cie na turnieju nie widzialem? Moze kiedys wpadniesz?
Oj tego nie wiem... zabieram się do tego i zabieram. W sumie teraz to mam troche hardcore, w styczniu pełno kolosów, ale dotrę w końcu ;p

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

szałwia to zło. za mocno działa i człowiek nie panuje do końca nad sobą.
polecam lepiej z mary jane się spotkać niż kombinować z szałwią.

one love.

ODPOWIEDZ