Treeman Ancient vs Vampire Lord
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Treeman Ancient vs Vampire Lord
Czy Lord wampir z Lanca, która trafia automatycznie trafia Ancienta z Annoyance of Netlings automatycznie czy jest rzut kostką ??
Rozumiem, że na 6 trafiałbym gdybym musiał rzucać na trafienie a tu mam automatycznie trafienie więc jak jest ??
Rozumiem, że na 6 trafiałbym gdybym musiał rzucać na trafienie a tu mam automatycznie trafienie więc jak jest ??
no nie bylbym taki pewien tego...
pamietamy spor always hit on 3+ versus hit only on 6.
wyszlo tak ze rzuca sie w kazdej turze co jest silniejsze i co dziala tak naprawde.
sklaniam sie do tego samego ze co ture zucamy co ma pierwszenstwo, czy autohitowanie czy trafianie tylko na 6...
pamietamy spor always hit on 3+ versus hit only on 6.
wyszlo tak ze rzuca sie w kazdej turze co jest silniejsze i co dziala tak naprawde.
sklaniam sie do tego samego ze co ture zucamy co ma pierwszenstwo, czy autohitowanie czy trafianie tylko na 6...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
no zdaje sie ze wlasnie sie nie wylaczaja?
wiadomo ze przezucic mozna kostke tylko raz ale kiedy i od czego... to juz inna para kaloszy... :/
byl jakkis faq co jest pierwsze ale nie pamietam dokladnie...
wiadomo ze przezucic mozna kostke tylko raz ale kiedy i od czego... to juz inna para kaloszy... :/
byl jakkis faq co jest pierwsze ale nie pamietam dokladnie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Trafianie na 6+ i trafianie na 3+ decyduje na pewno rzut kostką, natomiast nie jestem pewien, czy autohit vs trafianie na 6+ to też przykład irresistible force vs immovable object bo to mimo wszystko nie są wzajemnie przeczące sobie efekty. Osobiście skłaniałbym się jednak do tego, że autohit to autohit, nie ma rzutu, więc nie ma jak trafiać na 6+, ale to AFAIK nie jest nigdzie dokładnie opisane i jak najbardziej jest do uściślenia.
A licky boom boom down!!!
Wydaje mi się, że przepis autohita neguje w ogóle rzut na hit, a always hit on 6 odnosi się do sytuacji, gdy ten rzut jest konieczny. Trafianie zawsze na 3 to coś zupełnie innego bo samego rzutu nie neguje.
No właśnie nie do końca - są rzeczy, które omijają hitowanie jak impacty np., czy też bronie typu organki, ratling. Autohit, to jednak jakiś rodzaj trafiania.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Scimi ale problemem tutaj jest to, że jest to Walka Wręcz, nie korzystasz wcale z WS i nie rzucasz na trafienie.Scimitar pisze:No właśnie nie do końca - są rzeczy, które omijają hitowanie jak impacty np., czy też bronie typu organki, ratling. Autohit, to jednak jakiś rodzaj trafiania.
Inna sprawa jk masz trafienie zawsze na 2+/6
No. Auto. Czy inaczej mowiac - zrealizowany od razu, bez koniecznosci rzucania na trafienie (ktore w tym wypadku mialoby stopien trudnosci 6+) Autmoatycznie rzucasz tyle 6, ile masz ataków.Scimitar pisze: Autohit, to jednak jakiś rodzaj trafiania.
Jasne jak słońce, logicznie wynikajace z zasad. Zadnych watpliwości.
JA tam jednak wolałbym się upewnić co autor miał na myśli bo różnie z tym bywało w przeszłości (choćby frenzy nie działające jak frenzy w sensie ataków dla koni )
Draconis - FOR EVER !!!
a co powiecie o Armour of Morkar [zbroja archaona] vs autowoundowanie?
wiem ze w opisie zbroi dokladnie jest napisane co i jak jednak tworzy ona precedens w takiej sprawie jak : nie lepiej niz 3+ a autoranienie...
czyli widac ze jest rane pod uwage ze autohit nie zawsze znaczy automatycze trafianie niewazne co...
pelen zapis Netlingow brzmi:
In a chalenge, any enemy attempting to strike a character with an Annoyance of Netlings will only hit on 6s.
wiem ze w opisie zbroi dokladnie jest napisane co i jak jednak tworzy ona precedens w takiej sprawie jak : nie lepiej niz 3+ a autoranienie...
czyli widac ze jest rane pod uwage ze autohit nie zawsze znaczy automatycze trafianie niewazne co...
pelen zapis Netlingow brzmi:
In a chalenge, any enemy attempting to strike a character with an Annoyance of Netlings will only hit on 6s.
Abandoned
Abandoned