Pytania WE ( raczej... "fluffowe"/kompozycyjne)
Moderator: Gremlin
Ujmując to "prawnie", że się tak wyraże, wystarczy spojrzeć w ostatnią Erratę GW do WE. Jest jak byk, że Treeman może robić S&S.
Co do Spite. Tak, wiem, ze te armie mają dużo dispela, ale chodziło mi w tym wypadku o LD. Bo co nam po np. krasiowych z LD 9-10...
Pozdro
Co do Spite. Tak, wiem, ze te armie mają dużo dispela, ale chodziło mi w tym wypadku o LD. Bo co nam po np. krasiowych z LD 9-10...
Pozdro
Poczytaj podręcznik główny do battla to zrozumiesz i nie będziesz musiał pytać.
Stand and shoot jest to jedna z możliwych reakcji na szarżę przeciwnika. Treeman może strzelić z korzonków do szarżującego nań przeciwnika (lub do szarżującego na inny oddział WE przeciwnika, jeśli w wyniku dostawiania do oddziału wybranego za cel szarży automatycznie zostałby dołączony także treeman). Tak może stać i strzelać, ale nie musi jeśli nie chcesz tego robić lub nie możesz, bo na przykład przeciwnik w momencie deklarowania szarży stał bliżej niż wynosi jego niepodwojony ruch.
Stand and shoot jest to jedna z możliwych reakcji na szarżę przeciwnika. Treeman może strzelić z korzonków do szarżującego nań przeciwnika (lub do szarżującego na inny oddział WE przeciwnika, jeśli w wyniku dostawiania do oddziału wybranego za cel szarży automatycznie zostałby dołączony także treeman). Tak może stać i strzelać, ale nie musi jeśli nie chcesz tego robić lub nie możesz, bo na przykład przeciwnik w momencie deklarowania szarży stał bliżej niż wynosi jego niepodwojony ruch.
Wtf? O.oLaik pisze:jesli strzelamy ze snajperki do modeli na murach, to czy zachowujemy zasade, ze po udanym rzucie na trafienie, na 1-3 trafiamy w mur a na 4-6 w jednostke?
Z tego co mi wiadomo i co ja gram... To płotek daje -1 do trafienia, murek (tzw. hard cover) daje -2...
Fajnie wiedzieć coś nowego O.o' ...
Piotras, Laikowi chodzi pewnie o zasady oblężeń...
Słuchajcie a ja mam pytania co do malowania:
Mam do pomalowania cały battalion i pewnie niedługo Spellsingera i Warhawka i teraz mam problem - będą to moje pierwsze figurki i na razie muszę zaopatrzyć się w farby. Poczytałem na forum i zdecydowałem się na Valleyo. Tylko teraz moje pytanie :
Jakie kolory wybrać? Wiem, że to każdy powinien sam wybrać, ale ja nie bardzo wiem na jaki zielony się zdecydować etc. Chciałbym moje elfiszony pomalować standardowo, dlatego pytam tak ogólnie co radzicie. Z góry dzięki za odpowiedzi
Mam do pomalowania cały battalion i pewnie niedługo Spellsingera i Warhawka i teraz mam problem - będą to moje pierwsze figurki i na razie muszę zaopatrzyć się w farby. Poczytałem na forum i zdecydowałem się na Valleyo. Tylko teraz moje pytanie :
Jakie kolory wybrać? Wiem, że to każdy powinien sam wybrać, ale ja nie bardzo wiem na jaki zielony się zdecydować etc. Chciałbym moje elfiszony pomalować standardowo, dlatego pytam tak ogólnie co radzicie. Z góry dzięki za odpowiedzi
Moje pierwsze farbki to właśnie vallejo.
Najbardziej przydały się Dark Green, a do rozjaśniania brzegów Scorp Green lub Livery Green.
Mam też Sick green ale jakoś mi nie pasuje.
Z brązów polecam Beasty Brown i Charred Brown.
Parasite brown przydaje się jak robisz rude włosy.
Do tego przyda się czarny, biały [może być kremowy], srebrny, jakiś żółty do rozjaśniania, i oczywiście elf skintone.
Najbardziej przydały się Dark Green, a do rozjaśniania brzegów Scorp Green lub Livery Green.
Mam też Sick green ale jakoś mi nie pasuje.
Z brązów polecam Beasty Brown i Charred Brown.
Parasite brown przydaje się jak robisz rude włosy.
Do tego przyda się czarny, biały [może być kremowy], srebrny, jakiś żółty do rozjaśniania, i oczywiście elf skintone.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10860Brożek pisze:Jakie kolory wybrać? Wiem, że to każdy powinien sam wybrać, ale ja nie bardzo wiem na jaki zielony się zdecydować etc. Chciałbym moje elfiszony pomalować standardowo, dlatego pytam tak ogólnie co radzicie. Z góry dzięki za odpowiedzi
Wiecie może jak złożyc WE na ok 1006 pkt do sojuszu z WoCh na samej piechocie? Chodzi mi o defens. Siadlem nad AB ale w glowie pustka
A jaki hero?
Co sadzicie o Way Watcherach? :> Skoucik do masakrowania magów, maszyn itp
Co sadzicie o Way Watcherach? :> Skoucik do masakrowania magów, maszyn itp
Hero to ja myślę, że noble z hodą, ktory idzie do tancerek
Do tego mag, 2 lvl, scroll + kijek.
Daję radę.
A waye, jak mówiłem. Ja bym ich brał. Lepsze niż orzełek. Chyba, że 40 łuków, ale to imho bez górki będą problemy z wystawieniem.
Pozdro
Do tego mag, 2 lvl, scroll + kijek.
Daję radę.
A waye, jak mówiłem. Ja bym ich brał. Lepsze niż orzełek. Chyba, że 40 łuków, ale to imho bez górki będą problemy z wystawieniem.
Pozdro