Alternatywne figurki do WE
Moderator: Gremlin
A macie jakiś pomysł, jak konkretnie Warhawka zmodyfikować na Great Eagle? Po 1) oczywiście wychodzi sam, i inaczej maluje niż Warhawki w mojej armii, ale może da się coś zrobić z 'łbem' etc? Macie jakieś propozycje?
BTW - Dopiero zaczynam i to będą moje pierwsze figsy dlatego prosiłbym o konkretne rady
BTW - Dopiero zaczynam i to będą moje pierwsze figsy dlatego prosiłbym o konkretne rady
ogólnie to ciężko mozesz mu te spity ( zyjatka np z bitsów z driad) podrzucic w szpony, głowe ylko od innego modelu, ale to masz mase piłowania ( ew odlejesz cobie z Greenstuffa)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Szukam alternatywnych WW.
Modele GW mi się niezbyt podobają - klimatem way'e to mają być trochę bardziej skryte. Siedzą w gęstwinie i stamtąd ostrzał prowadzą.
Znalazłem takiego box'a:
http://oz.games-workshop.com/games/lotr ... angers.htm
Box to 3 x 8 póz ~65 zł.
Ups chyba jedna poza się powtarza i robi się 3 x 6 + 6 x 1 łącznie 7.
Najbardziej dopasowane modele to te pochylone (2 od lewej) i klęczące(5 od lewej). Do tego z rozchylonymi rękami z mieczem (7 od lewej) łącznie 12 modeli. Każdy ma kaptur i chustę/zasłonę na twarz.
Pierwszy z prawej (po zmienionej głowie) może robić za zwykłego łucznika do zapchania regimentu.
Włóczników można użyć jako EG bardziej "leśnego", bo ci z GW są za bardzo oficjalni - taka wersja dworska a nie ochrony lasu w zimę.
Co wy na to? Może macie sami jakieś alternatywy do WW?
PS i 6 i wcześniejsza edycja GW mi niezbyt pasuje
Modele GW mi się niezbyt podobają - klimatem way'e to mają być trochę bardziej skryte. Siedzą w gęstwinie i stamtąd ostrzał prowadzą.
Znalazłem takiego box'a:
http://oz.games-workshop.com/games/lotr ... angers.htm
Box to 3 x 8 póz ~65 zł.
Ups chyba jedna poza się powtarza i robi się 3 x 6 + 6 x 1 łącznie 7.
Najbardziej dopasowane modele to te pochylone (2 od lewej) i klęczące(5 od lewej). Do tego z rozchylonymi rękami z mieczem (7 od lewej) łącznie 12 modeli. Każdy ma kaptur i chustę/zasłonę na twarz.
Pierwszy z prawej (po zmienionej głowie) może robić za zwykłego łucznika do zapchania regimentu.
Włóczników można użyć jako EG bardziej "leśnego", bo ci z GW są za bardzo oficjalni - taka wersja dworska a nie ochrony lasu w zimę.
Co wy na to? Może macie sami jakieś alternatywy do WW?
PS i 6 i wcześniejsza edycja GW mi niezbyt pasuje
- Jacek_Azael
- Masakrator
Grałem dwoma armiami w lotr'a Nawet te modele miałem w armii
I porównując do kilku pozostałości (niestety bez tych ranger'ów ) do GG wysokość figsa jest identyczna a niektóre metale są wyraźnie wyższe od GG.
Jak się uda to może znajdę u qmpla jakieś z tych modeli rangerów i wtedy dowiem się na 100%.
I porównując do kilku pozostałości (niestety bez tych ranger'ów ) do GG wysokość figsa jest identyczna a niektóre metale są wyraźnie wyższe od GG.
Jak się uda to może znajdę u qmpla jakieś z tych modeli rangerów i wtedy dowiem się na 100%.
A nie Krassus?Laik pisze:Bigpasiak pisal kiedys ze zbiera oddzial wayow. Kupowal on pojedyncze figurki lowcow i elfow z roznych systemow. Mankamentem tego rozwiazania jest wysoka cena - okolo 20-30 zl za model - choc niewatpliwie masz unikalny i klimaciarski oddzial:)
Krassus na poprzedniej stronie pisze:Właśnie zacząłem sobie składać oddział Waywatcherów z indywidualnych figurek. Oprócz standardowego Waywatchera Nobla w skład oddziału na razie wchodzi:
chyba już wszystkim znana Nienna z Reaper'a
Anima Kora-Luh z War Crow'a (która już niedługo zostanie zakupiona)
oraz ostatnio zdobyty Elf Ranger od Mad Puppets
Brakuje mi na razie 5-ego fajnego modelu do uzupełnienia oddziału. Jakby ktoś znalazł coś fajnego, to niech wrzuca foty.
Zastanawiałem się też nad tym problemem ale większa część twarzy jest zakryta, a i ewentualnie głowy GG można wkleić.Kokesz pisze:Zasadniczym problemem tych rangerów (prócz skali) jest to, że są to ludzie. Ich twarze są ludzkie. Elfy w Młotku mają IMO charakterystyczne smukłe twarze, które ni jak mają się do twarzy tych figurek.
Mam nadzieję że uda mi się dorwać jakiś model box'a od qmpla i porównać do GG i wszystkie wątpliwości się rozwieją
a mi się nawet podobają, tylko rzeczywiście te twarze mają ludzkie no i jak każde figurki LOTRa wychodzą ciut wychudzone ..
ale podobają mi się o tyle, że można kupić sobie takie 2x boxy i można z nich wtedy zrobić 2x 7 wayów dosyć oryginalnych, a także oodział Eternali (tak bo mają włócznie 3 modele) i jeszcze scoutów..
chociaż taka ilość modeli wychudzonych, będzie zwracała uwagę, niestety :p
ale pomysł fajny
pozdro
ale podobają mi się o tyle, że można kupić sobie takie 2x boxy i można z nich wtedy zrobić 2x 7 wayów dosyć oryginalnych, a także oodział Eternali (tak bo mają włócznie 3 modele) i jeszcze scoutów..
chociaż taka ilość modeli wychudzonych, będzie zwracała uwagę, niestety :p
ale pomysł fajny
pozdro
- Jacek_Azael
- Masakrator