3 styczeń - turniej noworoczny w Imperium

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Skaven pisze:Dzisiaj kemri pocisnąłem w bardzie demony na małe pkt 20:0, mają powiera trupiaki. Mam w dumu cała armię na 2k to napisz zadzwon co potrzebujesz to ci przyniose
:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

ale pg z Ciebie

;) :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Hmmm... Kosa nawet ty mógłbyś demonami grac bez ograniczej i musiałbym się dobrze nameczyć żeby sie przebić, demonami nawet dzieci jadą :D

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Nie zagram ChD bo musiałbym za dużo proxować bo mały ma tą armie totalnie rozje... pozostaja tylko lizaki bo nie mam armii innych w domu, chyba ze ktoś dwarfy mozę mi pozyczyć albo inną ramię którą nie grałem :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Skaven pisze:Hmmm... Kosa nawet ty mógłbyś demonami grac bez ograniczej i musiałbym się dobrze nameczyć żeby sie przebić, demonami nawet dzieci jadą :D
spoko, zaczynam zbierać wampiry :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Nie zagram ChD bo...
Widziałem że tak będzie :P
Nie zjadłem przez to spokojnie śniadania bo musiałem rozpę zmienić :D

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Post autor: Miszczu »

No i po turnieju.

Wreszcie miałem szanse poróbować sie z lepszymi graczami grającymi VC i Demonami...
Powiem tak "zabki" TK radza sobie z jednym jak i drugim :)
I jak tylko umysł jest giętki (a dzisiaj taki nie był) można i jednym i drugim założyć nawet maskę.

Pozdrowienia dla Butana z którym gało mi sie wysmienicie :) BYŁO OSTRO!!
Szkoda ze nie dograliśmy do końca. Pokazałbyś bys moc "czarnego powozu" który juz w 3 turze miał komplet zmian. Koncert zacząłem jak 2 kosteczki i odrazu dwie 6. Poźniej co turę kazdy dorzucał po 6 i już w 3 "latał gadał pełen serwis" :)
Ostatnio zmieniony 4 sty 2009, o 13:50 przez Miszczu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Wogóle co to było ? Przyjechał Dibo na turniej grać z elitą a tu dramat ! Pocisną ich wszytskich jak małe dzieci . Na początek 18:2 z Orkami ... tak bywa jak ten śmieszny zlepek z drewna i goblina zwany doomdiverem próbuje nie wiem co ? strzelać ? czy coś ... no nieważne ma to to 2 misfajery a w trzecim misfajerze wkońcu wybucha a małe zielone ludziki niegodne wogóle uwagi potężnej kawalerii stoją i sie kłucą koza jedna wie o co , zamiast walczyć . No nie wiem o co chodziło - Nie wnikam . Takoż Dibo wpadł , przejechał i poszedł dalej na pierwszy stół ... bawić sie ze śmiesznymi Skavenowymi eflikami nie godnymi uwagi potężnych rycerzy ... nie wspominajac juz o takiej śmiesznej kalekiej jaszczurce co jej sie wydawało że jest smokiem i ze wskura coś w podstępnej nie honorowej szrarzy w bok lancy ... eh ! szkoda słów 10:10 z litości ... Niech żyje Dibo litościwy . Na koniec plastikowy pseudo Chaos (bo prawdziwy chaos to tylko Bestie albo Dibo we własnej osobie) który zają bretończyków psełdo walką na środku stołu . Dzielni rycerze stwierdzili że nudzi ich to nic nie warte poklepywanie przez 5 rund i postanowili nie zdawać więcej wardów litując sie nad biednym tracącym resztki nerwów sklepikarzem Cinkiem ... stwiedzili że lepsza impreza jest pewnie w walizce i opuścili pole bitwy ziewając starsznie , pozostawiajać dzikusów samych sobie z wynkimem 2:18 Phi ! mogło być 20:0 ! tylko po co ? No cóż może następnym razem ktoś stanie na wysokości zadania i spróbuje nawiązać równorzędną walke z Potężnym Dibem i jego niezwyciężoną jazdą :twisted:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Masz farta, dbybyś nie zdał 6 wardów na 7 które klepną ci smok to by kakałowych puszek nie było, widocznie 9 ld na 3 kościach to za duzo bo skinki na 5 ld zdają :D Ale ogólnie pozywtwne wrażenia z grania HE, fajnie się tą armia gra :) Dibowi walcząc na swoim boku z princami 5 ld na 2 kościach starczało jakoś :D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Prawdziwy chaos to tylko Bestie albo Dibo we własnej osobie
Masakra :-) :-) :-)

A co do turnieju - cieszy zwycięstwo Cinka, wreszcie ktoś z imperialnej załogi zdobył miejsce lepsze niż drugie. Gratki. Cieszy pojawienie się Bobera i Butana, którzy na BP+R są do ogrania, a przy okazji ściera się z nimi znakomicie i bezstresowo (pierwszą rundę grałem z Boberem i bardzo miło wspominam tą potyczkę, mimo porażki 14-6). Zaskakująco rośnie siła Diba, natomiast szkoda spadku frekwencji Wood elfów (kiedyś grało po 3-4 graczy teraz tylko ja), chociaż wiadomo, że przy nowych armiach mamy mocno pod górkę. Pierwsza trójka wczoraj:
1. Cinek WoCh
2. Butan VC
3. Bober DoCh

Co do mojej gry to niestety wyszło tak sobie - dwie wtopy i zwycięstwo. Jedna porażka raczej wliczona w rachubę (6-14 z demonami Bobera), chociaż gdyby nie spieprzone flee łucznikami to może byłoby lepiej. Inna rzecz, że bez boberowych miscastów byłoby mega ciężko szczególnie w ostatniej rundzie.
Druga gra z R2D2 była specyficzna, bo trochę trudno mi wykorzystywać wszystkie myki przeciw Arturowi (IMHO najlepsze: szarża, daje flee, a to nie szarżuje :-)), lecz nie chcę odbierać mu splendoru zwycięstwa - jego DE wygrały 13-7. I na koniec OiG Pawła Szczurka. Cóż, tak jak z DE kluczowy był lifetaker na lordzie (który właściwie sprawił, że mój lord musiał siedzieć na dupie przez niemal całą bitwę), tak z OiG zaskoczyli Mengile. Wiadomo, że ostrzał mają świetny, a trafia się ich potwornie. WE zaś ostrzał boli szczególnie, więc musiałem bohatersko wyleź treemanem (i przeżyć 10 salw ze spearchukk - straciłem 1 ranę :-)) co dało mi ostateczne zwycięstwo 13-7 i ostatecznie 26pkt w turnieju i żenująco słabe miejsce.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za bardzo fajny turniej!
P.S.: Gruby jako słońce Peru...miazga :-)
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Było sympatycznie, moja horda nie zachwycała (chcialo by sie poweidzec "jak zwykle").Strasznie zawiodła mnie magia we wszystkich bitwach i juz wiem ze do tej koncepcji oddziałów nie pasuje za dobrze.

9-11 z krasnalmi Michala - typowa zabawa dojde, nie dojde. Uratował mnie koniec czasu. (Po oddaniu wyników, mimo pokrzykiwan o koncu czasu, kilka stołow jeszcze gralo więc postanowilismy dograć ostatnią ture i uciekły mi w niej 4 oddziały :D:D ).

1-19 z vc'etami Butana - zdobyłem punkty tylko za jeden oddzał psów ;) ale moje orkasy nie były wstanie nic zrobić , samym staticiem sie trupiaków z ws7 nie posypie.

13-7 he Sławka Wysockiego, 6 na animozji goblinów w domku pozwoliła mi dorwac maga i lucznikow w ostatniej turze, bez tego byłoby pewnie 11-12 dla mnie.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Paweł, względnie R2D2/Sławek - nie został Wam po turnieju wardancer? Zagubił mi się gnojek. No chyba, że został u Bobera, co by znaczyło, że grałem dwie bitwy bez jednej figurki :-D
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Poza takimi sympatycznymi akcentami jak:

-Gruby słonce Persji
-Szlejącym Dibo na pierwszych stołach. Niewzruszony nawet bocznymi szarżami smoków.
- Były jeszcze konsultacje telefoniczne przed bitwami generałów demonów.
No tak jak się ma tak cieńkie armie to warto sie skonsultować :D
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Ależ się Dibo rozhulał pod moją nieobecność, muszę wpaść następnym razem żeby pokazać bretonni jej miejsce w szeregu ;) Turniej widzę mocno obstawiony, szkoda że nie było minie w Krakowie wtedy bo chętnie bym zagrał, muszę się w końcu Butanowi za Arenę zrewanżować :)

PS spoko zdjęcie Kamil

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Brakowało nam Ciebie Hipnoticu.
A szczególnie moim "zabką" powtórzenie momentu kiedy to 15 osobowy walec kawaleryjski czy gigant ginie, w szarzy na niezwyciężone "koksy"
Tego się nie zapomina!

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Miszczu pisze:- Były jeszcze konsultacje telefoniczne przed bitwami generałów demonów.
No tak jak się ma tak cieńkie armie to warto sie skonsultować :D
Obrazek
Zajebiste zdjęcie, myślałem że jebne :D :D :D
No trzeba było ustalić już na samym początku co wystawić :lol2:
a tak na serio nie wiedziałem że Bober też akurat rozmawiał :wink:
Rzeczywiście nieźle to można skomentować, jako narada demonicznych generałów :wink:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Kolejny turniej wolicie 17 czy 24? I rozmyślam nad parówką.
BTW zdjęcie super!
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Pajo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pajo »

17go plz !

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Jak bedzie 17 to wpadne na pewno i zróbmy parówke może 20 osób będzie ;)

Zagram ze skavenem lub raptorem :twisted:
Beka na maxa

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

@ksch
Sprawdze ale nie dziś:)

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Mi też bardziej pasuje 17.

A jak parówka to zamawiam sobie Hipnotika :)

ODPOWIEDZ