Orki na 2250 ...
Orki na 2250 ...
1 Savage Orc Big Boss @ 127 Pts
General; Frenzy; Choppa; Warpaint; Shield
Collar of Zorga [5]
Sword of Might [10]
Ironback Boar [35]
1 Orc Great Shaman @ 329 Pts
Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Staff of Baduumm [40]
Boar @ [0] Pts
1 Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Nibbla's Itty Ring [20]
1 Night Goblin Shaman @ 120 Pts
Pipes of Doom [35]
26 Night Goblins @ 158 Pts
Netters; Shield; FCG , 1 fanol
25 Night Goblins @ 155 Pts
5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
10 Squig Hoppers @ 150 Pts
4x Spear Chukka @ 160 Pts
Bully
12 Savage Boar Boyz @ 363 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield;FCG, Waaagh Banner
2x Giant @ 410 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 111
Total Army Cost: 2249
Kiedyś Grałem na 2x kawach ale teraz mi ich strasznie podrożyli tzn zwykłych nie tak strasznie ale big unów ostro ... a kurde szkoda wielka :/
General; Frenzy; Choppa; Warpaint; Shield
Collar of Zorga [5]
Sword of Might [10]
Ironback Boar [35]
1 Orc Great Shaman @ 329 Pts
Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Staff of Baduumm [40]
Boar @ [0] Pts
1 Goblin Shaman @ 135 Pts
Dispel Scroll [25]
Nibbla's Itty Ring [20]
1 Night Goblin Shaman @ 120 Pts
Pipes of Doom [35]
26 Night Goblins @ 158 Pts
25 Night Goblins @ 155 Pts
10 Squig Hoppers @ 150 Pts
4x Spear Chukka @ 160 Pts
Bully
12 Savage Boar Boyz @ 363 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield;FCG, Waaagh Banner
2x Giant @ 410 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 111
Total Army Cost: 2249
Kiedyś Grałem na 2x kawach ale teraz mi ich strasznie podrożyli tzn zwykłych nie tak strasznie ale big unów ostro ... a kurde szkoda wielka :/
Hm.. Fajna
Tylko bałbym się o ten oddział 12 savagów z generałem w śroku (jak sądzę)
Jak go stracisz to jesteś ponad 500p w plecy a to prawie 1/4 armii...
Masz dobrą magię to od razu plus
No i dwóch gigantów. We dwójke potrafią o wiele więcej zrobić
A tak pozatym to standard raczej...
Tylko bałbym się o ten oddział 12 savagów z generałem w śroku (jak sądzę)
Jak go stracisz to jesteś ponad 500p w plecy a to prawie 1/4 armii...
Masz dobrą magię to od razu plus
No i dwóch gigantów. We dwójke potrafią o wiele więcej zrobić
A tak pozatym to standard raczej...
Bum...!
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Hm dziwne ze bez pieszych orków. Te 20 dzikusów ze sperami i banner of buthery(big uns) tez nienajgorszym pomyslem byloby.
nigdy bym savaga nie zrobil generalem ale to jak kto lubi...
poza tym jakos malo cie: 111 jednostek i polowa to night gobosy. no i mało fastów tutaj, 2 to zdecydowanie za malo. osobiscie nie lubie gigantow iec przynajmniej 1 bym wywalił
poza tym jakos malo cie: 111 jednostek i polowa to night gobosy. no i mało fastów tutaj, 2 to zdecydowanie za malo. osobiscie nie lubie gigantow iec przynajmniej 1 bym wywalił
Widze parę rzeczy, które bym od razu zmienił:
-obciąć Hoppersów - 8 jest OK, myślę nawet o siódemce. Jak masz 10, niewiele z tego masz, a jak zechcą ci to wystrzelać to i tak zrobią. Tak więc +30 pkt
-zdjąć Bullyich z Chukk. 20 punktów w błotko... +20 pkt
-dać grzybka na magu z Pipsami - zawsze się kość nada konkretnie -10 pkt
- za pozostałe punkty podbić NG do trzydziestek - trudniej będzie im panikę założyć... - 30 pkt
I dodatkowo, choć to raczej u ciebie nie przejdzie, wywaliłbym dwóch dzikich na dzikach ( +50 punktów) i dał rydwan pod maga z Pipes of Doom (-60 punktów - wychodzi na równo). I ostatnia zmiana, która pewnie też ci się nie spodoba : zamiast orczego Shamana - NG Great Shaman z takim samym ekwipunkiem bez mounta, kosztuje cię to 69 punktów taniej, zdejmujesz gobasa jednego i stać cię na nowiutkiego świeżego fasta z muzykiem. Co ty na to?
-obciąć Hoppersów - 8 jest OK, myślę nawet o siódemce. Jak masz 10, niewiele z tego masz, a jak zechcą ci to wystrzelać to i tak zrobią. Tak więc +30 pkt
-zdjąć Bullyich z Chukk. 20 punktów w błotko... +20 pkt
-dać grzybka na magu z Pipsami - zawsze się kość nada konkretnie -10 pkt
- za pozostałe punkty podbić NG do trzydziestek - trudniej będzie im panikę założyć... - 30 pkt
I dodatkowo, choć to raczej u ciebie nie przejdzie, wywaliłbym dwóch dzikich na dzikach ( +50 punktów) i dał rydwan pod maga z Pipes of Doom (-60 punktów - wychodzi na równo). I ostatnia zmiana, która pewnie też ci się nie spodoba : zamiast orczego Shamana - NG Great Shaman z takim samym ekwipunkiem bez mounta, kosztuje cię to 69 punktów taniej, zdejmujesz gobasa jednego i stać cię na nowiutkiego świeżego fasta z muzykiem. Co ty na to?
Wczoraj grałem (z pierwszym szczurem w lidze zwycięzcą DMP ) i wygrałem nieznacznie bo nieznacznie ale jednak
wiesz ile squigów doskoczyło do oddziału z elektrykiem .... 2
tomekjar pisze:Widze parę rzeczy, które bym od razu zmienił:
wiesz ile squigów doskoczyło do oddziału z elektrykiem .... 2
dzięki ld 7 ustała mi 1 czuka (na wszystkich innych rzuciłem 8 jak walnoł 13 na dzwonie ... zresztą wtedy tylko ta czuka mi nie spanikowała)tomekjar pisze:-zdjąć Bullyich z Chukk. 20 punktów w błotko... +20 pkt
o ile zakład że rzuce 1tomekjar pisze:-dać grzybka na magu z Pipsami - zawsze się kość nada konkretnie -10 pkt
a niech se strzelają w NG prosze bardzo (tak w 1 mam gr8 szamana więc ld 8 daje rade ... zazwyczaj )tomekjar pisze:- za pozostałe punkty podbić NG do trzydziestek - trudniej będzie im panikę założyć... - 30 pkt
dzięki temu że było 12 to cos dojechało i zbrejkowało oddział z dzwonem za .... 700 z czymś pkttomekjar pisze:I dodatkowo, choć to raczej u ciebie nie przejdzie, wywaliłbym dwóch dzikich na dzikach ( +50 punktów)
nie moge pod NG dać rydwantomekjar pisze:i dał rydwan pod maga z Pipes of Doom (-60 punktów - wychodzi na równo).
erm inna magia mi trzeba tej co mam ... poza tym nagle robi się oddział NG z ld 6 zamiast 8 ... i w razie czego nie moge spiepszać typem do kawy ... i nie mam 5+ sejwa i ataku z siłą 5 w szarży ... dopłace 69tomekjar pisze:I ostatnia zmiana, która pewnie też ci się nie spodoba : zamiast orczego Shamana - NG Great Shaman z takim samym ekwipunkiem bez mounta, kosztuje cię to 69 punktów taniej, zdejmujesz gobasa jednego i stać cię na nowiutkiego świeżego fasta z muzykiem. Co ty na to?