Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Ja Gorgony nie znalazłem ani w Slaves to darkness ani Lost and the damned...
Nie wspominając już o V edycji.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

To pewnie jakaś ściema...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Pewnie, że ściema. 4 pierwsze edycje to też ściema przecież. Wiadomo, że zaczęło się na 6stej a 5ta to zbiorowe kłamstwo.

Za Harrym z Warseera [tzn. - 95% że to prawda]:
Nie będzie Dragon Ogrów i Szaggich w bestiach. IMO bardzo dobrze. Marudy w tej materi mnie nie ruszają, bo czują klimat besti w jakiś dziwny i niezrozumiały dla mnie sposób.
Uerph.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Szkoda że nie będzie.....
Do besti nie pasują ale nowe modele by się przydały 8)

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Jak DO nie bedzie to ta armia na czym ma polegac? Gory/Ungory+Minosy i koniec? Eee tam jakies farmazony. Wdlg mnie wlasnie przydaloby sie pare nowych jednostek, bo teraz jest licho.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Farmazony to były DO, po 2 grach wiedziałem, że więcej ich nie wystawię. Za szybko uciekają od... wszystkiego. W dodatku pasowały do klimatu besti jak pięść do oka. Ja rozumiem, że jest dużo górskich gatunków besti, ale do diabła, to dzika armia lubująca się w napadaniu z zasadzki i zaskoczenia, a potem upijania się do nieprzytomności, a wielkie, przyciężkawe kreatury [szczególnie szaggoty], do których żłopanie piwa przystaje jak szermierka do żuków polnych. Gigant jest co prawda duży, ale pije i plądruje, więc pasuje.

A jak skoro. ciebie przydałyby się nowe jednostki, to dlaczego sądzisz że zostaną DO, skoro to stare jednoski?

Zresztą od kiedy bestie polegały na DO? Bestie polegają na herd+czariot+minos+spawny [to ostatnie wg. mnie]. DO mogą być a mogą nie być, nic z nich wspaniałego przez ich psychę.
Uerph.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ja bym tam powiedział, że inna wersja varghulfa by do nas pasowała - taki jakiś wilkołak :P imm. to psyche, regenerka, stubborn na 8 chociaż :P naturalnie bloodgreed i jajajazda :P

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Rainhold pisze:Ja Gorgony nie znalazłem ani w Slaves to darkness ani Lost and the damned...
Nie wspominając już o V edycji.
byly chyba w 4/5 edycji jako monster ale AB niebardzo mi sie chce szukac. gorszy od bazykiszka "wzrok" tylko paralizowal a nie zabijaL. Jesli sie nie myle jest to ostatni z potworow/jednostek z ksiag chaosu 4-5 ed ktory sie nie pojawil w nowych edycjach. Centaurow nie licze bo sa centigory

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Slyszalem jakas plotke, ze Bestie moglyby sie pojawic jakos wczesniej - czy jestem osamotniony?

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Dobra, na herdstonie znalazłem takie coś, ale to podejrzewam 25% szans że jest to ze źródła o pełnej zdolności do czynności prawnych:
1. You can mix & match marks like in the WoC book and they are staying the same
2. Core units Beast Herds [5 wide rank] Bestigors, Centigors and Warhounds.
3. Special Choice Tuskgor Chariots 2-1 choice, Mino's, Chaos Ogres [with Bull Charge] and Chosen Bestigors with Chaos Armour & extra attack
4. Rare: Spawns, Giant, Catapult and Herdstone pushed by Mino's has diffrent effects like the Anvail
5. Lords: Beastlord T5, Great Bray Shaman, Doombull & Daemon Prince some come with Chaos Armour now.
6: Heros: Wargor, Brayshaman and Centigor hero

Items: Told me about a Banner that turns Bestigors into the Raiders Rule. Said there a Bray Staff that's gives hatred and +1A for a Brey Shaman. Said Rune Of True Beast now acts on Monster Characters. Told me there a Tailsman with 5+WS, one with regeneration plus a item that let's a character move at double movement.
Said there a bunch of new weapons and armour.

Rules: Still get ambush and there Chaos gifts as well.... enjoy
przy czym koleś dodał że:
It's a play list and they can change, I was not happy with the changes when I was first told them.
w dalszej części tematu nadmienione zostało jeszcze to:
He told me that the Chaos Gifts where much better, then the WoC ones. We had just 20 -30 min conversation as it was long distance. The double movement was just 5 to 10, I believe.

He did tell me on the gifts, you can make your characters much better. Example: +1 to armour save, +1S on the charge besides other effects ect..ect

Said there where much better then WoC gifts, with arcane there a Brey Staff that gives you every Beast spell. Also Staff of Darkoth is now a bound item.

When I asked him what he thought about it, he told me that Leadership was still a problem but the Herdstone [War Alter-Anvail] was random and fun. also said the items where very good.

When he talked about the Daemon Prince, it sounded like it was going to be a special character because it did not come with random gifts. But it was Lv4 and could re-roll hits to hit and to wound.
Jakby to było tru to fajno fajno fajn IMO. Przy czym jakoś to ma się w konflikcie z poprzednimi rumorami o harpiach i gorgonach. Ale w sumie im wcześniejsze ploty tym mniej prawdopodobne. Zresztą, zobaczymy.
Uerph.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Chyba sobie bestie pozbieram jak wyjdą. Jako dodatek do mortadel :)
Plotki wyglądają fajnie.

Co kodeks, to daemon prince lepszy ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

brzmi miejscami naprawde zachecajaco, duzo ciekawiej niż mortale ;)
You can mix & match marks like in the WoC book and they are staying the same
ultra korzyść, 5 rankowe herdy z marka slanesza beda masakrytycznie dobre!
Core units Beast Herds [5 wide rank] Bestigors, Centigors and Warhounds
jak centki dostana jeszcze fasta i marki to awansuja w moim prywatnym rankingu na nr1 fast in the game ;)
Chosen Bestigors with Chaos Armour & extra attack ; a Banner that turns Bestigors into the Raiders Rule
A od takiego oddziału z markiem slanesza będę zaczynał skladanie każdej rozpiski :D:D

Chaos armour z bazy na kazdym herosie i gift +1 do sejva, a jak jeszcze dostaniemy konkretne magiczne kosy...mniam :)
Herdstone pushed by Mino's has diffrent effects like the Anvail
Jak dostanie popychaczke to sie chyba posikam ze szczęścia ;)
a item that let's a character move at double movement.
TAK! TAK! Mój własny biegacz! JAAAA! Do tego caddy i 2 Centiherosow i jazdaaaa!

No i jesli faktycznie nie poprawia giftów to znowu beda z dupy; ale jesli każdy heros przykładowo dostanie za 5/10 punktów +1 do sejva to sie bardzo cieszymy :)

Nie no, nie bede hurraoptymista, ale jeśli choc połowa z tego by sie sprawdziła to jestem zmasakrowany ze szczescia :)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Oj Centki z markiem to byloby fajne nie powiem :]
Odnosnie fasta to jakos tego nie widze. Musieli by im zabrac specjalny ruch po lesie.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Odnośnie centków - nic karpiu nie musieliby im zabierać, mało to leśników biega po lesie i jest szybką kawalerią?:P mało to Black Knightsów?Eteryków, skirmishów itd:P. Wystarczy zapis fast i nara. I tak jeśli pozostawią zasadę drunken czy co tam innego - będzie czasem ciężko.
Szafa nie ciesz się - herosi centków z gupotką raczej odstraszą :P, chyba że dostaną jakąś markę!
Co do bestigorów. Jeśli wydadzą jakiś ładny boks plastyków 10 sztuk to już będzie sukces. Drugi, to gdy będą mieli jakąś ładna zasadę stubborna :).
Mam nadzieję że będą plastykowe minusie.
Giftowe 2k6 s1 no save zawsze mi się podobało.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

A gdyby tak raiders na całej armii ;) minosy w skirmiszu ?? :D .... i rydwany w corach :D tak tak wiem że bez szans - ale ja je tak lubie :(

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Może zrobią podobne połączenie ungorów/gorów i minosa jak u skinków ?:P nowe monster and handlers w wydaniu bestii :P

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

akurat bestigory to nie problem, gdybym nie miał 20 sztuk to nowe robiłbym z chaos wariorow plastikowych :D

plasikowe minosie tez tak sobie ptrzebne - mam z 15cie :P

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Hehehe widze szafa że oboje nie mamy zmartwienia o figurki tak samo 20 i 15 (uh waży troszke jak do tego dorzucić DO ) :D.... a poza tym plastikowy chaos to nie chaos !!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

sie gra sie ma ;)

Ale akurat co do drugoego to sie nie zgodze - plastikowi rycerze i meruderzy konni z nowej edycji są ultraładni ;)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Hmmm i tu wychodzi mój dziwny gust otóz uważam że nowe figurki WoCh są .... paskudne !! Oni wyglądają jakby sie urwali z taboru cygańskiego :D obwieszeni łańcuszkami i ozdupkami przypominają bardzije Bretonie niz surowy Choaos jakim byli wcześnije ;) .... ale nie spotkałem jeszcze nikogo poza sobą komu nowy choas by sie nie podobał

ODPOWIEDZ