Płomienie Fenixa II - DE - BP + R
- Corvus Albus
- Kretozord
Płomienie Fenixa II - DE - BP + R
Dreadlord @ 565 pts
Heavy Armour, Sea Dragon Cloak, Shield
Crismon Death [25]
Pendant of Khaeleth [35]
2 x Null Talisman [30]
Black Dragon [320]
Master @ 360 pts
BSB, Heavy Armour, Sea Dragon Cloak, Shield
2 x Null Talisman [30]
Sword of Might [15]
Manticore [200]
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
6 Harpies @ 66 pts
5 Harpies @ 55 pts
5 Harpies @ 55 pts
6 Cold One Knights @ 227 pts
FCG, Ring of Hotek
6 Cold One Knights @ 217 pts
FCG, Null Talisman
War Hydra @ 175 pts
2 x RBT @ 200 Pts
Razem: 2250
Crismon Death [25]
Pendant of Khaeleth [35]
2 x Null Talisman [30]
Black Dragon [320]
Master @ 360 pts
2 x Null Talisman [30]
Sword of Might [15]
Manticore [200]
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
6 Harpies @ 66 pts
5 Harpies @ 55 pts
5 Harpies @ 55 pts
FCG, Ring of Hotek
FCG, Null Talisman
War Hydra @ 175 pts
2 x RBT @ 200 Pts
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, o 07:38 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Oszukista
jak grasz z ukrytymi przedmiotami magicznymi to rozpiska zarąbista... inaczej to rozwalą tych chłopaków z Hotekiem i może być ciepło. Ale nie chciałbym trafić na takie "coś"
- Corvus Albus
- Kretozord
Ciężko będzie, wolę za nich mieć chociaż minimalną przeciwmagię w postaci MR po PGA to mnie bolało, a upchani byli Shades i rydwan do tego kosztem MRów i dwóch 5-ek harpii.
@ co do hoteka
Mam harpie do screenowania i 2 kości dispela do ochrony tego pana.
@ co do hoteka
Mam harpie do screenowania i 2 kości dispela do ochrony tego pana.
- Corvus Albus
- Kretozord
Pamiętaj, że to rozpa pod BP+R
Właśnie, a szkoda, bo według mnie to druga hydra najlepiej pasowała.Corvus Albus pisze:Pamiętaj, że to rozpa pod BP+R
Rozpa fajna i mocna (sam miałem pomysł na podobną )
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Corvus Albus
- Kretozord
Zdecydowanie druga hydra by pasowała, bo to rozpiska Monster Truck i jeszcze 25 harpii w komplecie .
Rozważam zrezygnowanie z Bolców i danie dwóch rydwanów bo jak monster truck to monster truck
Dreadlord @ 565 pts
Crismon Death [25]
Pendant of Khaeleth [35]
2 x Null Talisman [30]
Black Dragon [320]
Master @ 360 pts
2 x Null Talisman [30]
Sword of Might [15]
Manticore [200]
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
6 Harpies @ 66 pts
5 Harpies @ 55 pts
5 Harpies @ 55 pts
FCG, Ring of Hotek
FCG, Null Talisman
Cold One Chariot @ 100 Pts
War Hydra @ 175 pts
Rozważam zrezygnowanie z Bolców i danie dwóch rydwanów bo jak monster truck to monster truck
Dreadlord @ 565 pts
Crismon Death [25]
Pendant of Khaeleth [35]
2 x Null Talisman [30]
Black Dragon [320]
Master @ 360 pts
2 x Null Talisman [30]
Sword of Might [15]
Manticore [200]
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
5 Dark Riders @ 110 pts
Xbow
6 Harpies @ 66 pts
5 Harpies @ 55 pts
5 Harpies @ 55 pts
FCG, Ring of Hotek
FCG, Null Talisman
War Hydra @ 175 pts
Ja bym zamiast jednego rydwany dał shade
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Corvus Albus
- Kretozord
Wszyscy jadą oklepanym schematem xD Shades, shades, shades... Na co mi one? mam bardzo mobilną rozpiskę, blokować marsz mogę harpiami, DR, smokiem, mantysią. Te kilka strzałów mi jest zbędne. W 6 ED grałem bez shades i dawałem radę Rydwan chociaż więcej ustoi jak dobrze nim będę manerwować (mowa o unikaniu kul armatnich ;p i szarż z S7). Shades mówimy NIE
Shady fajni, ale tu nie pasują, pomysł z rydwanami lepszy .GarG pisze:Ja bym zamiast jednego rydwany dał shade
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Pytanie nie jako zastrzeżenie, ale z ciekawości. Jak zamierzasz wykorzystać stosunkowo wolne rydwany, skoro reszta Twojej armii to latacze albo kawaleria i nie ma nawet po co przeprowadzać tzn. kontry (bo przecież nie będziesz się bronił)? Cold one charioty będą zapewne w walce w trzeciej, czwartej rundzie, podczas gdy reszta armii - być może już w drugiej...
Eee, w tej rozpie są jeszcze COK i które mają tyle samo M co rydwany i hydra która jest wolniejsza, ja nie widzę problemu. Zresztą M7 to nie jest az tak strasznie wolno.
- Corvus Albus
- Kretozord
Rydawny sobibe będą powoli się toczyć przeciwnik i tak się skupi na czymś innym, a jak na rydnawach to inne rzeczy są bezpieczniejsze nic w przyrodzie nie ginie zawsze się do czegoś przydadzą poza tym jak pisałem MONSTER TURCK RULEZ :>
Cała reszta marszuje, rydwany nie mogą i zostają z tyłu... Toczą się wolniej niż marszująca piechota z Mv 4.Tullaris pisze:Eee, w tej rozpie są jeszcze COK i które mają tyle samo M co rydwany i hydra która jest wolniejsza, ja nie widzę problemu. Zresztą M7 to nie jest az tak strasznie wolno.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Rozpiska jest mocna i fajna,ale.... Naprawdę granie na samych hoteku to pomyłka. I to wcale nie bolą Cie jeszcze tak mocno pociski, ale właśnie czary wspomagające jak popychaczki czy wskrzeszenia. Bez caddiego to kiepsko będziesz miał przeciwko niektórym armiom... No i storm banner Cię wykańcza..... Weś lepiej zostaw 2 RBT niż rydwany one napewno będą coś robić,bo głupoty nie mają
- Corvus Albus
- Kretozord
Na PGA grałem prawie tym samym i jescze bez MRów przeciwko 2 x DE magiczne i wygrałem czymś takim 2 x 15:5. Ze szczurami może być problem, ale ich i tak ostatnio jest mało na stołach. Bolce może i zostaną bo w sumie mam 1 rydwan tylko, a na wielkie cele przydadzą się jako straszak.
Rozważam też opcję zamiast bolców dać tych nieszczęsnych shadesów lub 1 rydwan i Banner of Slaughter na BSB. W szarży ta manticore'a (jak jeszcze frenzy się załączy) może wtedy nieźle mielić.
Rozważam też opcję zamiast bolców dać tych nieszczęsnych shadesów lub 1 rydwan i Banner of Slaughter na BSB. W szarży ta manticore'a (jak jeszcze frenzy się załączy) może wtedy nieźle mielić.