Smok HE - jaka alternatywa
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Smok HE - jaka alternatywa
Witajcie
W związku z tym, że nowy smok GW mi się zbytnio nie podoba to może wiecie o jakiś alternatywnych figurkach smoków ... najlepiej, żeby był metalowy. Trochę szukałem po necie ale nie znam innych firm, które robią figsy i trudno mi znaleźć smoki.
Mile widziane linki do odpowiednich figurek i jak byście opisali czy odlewy z danej firmy są wykonane z należytą starannością:)
Acha ... i jeszcze jedno pytanie ... nowy smok GW jest na takiej prostokątnej podstawce ... czy można stosować pod smoki stare podstawki ... ktoś kiedyś mówił, że tak ale chciałbym mieć pewność czy nie dostanę za to jakiejś kary na turniejach.
.......pozdro i dzięki za wszelkie odpowiedzi
W związku z tym, że nowy smok GW mi się zbytnio nie podoba to może wiecie o jakiś alternatywnych figurkach smoków ... najlepiej, żeby był metalowy. Trochę szukałem po necie ale nie znam innych firm, które robią figsy i trudno mi znaleźć smoki.
Mile widziane linki do odpowiednich figurek i jak byście opisali czy odlewy z danej firmy są wykonane z należytą starannością:)
Acha ... i jeszcze jedno pytanie ... nowy smok GW jest na takiej prostokątnej podstawce ... czy można stosować pod smoki stare podstawki ... ktoś kiedyś mówił, że tak ale chciałbym mieć pewność czy nie dostanę za to jakiejś kary na turniejach.
.......pozdro i dzięki za wszelkie odpowiedzi
Smoka możesz wystawić na podstawce 50x100 (rydwanowa) i 50x50.
Co do alternatywnego modelu, to dla mnie mistrzostwem jest ten:
http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... 176,0.html - tylko cena mnie narazie odstrasza
Poczekaj jeszcze, aż Nilgar się zaloguje - on będzie miał pewnie całą gamę propozycji
Co do alternatywnego modelu, to dla mnie mistrzostwem jest ten:
http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... 176,0.html - tylko cena mnie narazie odstrasza
Poczekaj jeszcze, aż Nilgar się zaloguje - on będzie miał pewnie całą gamę propozycji
http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... 541,0.html
Ja mam tego do HE - bardzo fajny model, a do tego stosunkowo tani.
Ja mam tego do HE - bardzo fajny model, a do tego stosunkowo tani.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
http://jotte.istore.pl/pl,product,31781 ... arath.html osobiscie planuję tego użyć - co prawda do imperium. jak na smoka to gadzina stosunkowo tania i po odpowiednim wygięciu ogona bez problemu mieści się na monster base (i od razu elfka z lancą w komplecie)
Zdecydowanie najlepszym wyborem będą smoki Darksword Miniatures. Nie uważam ich za alternatywę dla smoków GW - to po prostu są najlepsze modele smoków na świecie i piszę to z pełną odpowiedzialnością jako maniak figurek i długoletni ich kolekcjoner. Figurki Darksword Miniatures wykonane są z metalu i należą do najlepszych pod kątem poziomu szczególowości i precyzji odlewu. Autorem rzeźb jest Dave "Dragon Lord" Summers - zdecydowanie największy spec od smoków na świecie
Elmore Dragon 5 - ma wymiary 15,4 cm długości, 16 cm wysokości. Chmuruś moim zdaniem ma rację, że obecnie to najlepszy model smoka na świecie
Elmore Dragon 3 - ma wymiary 22,7 cm długości i 14 cm wysokości. To legendarny Golden Dragon of Chaos, produkowany niegdyś przez Ral Parthę (Darksword wykupił prawa) i jeden z moich ulubionych smoków (właśnie skończyłem swojego malować )
Elmore Dragon 4 - ma wymiary 19 cm długości i 15,3 cm wysokości. Dla mnie zamyka Wielką Trójcę (wszystkie trzy są zdecydowanie większe od standardowych smoków GW więc idealnie nadają się na Star Dragony lub Imperatory)
Elmore Dragon 2 - ma 10,7 cm wysokości, więc jest mniej więcej rozmiarów VIed smoków GW ma jednak inaczej rozłożone skrzydła, które sięgają na 16,5 cm w górę. Bez problemu zmieści sie na podstawce 50 x 50 mm
Elmore Dragon 1 - wraz z ogonem ma 20,8 cm długości i 17,6 cm wysokości. Bez problemu zmieści sie na podstawce 50 x 50 mm
Easley Dragon 1 - ma 13,3 cm długości oraz 10,7 cm wysokości. Od biedy zmieściłby się na 50 x 50 mm ale lekko pod kątem
Elmore Dragon 5 - ma wymiary 15,4 cm długości, 16 cm wysokości. Chmuruś moim zdaniem ma rację, że obecnie to najlepszy model smoka na świecie
Elmore Dragon 3 - ma wymiary 22,7 cm długości i 14 cm wysokości. To legendarny Golden Dragon of Chaos, produkowany niegdyś przez Ral Parthę (Darksword wykupił prawa) i jeden z moich ulubionych smoków (właśnie skończyłem swojego malować )
Elmore Dragon 4 - ma wymiary 19 cm długości i 15,3 cm wysokości. Dla mnie zamyka Wielką Trójcę (wszystkie trzy są zdecydowanie większe od standardowych smoków GW więc idealnie nadają się na Star Dragony lub Imperatory)
Elmore Dragon 2 - ma 10,7 cm wysokości, więc jest mniej więcej rozmiarów VIed smoków GW ma jednak inaczej rozłożone skrzydła, które sięgają na 16,5 cm w górę. Bez problemu zmieści sie na podstawce 50 x 50 mm
Elmore Dragon 1 - wraz z ogonem ma 20,8 cm długości i 17,6 cm wysokości. Bez problemu zmieści sie na podstawce 50 x 50 mm
Easley Dragon 1 - ma 13,3 cm długości oraz 10,7 cm wysokości. Od biedy zmieściłby się na 50 x 50 mm ale lekko pod kątem
Reaper Miniatures również oferuje bardzo szeroką gamę metalowych modeli. Tu stylistyka bywa różna, bo różni są rzeźbiarze. W porównaniu do Darksworda daje się również zauważyć generalne cechy takie jak ciężkie i grube skrzydła, które sprawiają, że modele te wyglądają jakby z poprzedniej epoki ale nadal biją na głowę plastikową masówkę GW
Gauth, Imperator - to największy model smoka Reapera (16 cali do czubków skrzydeł?). Autorem rzeźby jest Jim Johnson
Marthrangul, Imperator - kolejny superpotwór autorstwa Jima Johnsona, 11 cali długości, 12 cali do czubków skrzydeł
Viridius, Imperator - jakieś 14 cali do czubków skrzydeł. Autorem tym razem Jason Wiebe
T'Raukzul, Imperator - dłuta Sandry Garrity zamyka wielką czwórkę Reapera, jakieś 12 cali wysokości wraz ze skrzydłami
Deathsleet - otwiera według mnie listę wielkich smoków Reapera. Wyrzeźbiony przez Sandrę Garrity, zdecydowanie pierwsze dłuto Reapera jeśli chodzi o "zwierzątka". Ma jakieś 10 cali do czubków skrzydeł
Stormwing - również autorstwa Sandry Garrity, jakieś 14 cali wysokości wraz ze skrzydłami
Ebonwrath - oczywiście, że Sandra i jakieś 12 cali wysokości
Cinder - 12 cali wysokości, dłuto Sandry
Blightfang - 13 cali długości i jakieś 9 wysokości. Kolejna praca Sandry
Diabolus - 12 cali długości od czubla głowy do ogona i 12 wysokości razem ze skrzydłami. Smok fajny, nie mam niestety lepszego zdjęcia. Ostani smok Garrity w tej skali rozmiarowej
Verocithrax - smok Wernera Klocke, najlepszego rzeźbiarza Reapera choć akurat nie w tej specjalności. Jakieś 12 cali wysokości po czubki skrzydeł
Na koniec jeszcze trzy smoki Sandry Garrity. Te sprzedawane są już w blisterach ale rozmiarowo odpowiadają mniej więcej standardom GW
Fire Dragon
Amber Dragon
Silver Dragon
oraz Karamor i Zalonyx Jasone Wiebe i Geoffa Valleya, dwa trochę mniejsze ale nadające się do gry ma podstawkach 50 x 50 mm
Gauth, Imperator - to największy model smoka Reapera (16 cali do czubków skrzydeł?). Autorem rzeźby jest Jim Johnson
Marthrangul, Imperator - kolejny superpotwór autorstwa Jima Johnsona, 11 cali długości, 12 cali do czubków skrzydeł
Viridius, Imperator - jakieś 14 cali do czubków skrzydeł. Autorem tym razem Jason Wiebe
T'Raukzul, Imperator - dłuta Sandry Garrity zamyka wielką czwórkę Reapera, jakieś 12 cali wysokości wraz ze skrzydłami
Deathsleet - otwiera według mnie listę wielkich smoków Reapera. Wyrzeźbiony przez Sandrę Garrity, zdecydowanie pierwsze dłuto Reapera jeśli chodzi o "zwierzątka". Ma jakieś 10 cali do czubków skrzydeł
Stormwing - również autorstwa Sandry Garrity, jakieś 14 cali wysokości wraz ze skrzydłami
Ebonwrath - oczywiście, że Sandra i jakieś 12 cali wysokości
Cinder - 12 cali wysokości, dłuto Sandry
Blightfang - 13 cali długości i jakieś 9 wysokości. Kolejna praca Sandry
Diabolus - 12 cali długości od czubla głowy do ogona i 12 wysokości razem ze skrzydłami. Smok fajny, nie mam niestety lepszego zdjęcia. Ostani smok Garrity w tej skali rozmiarowej
Verocithrax - smok Wernera Klocke, najlepszego rzeźbiarza Reapera choć akurat nie w tej specjalności. Jakieś 12 cali wysokości po czubki skrzydeł
Na koniec jeszcze trzy smoki Sandry Garrity. Te sprzedawane są już w blisterach ale rozmiarowo odpowiadają mniej więcej standardom GW
Fire Dragon
Amber Dragon
Silver Dragon
oraz Karamor i Zalonyx Jasone Wiebe i Geoffa Valleya, dwa trochę mniejsze ale nadające się do gry ma podstawkach 50 x 50 mm
Ja chce tego smoka z ultraforge!! metal, nie metal, ale super wygląda.
ściągnięcie smoka z Kanady to coś koło 350zł.
ściągnięcie smoka z Kanady to coś koło 350zł.
dla mnie to była przyjemność, mam narąbane na punkcie smoków poniżej Quell, wczoraj skończyłem malowaćkalcior pisze:Wielkie dzięki za tak poważne podejście do tematu i przedstawienie mi tylu pięknych modeli ... teraz to mnie aż boli głowa, którego wybrać:)
Jeszcze raz wielkie dzięki:)
nie wyszło tak fajnie jak Stillerowi ale i tak jestem zadowolony
Świetnie wyszedł tet smok ... świetne malowanie. Jakieś specjalne techniki używałeś do malowania, że tak płynnie przechodzą kolory?? Może i ja kiedyś tak pomaluje swojego smoka jak już go zdobędęponiżej Quell, wczoraj skończyłem malować
Aktualnie maluję Teclisa ... jak go skończę to zabieram się wreszcie za DP. A jak kiedyś pomaluje smoka i będzie można go pokazywać publicznie to na pewno wkleję go do tego tematu i do tematu z moimi figsami w dziale poświęconym malowaniu figurek.
Trochę trzeba będzie na niego poczekać, ale jeśli by ktoś dysponował akurat nadmiarem gotówki... http://www.heresyminiatures.com/dragonwip.htm