Czy oby na pewno tak można??
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Corvus Albus
- Kretozord
Kawaleria się w to łapie, więc najważniejsze
Działa na wszystko. Na 15 BK też Nie trzeba unieruchamiać, wystarczy zablokować ruch do przodu.działa chyba tylko na oddziały potworów, pojedyńcze monstery... albo na małych oddziałach
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja mam troche inne pytanie. Zakładamy, że regiment kuszników mrocznych elfów strzela do driad oddalonych o ponad połowe zasięgu z 12 wystawionych kusznicy widzą tyko 4 (reszta jest zasłonięta przez las) to strzelają do wszystkich, czy tylko do tych 4? Dzięki za odpowiedź
No tak..
Nie znam wszystkich zasad hydry. Jeśli żeczywiscie wymagane do szarzy jest widok hydry to jest to problematyczna zasada.
Jednak z tego co ja czytałem w RB to na czas szarzy (ale hydry!) obowiazuje zasada widoku potwora.
Z drugiej jednak strony trzeba sie zdecydować. Albo taktujemy ja jako skirmish i wtedy nie ma szans na szarze boczne. Albo patrzymy tylko jako potwora i wtedy żeczywiscie, należy ignorować poganiaczy a co za tym idzie dziwne było by gdyby potwor ten nadal nie miał kar za trudny teren.
Dlatego chyba czas sie zdecydować. Albo w prawo albo w lewo.
I to kolejna nieścisłość która zafundowało nam GW.
Nie znam wszystkich zasad hydry. Jeśli żeczywiscie wymagane do szarzy jest widok hydry to jest to problematyczna zasada.
Jednak z tego co ja czytałem w RB to na czas szarzy (ale hydry!) obowiazuje zasada widoku potwora.
Z drugiej jednak strony trzeba sie zdecydować. Albo taktujemy ja jako skirmish i wtedy nie ma szans na szarze boczne. Albo patrzymy tylko jako potwora i wtedy żeczywiscie, należy ignorować poganiaczy a co za tym idzie dziwne było by gdyby potwor ten nadal nie miał kar za trudny teren.
Dlatego chyba czas sie zdecydować. Albo w prawo albo w lewo.
I to kolejna nieścisłość która zafundowało nam GW.
Już sie JUŻ przyzwyczaiłem
Tylko jeszcze nie potrafię przełknąć zbytniej ingerencji w te niejasne zasady . Może przyjdzie z czasem. Do tego jednak czasu pozostane w opozycji. Jesli pozwolisz
Myślę że nawet bedzie to zdrowsza sytuacja jak nie wszyscy bedą zgodnie z "trzymającymi władze"
Tylko jeszcze nie potrafię przełknąć zbytniej ingerencji w te niejasne zasady . Może przyjdzie z czasem. Do tego jednak czasu pozostane w opozycji. Jesli pozwolisz
Myślę że nawet bedzie to zdrowsza sytuacja jak nie wszyscy bedą zgodnie z "trzymającymi władze"
(znów świadomie pisze osobny post)
Czy jest jakaś zasada normalizująca sytuację szarży rydwanów w odział częściowo ustawiony w lesie.
Tzn. Czy rydwany muszą się maskymalizować i rozbijać po drzewach? Czy może jest gdzieś niepisana umowa, że nie każdy jest z def kamikadze.
Dla jasności przykład.
Oddział 10 łuczników WE stoi tak w lesie ze 4 jest w lesie a 6 poza nim. Szarzuje na nich odział 3 rydwanów.
a) Dostawiają się w 3 ta aby dostawić się do 6 modeli?
b) Czy maksymalizują się do wiekszej ilosci modeli i grzecznie giną?
Czy jest jakaś zasada normalizująca sytuację szarży rydwanów w odział częściowo ustawiony w lesie.
Tzn. Czy rydwany muszą się maskymalizować i rozbijać po drzewach? Czy może jest gdzieś niepisana umowa, że nie każdy jest z def kamikadze.
Dla jasności przykład.
Oddział 10 łuczników WE stoi tak w lesie ze 4 jest w lesie a 6 poza nim. Szarzuje na nich odział 3 rydwanów.
a) Dostawiają się w 3 ta aby dostawić się do 6 modeli?
b) Czy maksymalizują się do wiekszej ilosci modeli i grzecznie giną?
True, nie mnożna, chociaż to głupie strasznie Tak by sobie sava na 1+ szczurem wykręcił
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"