Nie mam żadnego znajomego informatyka więc postanowiłem tutaj napisać o moim problemie, a nóż któs wie jak go rozwiązać.
Otóż: Mam liveboxa tp, internet mi śmiga fajnie i wogóle jest, stronki chodzą w gierki przez internet pogrywam itp. Jednak w niektórych wypadkach komputer nie widzi mojego połączenia z internetem. Narazie mam takie 2 przypadki:
1. Kiedy przez program iTunes chce zaktualizować swojego iphona przez internet pojawia się napis który informuje mnie o tym, że nie ma połączenia z internetem.
2. Gdy odpalam bete DoW2 i próbuje się przez DoWa zalogować na "windows live" to komp loadinguje loadinguje, aż w końcu informuje mnie, że jest problem z siecią.
Wie ktoś może jak wmówić mojemu kompowi, że jednak połączenie z internetem ma?
Problem z internetem
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
FAILGelo pisze:Otóż: Mam liveboxa tp
Serio, wyrzuć tego śmiecia i kup porządny router pracujący z neozdradą
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Przepraszam, że Cie zawiodę ale... znam to, a poza tym mam klawiature bezprzewodową to raczej nie mogę uciąć kabla :]Tez kiedys miałem taki problem, ale jak skróciłem kabel od klawiatury o 20 cm wszystko zaczeło elegancko hulać. To stary patent speców komputerowych. Polecam.
Niestety, przy rejestracji zaznaczyłem ameryke i nic...co do DoW 2 pewnie zarejestrowałeś się jako Polak, a nie powinieneś, bo Windows Live nie obsługuje tej części świata. Też tak miałem. Zrobiłem konto fikcyjne w Ameryce i działa.
Pokminie coś z tym firewallem, rzeczywiscie, nie wpadłem na to. Pozdrawiam.
A co do liveboxa... to do teraz nie miałem problemów z komputerem. nie mam na co narzekać :].