Jak z tymi nowymi lizakami?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Jak z tymi nowymi lizakami?
Gral juz z Was z tym czymś?
Na papierku chyba wydaje sie z górki.
Mniej skirmisha.
Large Targety.
Magia to wiadomo - kowadlo + 3 skrole ;P
tylko dwa oddzialy terkow trzeba bedzie jakos neutralizowac badz sie zastawiac.
Ogolnie tragedii nie ma IMO, moze gracze lizakow maja inne zdanie to niech sie wypowiedza.
Na papierku chyba wydaje sie z górki.
Mniej skirmisha.
Large Targety.
Magia to wiadomo - kowadlo + 3 skrole ;P
tylko dwa oddzialy terkow trzeba bedzie jakos neutralizowac badz sie zastawiac.
Ogolnie tragedii nie ma IMO, moze gracze lizakow maja inne zdanie to niech sie wypowiedza.
-
- Chuck Norris
Na terki jest kowadlo/organki/challenge I do tego slabiej walcza wiec raczej nie beda problemem.
Salki to teraz jakis joke, kroxy tez.
Skinkow jest mniej. 3-4 oddzialy nic krasiom nie robia.
Kawa jak zasysala tak zasysa. Jest podatna na ostrzal a jak dojedzie to odbija sie od klocka Banner of chójci tez odpadl.
Nie ma biegacza ktory wczesniej bolal.
Saurusow nawet nie biore pod uwage
Ze stegadonami trzeba ostroznie zeby nie bylo kombinowanych szarz ale ogolnie sa do przezycia. Beda priorytetowym celem dla klopek.
Problemem moze byc carni gdyz nie jest juz large targetem a kazdego naszego herosa kroi jak chce... jak wpadnie w klocek to reczej ustoi z wysokim ld i cold blooded i mamy problem. Chociaz wyglada na to ze czesciej bedzie widywany slann ale on nie robi rzezni krasnalom ze wzgledu na 1 lora.. czyli gora 2 mocne czary na ture.
Generalnie nowe lizaki maja przesrane z krasiami (oczywiscie chodzi mi o kowadlany standard)
Salki to teraz jakis joke, kroxy tez.
Skinkow jest mniej. 3-4 oddzialy nic krasiom nie robia.
Kawa jak zasysala tak zasysa. Jest podatna na ostrzal a jak dojedzie to odbija sie od klocka Banner of chójci tez odpadl.
Nie ma biegacza ktory wczesniej bolal.
Saurusow nawet nie biore pod uwage

Ze stegadonami trzeba ostroznie zeby nie bylo kombinowanych szarz ale ogolnie sa do przezycia. Beda priorytetowym celem dla klopek.
Problemem moze byc carni gdyz nie jest juz large targetem a kazdego naszego herosa kroi jak chce... jak wpadnie w klocek to reczej ustoi z wysokim ld i cold blooded i mamy problem. Chociaz wyglada na to ze czesciej bedzie widywany slann ale on nie robi rzezni krasnalom ze wzgledu na 1 lora.. czyli gora 2 mocne czary na ture.
Generalnie nowe lizaki maja przesrane z krasiami (oczywiscie chodzi mi o kowadlany standard)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Wydaje mi się że nawet bez kowadła dwarfy niemaja jakiś strasznych problemów z lizakami. organki na terki zdecydowanie wystarczą, stedzie z machin a reszta to już z górki 

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
No i jeszcze te Stegadony! Nigdy nie mam do nich szczęścia ;/Rakso_The_Slayer pisze:duzo łatwiej sie cisnie teraz jaszczurki. Póki co nie miałem z nowymi lizakami problemów. Tylko Carnosaur jest realnym zagrozeniem ale i na niego sa sposoby
Stegadony sa najmniejszym problemem. Wlasciwie nie sa zadnym problemem, latwo je wystrzelac, bo sa LT, a jak przeciwnik ma ich sporo to ma niewiele innych jednostek, a to jeszcze lepiej dla nas
PS Kalion Ty sie jakiejs wiagry najadles czy co? 7 postow w jeden dzien?

PS Kalion Ty sie jakiejs wiagry najadles czy co? 7 postow w jeden dzien?

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Mamy tu takiego co pobił Kaliona dwukrotnie. Ten to się dopiero musiał nażrećArqueek pisze: Kalion Ty sie jakiejs wiagry najadles czy co? 7 postow w jeden dzien?

A co do lizaków. U mnie w łodzi niestety ostatnio z battlem strasznie drętwo i pierwszą bitwę z nowymi lizakami rozegram dopiero w niedzielę. Stegadony mnie nie martwią. Faktycznie nie powino byc z nimi problemu jeśli tylko będzie dostatecznie dużo strzelania. Thunderersi też moga być fajni. 10 strzałów na 2+

Ostatnio zmieniony 4 mar 2009, o 21:15 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgodze się z Supłem.Było cholernie ciężko czasami, przez ten skirmish.
Miałem okazję grać kilka razy z nowymi lizakami i przyznam, że nie są aż takie złe. Najgorsze są chyba terradony, no i silniki z priestami na stedziach( to według mnie jedyne problemy)
Ostatnio na turnieju, próbowałem ustrzelić tego jednego dziada z magiem.Za cholere nie szło 3 nieudane strzały z działa, organ i katapulty, a strzelcy i kusznicy z s 4 na T6 mogą sobie pomażyć o zlikwidowaniu tej bestii. Na szczęście udało mi się założyć pułapeczkę na dziesiątkach wojowników i hammerersi zrobili swoje ubijając to w szarży z boku.
Miałem okazję grać kilka razy z nowymi lizakami i przyznam, że nie są aż takie złe. Najgorsze są chyba terradony, no i silniki z priestami na stedziach( to według mnie jedyne problemy)
Ostatnio na turnieju, próbowałem ustrzelić tego jednego dziada z magiem.Za cholere nie szło 3 nieudane strzały z działa, organ i katapulty, a strzelcy i kusznicy z s 4 na T6 mogą sobie pomażyć o zlikwidowaniu tej bestii. Na szczęście udało mi się założyć pułapeczkę na dziesiątkach wojowników i hammerersi zrobili swoje ubijając to w szarży z boku.
kędzi ma zdecydowanie rację 
O ile terki się odbijają (ostatnio nawet od obsługi działa!
) to ten silnik z magiem potrafi popsuć bardzo strzelanie. O ile wiem to on daje tego warda w dwunastu calach od niego tak? Więc strzela się trudniej..
Ale gdy armia lizaków z nim się trochę rozproszy to nie są trudni do złamania, nie wiem jak temple ze slaanem bo nie miałem okazji walczyć z nimi head to head

O ile terki się odbijają (ostatnio nawet od obsługi działa!

Ale gdy armia lizaków z nim się trochę rozproszy to nie są trudni do złamania, nie wiem jak temple ze slaanem bo nie miałem okazji walczyć z nimi head to head
Do lizania lizaków potrzeba dużo strzelców, w proporcji 1 kuszole na 2 thundów. Bolcami można popatroszyć stegadony, głupie skirmishe z klopy, jeszcze jakieś organki, żyros i jest gites. Z piechoty można wziąć hamców i ew. ironów z jakimś magicznym sztandarem. Z bohaterów to królika na tarczy (ze spluwą) i runsmitha albo master inżyniera (koniecznie ze spluwą). Tyle tego strzelania to z powodu warda - w końcu coś rozwali.