Jak z tymi nowymi lizakami?

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
DolmiR
Falubaz

Jak z tymi nowymi lizakami?

Post autor: DolmiR »

Gral juz z Was z tym czymś?
Na papierku chyba wydaje sie z górki.
Mniej skirmisha.
Large Targety.
Magia to wiadomo - kowadlo + 3 skrole ;P
tylko dwa oddzialy terkow trzeba bedzie jakos neutralizowac badz sie zastawiac.

Ogolnie tragedii nie ma IMO, moze gracze lizakow maja inne zdanie to niech sie wypowiedza.

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Na terki jest kowadlo/organki/challenge I do tego slabiej walcza wiec raczej nie beda problemem.

Salki to teraz jakis joke, kroxy tez.

Skinkow jest mniej. 3-4 oddzialy nic krasiom nie robia.

Kawa jak zasysala tak zasysa. Jest podatna na ostrzal a jak dojedzie to odbija sie od klocka Banner of chójci tez odpadl.

Nie ma biegacza ktory wczesniej bolal.

Saurusow nawet nie biore pod uwage :P

Ze stegadonami trzeba ostroznie zeby nie bylo kombinowanych szarz ale ogolnie sa do przezycia. Beda priorytetowym celem dla klopek.

Problemem moze byc carni gdyz nie jest juz large targetem a kazdego naszego herosa kroi jak chce... jak wpadnie w klocek to reczej ustoi z wysokim ld i cold blooded i mamy problem. Chociaz wyglada na to ze czesciej bedzie widywany slann ale on nie robi rzezni krasnalom ze wzgledu na 1 lora.. czyli gora 2 mocne czary na ture.

Generalnie nowe lizaki maja przesrane z krasiami (oczywiscie chodzi mi o kowadlany standard)

Awatar użytkownika
Kalion
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kalion »

Generalnie miód, w najbliższy weekend będę miał okazje zmierzyć się z nowymi lizakami. Na pewno zmiany w nowej edycji nie są na ich korzyść i dobrze! :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

duzo łatwiej sie cisnie teraz jaszczurki. Póki co nie miałem z nowymi lizakami problemów. Tylko Carnosaur jest realnym zagrozeniem ale i na niego sa sposoby ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Wydaje mi się że nawet bez kowadła dwarfy niemaja jakiś strasznych problemów z lizakami. organki na terki zdecydowanie wystarczą, stedzie z machin a reszta to już z górki :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kalion
Powergamer Rozpiskowy

Rakso_The_Slayer pisze:duzo łatwiej sie cisnie teraz jaszczurki. Póki co nie miałem z nowymi lizakami problemów. Tylko Carnosaur jest realnym zagrozeniem ale i na niego sa sposoby ;)
No i jeszcze te Stegadony! Nigdy nie mam do nich szczęścia ;/

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Stegadony sa najmniejszym problemem. Wlasciwie nie sa zadnym problemem, latwo je wystrzelac, bo sa LT, a jak przeciwnik ma ich sporo to ma niewiele innych jednostek, a to jeszcze lepiej dla nas :)

PS Kalion Ty sie jakiejs wiagry najadles czy co? 7 postow w jeden dzien? ;)

Awatar użytkownika
Kalion
Powergamer Rozpiskowy

Po spożyciu viagry z całą pewnością nie pisałbym postów :P :)
To tylko efekt nudy, a ja stegadonów nie lubię, Amen! :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

im wiecej stedzi tym lepiej bo nie ma innych rzeczy a strzelcy i balisty trafiaja je na 2+, katapkami tez łatwo trafic, nie pochowa ich... ogólnie fajno :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Arqueek pisze: Kalion Ty sie jakiejs wiagry najadles czy co? 7 postow w jeden dzien? ;)
Mamy tu takiego co pobił Kaliona dwukrotnie. Ten to się dopiero musiał nażreć :wink:

A co do lizaków. U mnie w łodzi niestety ostatnio z battlem strasznie drętwo i pierwszą bitwę z nowymi lizakami rozegram dopiero w niedzielę. Stegadony mnie nie martwią. Faktycznie nie powino byc z nimi problemu jeśli tylko będzie dostatecznie dużo strzelania. Thunderersi też moga być fajni. 10 strzałów na 2+ :D szybko się strąci skinki i potem sie nie trzeba martwić, że przy strzale z bolca będzie się po jednym zdejmować zamiast walić po prosiaku. No i jest chyba mniej skinów. To jest wredne i zawsze mnie strasznie wkurzało :?
Ostatnio zmieniony 4 mar 2009, o 21:15 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

:) chyba mowa o mnie

Awatar użytkownika
ensifer
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ensifer »

twardochleb pisze: Chociaz wyglada na to ze czesciej bedzie widywany slann ale on nie robi rzezni krasnalom ze wzgledu na 1 lora.. czyli gora 2 mocne czary na ture.
Myślę, że jednak częściej będzie widywany carni, bo slann to teraz plew

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

Jak dla mnie bitwy dwarfy vs. lizardmeni to była zawsze dość wyrównana walka - przyznaję że jeszcze nie miałem okazji nowych lizaków spotkać ;)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

wyrównana? nie dało się grać kiedyś, no chyba że na warzywniaku gdzieś, z Dzikiem wygrałem może ze 2-3 razy w życiu

kędzi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kędzi »

Zgodze się z Supłem.Było cholernie ciężko czasami, przez ten skirmish.
Miałem okazję grać kilka razy z nowymi lizakami i przyznam, że nie są aż takie złe. Najgorsze są chyba terradony, no i silniki z priestami na stedziach( to według mnie jedyne problemy)
Ostatnio na turnieju, próbowałem ustrzelić tego jednego dziada z magiem.Za cholere nie szło 3 nieudane strzały z działa, organ i katapulty, a strzelcy i kusznicy z s 4 na T6 mogą sobie pomażyć o zlikwidowaniu tej bestii. Na szczęście udało mi się założyć pułapeczkę na dziesiątkach wojowników i hammerersi zrobili swoje ubijając to w szarży z boku.

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

kędzi ma zdecydowanie rację :)
O ile terki się odbijają (ostatnio nawet od obsługi działa! :) ) to ten silnik z magiem potrafi popsuć bardzo strzelanie. O ile wiem to on daje tego warda w dwunastu calach od niego tak? Więc strzela się trudniej..
Ale gdy armia lizaków z nim się trochę rozproszy to nie są trudni do złamania, nie wiem jak temple ze slaanem bo nie miałem okazji walczyć z nimi head to head

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Do lizania lizaków potrzeba dużo strzelców, w proporcji 1 kuszole na 2 thundów. Bolcami można popatroszyć stegadony, głupie skirmishe z klopy, jeszcze jakieś organki, żyros i jest gites. Z piechoty można wziąć hamców i ew. ironów z jakimś magicznym sztandarem. Z bohaterów to królika na tarczy (ze spluwą) i runsmitha albo master inżyniera (koniecznie ze spluwą). Tyle tego strzelania to z powodu warda - w końcu coś rozwali.

ODPOWIEDZ