Chaos by Meter
Moderator: JarekK
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Ze zdjęć nie wiele widać, ale ocenię na podstawie tego, co widziałem u ciebie na żywo.
Furie jeśli chodzi o malowanie to są ok. Tak samo pomysł z latającymi furiami. Nie podoba mi się w nich kolor jakiego użyłeś do pomalowania ciała.
Sztandar podoba mi się bardzo. Kawał dobrej roboty.
Najt jest w sumie też ok tylko metalik za jasny i za czysty. Nie bardzo do chaosu pasuje. Topór... szkoda słów.
Płaszczki są ok.
No i teraz lord demonów... mam do ciebie żal za te skrzydła. No i jak ci juz z resztą mówiłem przejścia na skrzydłach mało dopracowane. No i podstawk jakaś taka biedna.
Widać że robisz postępy, nie mniej jednak jeszcze sporo przed tobą. Powodzenia!
Furie jeśli chodzi o malowanie to są ok. Tak samo pomysł z latającymi furiami. Nie podoba mi się w nich kolor jakiego użyłeś do pomalowania ciała.
Sztandar podoba mi się bardzo. Kawał dobrej roboty.
Najt jest w sumie też ok tylko metalik za jasny i za czysty. Nie bardzo do chaosu pasuje. Topór... szkoda słów.
Płaszczki są ok.
No i teraz lord demonów... mam do ciebie żal za te skrzydła. No i jak ci juz z resztą mówiłem przejścia na skrzydłach mało dopracowane. No i podstawk jakaś taka biedna.
Widać że robisz postępy, nie mniej jednak jeszcze sporo przed tobą. Powodzenia!
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Chybaś mnie nie zrozumiał Mówiąc że BeLakor to IMO najładniejsza figurka w batlu miałem na myśli rzeźbę, nie malowanie (które jest porządne technicznie, ale jak dla mnie kuleje dobór kolorów). A Meter bezczelnie ją sprofanował dodając karłowate skrzydełka, co raczyli także zauważyć przedmówcy. Strasznie mnie to boli. Nie powinno się psuć czegoś, co jest świetne, tylko po to by dodać i tak dobrze wyrzeźbionej (a nieprzydatnej) figsie szaggiego ;pSzczurza Jucho chyba mało widziałeś...IMHO to Thurion, Bigees, czy choćby Bartek z Bydgoszczy, z ktoórym ostatnio grałem na turnieju, mają znacznie ładniejszy chaos
Uerph.
fakt, belakor jest skrzywdzony...
ale rowniez shaggoth, bo ma za male skrzydla... IMo zrobiles slaby interes bo spaprawles dwie najladniejsze figsy w battlu
bylo kupic na allegro skrzydla smocze/ balrogowe metalowe lub plastikowe albo jakies inne 'nietoperzowate'...
oczywiscie jest to konwersja, ale chyba za bardzo skrzywdziles sczegolnie Be'lakora
samo malowanie bardzo przyzwoite, solidny TT, podobac sie
pzdr !!
ale rowniez shaggoth, bo ma za male skrzydla... IMo zrobiles slaby interes bo spaprawles dwie najladniejsze figsy w battlu
bylo kupic na allegro skrzydla smocze/ balrogowe metalowe lub plastikowe albo jakies inne 'nietoperzowate'...
oczywiscie jest to konwersja, ale chyba za bardzo skrzywdziles sczegolnie Be'lakora
samo malowanie bardzo przyzwoite, solidny TT, podobac sie
pzdr !!
dasz zamiast tych co sa teraz takie i bedziesz w sumie im plusthurion pisze:fakt, belakor jest skrzywdzony...
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=16
widzicie:
flufowo shagoth jest pol-smokiem pol-ogrem ale nie ma zasady latania wiec chcialem dac mu skrzydla takie ktore by ulepszyly figurke ale jednoczesnie pokazywaly ze on nie poleci
dlatego posrod selekcji wybralem takie ktore mi odpowiadaly pod wzgledem wygladu jak i wielkosci
to jest moj wybor i teraz go uzasadnilem
wklejajac zdjecia na tym forum liczylem ze ludzie mi powiedza co jeszcze robie zle a co juz dobrze.
szczerze ciesze sie ze tak licznie odpowiadacie i
teraz wiem nad czym musze jeszcze popracowac
jesli chodzi o przejscia kolorow to mam jeszcze z tym problemy ale chyba coraz lepiej mi idzie
i jeszcze spawny ale moze nie chodzi o malowanie bo to robilem dawno ale bardziej o konwersje oczywiscie tych 2 od prawej
flufowo shagoth jest pol-smokiem pol-ogrem ale nie ma zasady latania wiec chcialem dac mu skrzydla takie ktore by ulepszyly figurke ale jednoczesnie pokazywaly ze on nie poleci
dlatego posrod selekcji wybralem takie ktore mi odpowiadaly pod wzgledem wygladu jak i wielkosci
to jest moj wybor i teraz go uzasadnilem
wklejajac zdjecia na tym forum liczylem ze ludzie mi powiedza co jeszcze robie zle a co juz dobrze.
szczerze ciesze sie ze tak licznie odpowiadacie i
teraz wiem nad czym musze jeszcze popracowac
jesli chodzi o przejscia kolorow to mam jeszcze z tym problemy ale chyba coraz lepiej mi idzie
i jeszcze spawny ale moze nie chodzi o malowanie bo to robilem dawno ale bardziej o konwersje oczywiscie tych 2 od prawej
Hmm.... od czeg by tu zacząć. Nie będe cię chwalił, nie martw się. Dwa podstawowe błędy jakie robisz przy malowaniu armii to to, że robisz to za szybko i malujesz zbyt skomplikowane modele na początek (no ale chaos nie ma w swoim repertuarze skinków...). Nie wiem czy chcesz mieć po prostu pomalowaną armię czy chcesz dążysz do osiągnięcia poziomu jak np. Hash? Zadeklaruj się , pozsdor!
spawny mi tez sie podobaja, jesli chodzi o ich stuningowanie.
ale przychylam sie do zadania tanka - popracuj nad precyzja malowania
ale przychylam sie do zadania tanka - popracuj nad precyzja malowania
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
wczesniej malowalem armie zeby byla pomalowana w fajne kolory do grania z przyjaciolmi. od czasu powstania naszego klubu w Wołowie i rozpoczecia przeze mnie dzialn na arenie Polski staram sie o lepszy wyglad moich podopiecznych
ciagle staram poprawic swoj poziom malowania ale nerwica pozwala mi narazie na tyle
od niedawna staram sie przemalowac chaos na nowo ale 9k wojska jest troche trudno naraz pomalowac zeby wygladal super. zaczelem to robic niedawno i pierwszym efektem jest ten knight i sztandar.( jesli chodzi o topor to juz go poprawilem).
wiec odpowiem Ci Tank:
chce poprawic sie najbardziej jak moge i na ile pozwola mi mozliwosci.
co do czasu to w pracy mam go pod dostatkiem i teraz staram sie w niej poswiecic figurkom jak najwiecej czasu.
wiem juz ze malujac musze robic dokladniejsze przejscia kolorow i zeby nie byly widoczne to musze nakladac ich conajmniej 7
postaram sie zalatwic niedlugo aparat i pokazac wam zdjecia sztandarowego ktorego czesciowo pomalowalem przed waszymi ocenami a czesciowo po. ocenicie wtedy czy robie postepy i z czym jeszcze kuleje
ciagle staram poprawic swoj poziom malowania ale nerwica pozwala mi narazie na tyle
od niedawna staram sie przemalowac chaos na nowo ale 9k wojska jest troche trudno naraz pomalowac zeby wygladal super. zaczelem to robic niedawno i pierwszym efektem jest ten knight i sztandar.( jesli chodzi o topor to juz go poprawilem).
wiec odpowiem Ci Tank:
chce poprawic sie najbardziej jak moge i na ile pozwola mi mozliwosci.
co do czasu to w pracy mam go pod dostatkiem i teraz staram sie w niej poswiecic figurkom jak najwiecej czasu.
wiem juz ze malujac musze robic dokladniejsze przejscia kolorow i zeby nie byly widoczne to musze nakladac ich conajmniej 7
postaram sie zalatwic niedlugo aparat i pokazac wam zdjecia sztandarowego ktorego czesciowo pomalowalem przed waszymi ocenami a czesciowo po. ocenicie wtedy czy robie postepy i z czym jeszcze kuleje
Ok. Czyli chciałbys fakjnie malować!? Przede wszystki więcej przejść! Rozwadniaj farbę bardziej, ale nakładaj jej mało (przed nałożeniem na figurkę zrzuć nadmiar farby o paletę stolik czy cokolwiek) pokrywaj jednym rozjaśnieniem nawet po 2-3 razy jeżeli nie widzisz efektu, ale nigdy nie rozjaśniaj za bardzo farby. Wychodź od bardzo ciemnych kolorów. Jeżeli czujesz, że rozwodniona farba za bardzo ślizga się po powierzchni i nie zostaje tam gdzie przejechałeś pędzlem, dobrze jest kilka razy zglazować powierzchnię (przejechac bardzo rozwodnioną farbą wręcz wodą z farbą [cytadelką rzecz jasna bo to najlepsze farby] żeby powierzchnia się zmatowiła). Nie maluj dużo na raz. Przeznacz sobie na jedną figurkę weekend i powolutku rozwodnionymi przejściami ją pokrywaj. jeszcze rok i będzie dobrze!
Wcale nie trzeba od bardzo ciemnych kolorów, bo to kwestia gustu. Ja osobiście nie lubię dość znacznego kontrastu w malowania.Wychodź od bardzo ciemnych kolorów
Więcej przejść można sobie zostawić na ważniejsze figsy, jakieś psy to spokojnie można machnąć drybrushem - szybciej, prościej, skuteczniej, a TT można niezły osiągnąć.
No i imo ważny jest też dobór kolorów. Nawet bardzo ważny. Doskonała technicznie figsa może być przez nieodpowiednie barwy skopana.
Uerph.
nowi knighci juz prawie skonczeni bo tylko podstawki wykonczyc i ma ich byc 5 ale skorzystalem z aparatu kumpla i zrobilem zdjecia 4 pomalowanym.
skorzystalem z waszych rad i ja sam widze efekty ale ocencie sami
uprzedz odrazu pytanie:
co do tych zwierzecych twarz nad helmami
jesli ktos czytal liber chaotice to powinien wiedziec Hungowie uwielbiaja polowac i przywdziewac skory ofiar. To wlasnie na chaosie zamieszkujacym te ziemie bede sie wzorowal robiac swoja armie
no a tu juz w powiekszeniu
co do championa to uprzedzam ze go bede musial poprawic
czekam na komentarze
skorzystalem z waszych rad i ja sam widze efekty ale ocencie sami
uprzedz odrazu pytanie:
co do tych zwierzecych twarz nad helmami
jesli ktos czytal liber chaotice to powinien wiedziec Hungowie uwielbiaja polowac i przywdziewac skory ofiar. To wlasnie na chaosie zamieszkujacym te ziemie bede sie wzorowal robiac swoja armie
no a tu juz w powiekszeniu
co do championa to uprzedzam ze go bede musial poprawic
czekam na komentarze
jest lepiej, ale jeszcze nie w moim standardzie "dobre". Meataliki washuj mixturką: płyn do mycia naczyń tyle żeby było, ale żeby się nie pieniło+brązowy ink jakiś+scorched brown+czarny+ tyle wody żeby to była woda przybrudzona farbą i po 4-6-12 (w zależności od stanu zapuszczenia metalu) warstw normalnie nałożonych a nie polanych. Będzie spoko, zrób i pokaż zdjęcia.
Zrówb czarnego washa na płaszczach bo przy rozjaśnianiu pozalepialeś farbą szczelinki i wygląda jak kupa.
Pozdro
Zrówb czarnego washa na płaszczach bo przy rozjaśnianiu pozalepialeś farbą szczelinki i wygląda jak kupa.
Pozdro