Galeria Elegancji (up- Danony 15.09.13)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ZiMny: na skórze Devlan Mud, a do tego między łuskami jeszcze Badab Black.
dziękuje wszystkim za opinnie i rady( nie mam zwyczaju zmieniać już pomalowanych figurek, ale niektóre sugestie odnośnie podstawek napewno wykorzystam przy późniejszych figurkach)
jak narazie kolejna porcja DE, wraz z obiecanym korsarzem (są pomalowani prosto, lecz IMO schludnie, tak by fajnie wyglądali jako klocek)
dziękuje wszystkim za opinnie i rady( nie mam zwyczaju zmieniać już pomalowanych figurek, ale niektóre sugestie odnośnie podstawek napewno wykorzystam przy późniejszych figurkach)
jak narazie kolejna porcja DE, wraz z obiecanym korsarzem (są pomalowani prosto, lecz IMO schludnie, tak by fajnie wyglądali jako klocek)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Strasznie ciemni są. Malowanie przyzwoite, ale nie powala. Coldy zdecydowanie prezentowały wyższy poziom. Ale myślę, że na stole prezentują się całkiem dobrze. A sztandary odciągają uwagę od niedoróbek
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Nie uznaj tego jako czepianie się czy coś , ale konie nie mają widocznych białek tzn. konstrukcja oka człowieka a konia różni się dość nieznacznie( pamiętaj na przyszłość ) . Devlan Mud + Badab , no okej rozumiem że najpierw nałożyłeś Devlan , poczekałeś aż wyschnie i przejechałeś Badabem tak ??
Pozdro
Pozdro
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tak z tym że Devlan po całości jak leci, matomiast Badab tylko pomiędzy łuski. Dodam również że COKi były malowane troche inaczej niż hydraZiMny pisze:rozumiem że najpierw nałożyłeś Devlan , poczekałeś aż wyschnie i przejechałeś Badabem tak ??
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
freehandy ok na tarczach
spróbuj trochę mocniej cieniować krawędzie delikatnymi kreskami. brakuje tego szczególnie na czarnym (koń, kusznicy, u jeźdźca się już pojawiają), czy drzewcach kusz. za to na ogonie za mocne kreski:)
oczy najpierw pomaluj na czarno potem zrób białym białko zostawiając delikatną obwódkę a na koniec zrób źrenicę. trochę większe je też rób, teraz wszystko wygląda jakby było cholernie wystraszone (szczególnie korsarz:D). konie mają źrenicę prawie na całym 'oku'.
jeździec wygląda trochę inaczej niż reszta, ma dużo mniej beżu oraz bordo a za dużo czerni.
a podstawek się dalej będę czepiać póki nie zrobiłeś tego za dużo:P poprawić krawędzie na czarno i piasek zamiast żwirku. kupiłbym też fajniejszą trawkę, ta strasznie nijaka. wygląda już na zużytą i starą. no chyba że spróbuj więcej kleju nakładać pod nią.
spróbuj trochę mocniej cieniować krawędzie delikatnymi kreskami. brakuje tego szczególnie na czarnym (koń, kusznicy, u jeźdźca się już pojawiają), czy drzewcach kusz. za to na ogonie za mocne kreski:)
oczy najpierw pomaluj na czarno potem zrób białym białko zostawiając delikatną obwódkę a na koniec zrób źrenicę. trochę większe je też rób, teraz wszystko wygląda jakby było cholernie wystraszone (szczególnie korsarz:D). konie mają źrenicę prawie na całym 'oku'.
jeździec wygląda trochę inaczej niż reszta, ma dużo mniej beżu oraz bordo a za dużo czerni.
a podstawek się dalej będę czepiać póki nie zrobiłeś tego za dużo:P poprawić krawędzie na czarno i piasek zamiast żwirku. kupiłbym też fajniejszą trawkę, ta strasznie nijaka. wygląda już na zużytą i starą. no chyba że spróbuj więcej kleju nakładać pod nią.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
ZiMny
http://www.deceptivemedia.co.uk/gallery ... 00-078.jpg
Jestes pewien?
Co do DE to coldy i hydra byly o poziom wyzej od tych kuszoli i reszty.
Spróbuj pobawic się w jakies większe kontrasty na tych kusznikach, bo np jak dla mnie skóra jest za jasna i za słabo wycieniowana.
Ale ogólnei lux
http://www.deceptivemedia.co.uk/gallery ... 00-078.jpg
Jestes pewien?
Co do DE to coldy i hydra byly o poziom wyzej od tych kuszoli i reszty.
Spróbuj pobawic się w jakies większe kontrasty na tych kusznikach, bo np jak dla mnie skóra jest za jasna i za słabo wycieniowana.
Ale ogólnei lux
-
- Chuck Norris
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
popracowałem troche nad oświetleniem, i wydaje mi się że teraz foty wychodzą lepsze:
na początek przychylam się do prośby Zbyslawa
A teraz mój lord na tarczy, malowanie TT:
i troche śmiecio-figsów , wydaje mi się że prezentują wysoki poziom jeśli chodzi o wykonanie:
jak zwykle zapraszam do komentowania.
P.S. zamieniłem również zdjęcie hydry na pierwszej stronie.
na początek przychylam się do prośby Zbyslawa
A teraz mój lord na tarczy, malowanie TT:
i troche śmiecio-figsów , wydaje mi się że prezentują wysoki poziom jeśli chodzi o wykonanie:
jak zwykle zapraszam do komentowania.
P.S. zamieniłem również zdjęcie hydry na pierwszej stronie.
- AeternusJester
- Wałkarz
najfajniej jak dla mnie wyglada ten sznurek jako cieciwa na kuszy. Swietnie to wyglada.
Jesli chodzi o ostatnie figsy, to moze te rzeczy na minus. Wg mnie:
Oczy lord kraskowego, tarcza, nienaturalnie (?) wygieta reka od prawego warriora..
Ta balista byla chyba dawno nie uzywana skoro wyrósł na niej grzyb?
Fajnie z poziomu stolu napewno prezentuje sie plaszczyk lorda, ogolnie przyzwoicie pomalowane figurki.
Smieciomaszyny takze fajne. Podobaja mi sie organki Ogolnie kawal przyzwoitej TTowej roboty
Pozdrawiam!
Edit: z czego kola do ogarnek zrobiles?
Oczy lord kraskowego, tarcza, nienaturalnie (?) wygieta reka od prawego warriora..
Ta balista byla chyba dawno nie uzywana skoro wyrósł na niej grzyb?
Fajnie z poziomu stolu napewno prezentuje sie plaszczyk lorda, ogolnie przyzwoicie pomalowane figurki.
Smieciomaszyny takze fajne. Podobaja mi sie organki Ogolnie kawal przyzwoitej TTowej roboty
Pozdrawiam!
Edit: z czego kola do ogarnek zrobiles?
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel elfimsynom!"
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
jezdziec fajnie wygląda podoba mi sie kolor tego pancerzu na szyji konia (jaki to kolor) szkoda ze grzywa i ogon jest potraktowany suchym pedzlem białym kolorem, mogłes machnać ciemno szarym -> inkiem czarnym-> szarym wszystkie krawedzie -> białym tylko najbardziej wystające elementy. co do jeżdżca to kuje po oczach to ze ma taki sam kolor jak koń, moznabyło np rozjasnic jego pancerz regal blue, zeby jakos sie róznił od konia.
Lord na tarczy, fatalnie wygląda z tym wytrzeszczem i zieloną podstawką a tak to w sumie ok, ciekawy
Balista, ciekawy pomysł i gratki za wykonanie, ale jak wyzej zielona obwódka podstawki psuje:P i drewno widze jest pociagniete tylko Scorched Brown i drybrushem bestial brown. co uzyłes do cieciwy?
organki- nie mam nic do zarzucenia:P do gry idealne, oczywiscie pojawią sie komentarze ze mogłes washami potraktowac , ale tak jak jest ,tez jest dobrze
Lord na tarczy, fatalnie wygląda z tym wytrzeszczem i zieloną podstawką a tak to w sumie ok, ciekawy
Balista, ciekawy pomysł i gratki za wykonanie, ale jak wyzej zielona obwódka podstawki psuje:P i drewno widze jest pociagniete tylko Scorched Brown i drybrushem bestial brown. co uzyłes do cieciwy?
organki- nie mam nic do zarzucenia:P do gry idealne, oczywiscie pojawią sie komentarze ze mogłes washami potraktowac , ale tak jak jest ,tez jest dobrze
-
- Chuck Norris
oczy krasnala potworne za co jestem zły musisz popracować nad tym oko to nie kropka biała i kropka czarna!
płaszcz naprawdę fajny
jak widzę zmiana tła i dobre oświetlenie sprawiły ze zdjęcia są wyraźne , dobrze oświetlona a tło nie oślepia obiektywu ... brawo
płaszcz naprawdę fajny
jak widzę zmiana tła i dobre oświetlenie sprawiły ze zdjęcia są wyraźne , dobrze oświetlona a tło nie oślepia obiektywu ... brawo
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
dość trudno to wyjaśnić; jest to połówka klipsa do wieszania zasłonki prysznicowej podklejona pięciogroszówką, a w środku jest cienki kawałek sklejkiMarchon pisze: Edit: z czego kola do ogarnek zrobiles?
PoNuRy: cięciwa jest z Kordonka, nie bardzo pamiętam jakimi kolorami ją malowałem, ale obstawiam na mix desert yellowa i kommando khaki.
Dzieki:) Faktycznie skompliowane ale brawo za pomyslowosc
A jeszcze jedna rzecz.. czemu ci 'dzierzyciele tarcz' maja kusze?:) Wiem, wiem, ze realizmu nie trzeba w warhammerze szukac.. ale nie wyobrazam sobie jak oni strzelaja
A jeszcze jedna rzecz.. czemu ci 'dzierzyciele tarcz' maja kusze?:) Wiem, wiem, ze realizmu nie trzeba w warhammerze szukac.. ale nie wyobrazam sobie jak oni strzelaja
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jeden z dzierżycieli niesie kusze, a drugi kołczan. to nie oni strzelają lecz lord, zawsze wystawiam generała z kuszą, a żeby nie psuć figurki króla(np. przyklejając mu kusze na płaszcz ) postanowiłem że nieść ją będą jego zaufani pomocnicy.
Wlasnie zastanawialem sie czemu jeden ma to, a drugi tamto
No coz, brawo za pomyslowosc i koncepcje przy tworzeniu tego. Pozdro!
No coz, brawo za pomyslowosc i koncepcje przy tworzeniu tego. Pozdro!
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Oto najlepiej przezemnie pomalowana figurka.Oczywiśnie na GD się by nienadawała ale jeśli chodzi o malowanie to jest moje obecne maximum . Powstała ona jako prezent, myśle że nie musze tłumaczyć dla kogo . Przed jego wręczeniem przyszedł do mnie kumpel i zrobił te foty:
z racji tego że ta figurka jest prezentem, a nie "na stół" prosze wmiare możliwości o przymknięcie oka na niedociągnięcia w malowaniu, podstawce, itp.
P.S.: pozdrawiam Hashmalluma którego tutorial pomógł mi w stworzeniu podstawki.
z racji tego że ta figurka jest prezentem, a nie "na stół" prosze wmiare możliwości o przymknięcie oka na niedociągnięcia w malowaniu, podstawce, itp.
P.S.: pozdrawiam Hashmalluma którego tutorial pomógł mi w stworzeniu podstawki.
Co do Hydry to mam pewne wątpliwości ponieważ jest trochę zbyt matowa brak jej kolorków . Ale reszta figurek jest na bardzo wysokim poziomie. Bardzo podoba mi się ten Sztandar z łapką wystającą z wody.Kraśek na tarczy też fajny , lecz moim faworytem jest ten Lord Chaosu ponieważ jest ładnie pomalowany ale kolorystyka mi trochępod chaos nie pasuje . Pozdrawiam ;]