O&G po uścisleniach...
Moderator: Kołata
W sumie, jeśli to jeszcze nie jest opublikowane, to raczej nie obowiązuje? Przydałby się jeszcze dodatkowy goobo hero na każdy kolejny 1000, oraz magiczny banner na BU Savage, bo wytłumaczenie, że mieliby za dużo ataków ze sztandarem +1 atk, nie jest dla mnie zbyt przekonujące. Jednak nie narzekam, to ograniczenie animozji jest naprawdę w porządku. Stare quell w nowym wydaniu oznacza, że jeśli wypadnie 1 przy animozji, to 6 cali od BO mogą przerzucić?
savage big uns sa i tak skandalicznie drodzy,banner niewiele tutaj zmieni.Natibak pisze:W sumie, jeśli to jeszcze nie jest opublikowane, to raczej nie obowiązuje? Przydałby się jeszcze dodatkowy goobo hero na każdy kolejny 1000, oraz magiczny banner na BU Savage, bo wytłumaczenie, że mieliby za dużo ataków ze sztandarem +1 atk, nie jest dla mnie zbyt przekonujące. Jednak nie narzekam, to ograniczenie animozji jest naprawdę w porządku. Stare quell w nowym wydaniu oznacza, że jeśli wypadnie 1 przy animozji, to 6 cali od BO mogą przerzucić?
gobbo hero jest juz tylko klimatem,taki kolo nie zmieni oblicza bitwy ani nie ugrywalni armii.
tak,6" od BO,BOBB,BOWarboss kazdy oddzial ktory obleje animozje moze przerzucic
caly zapisek odnosnie tych zmian pojawi sie na dniach, przeglosowane juz zostalo(patrz dzial LS na tym forum)
Owszem...ale zeby to funkcjonowało tak jak kiedyś to musiał bys mieć 100% goblińskich bochaterów...co a tym idzie przy terazniejszej magii jak great szaman gobliński nie może brać big waaaaagh to juz nie było by tak przydatne....a dla mnie to wogule by to nie wypaliło...Natibak pisze:W sumie, jeśli to jeszcze nie jest opublikowane, to raczej nie obowiązuje? Przydałby się jeszcze dodatkowy goobo hero na każdy kolejny 1000,
ale byki, sorryUndead84 pisze:Owszem...ale zeby to funkcjonowało tak jak kiedyś to musiał bys mieć 100% goblińskich bochaterów...co a tym idzie przy terazniejszej magii jak great szaman gobliński nie może brać big waaaaagh to juz nie było by tak przydatne....a dla mnie to wogule by to nie wypaliło...Natibak pisze:W sumie, jeśli to jeszcze nie jest opublikowane, to raczej nie obowiązuje? Przydałby się jeszcze dodatkowy goobo hero na każdy kolejny 1000,
@Kubunio
żadnych błędów u siebie nie zauważyłem, proszę o konkrety na priv, coby nie zaśmiecać forum. Byłbym wdzięczny, bo czasem rzeczywiście można się mpomylić.
Osobiście uważam, że dodatkowy gobbo dużo by zmienił. Sam miałem kilka ciekawych koncepcji, nawet bez goblina shamana. Wstawiłem takiego na rydwan, chowałem się nim, a potem pomiędzy jednostkami atakowałem maszyny bojowe. Kosztował chyba 130 pkt, nawet się spłacał, a przeciwnik strzelał po innych jednostkach, np. Wywernie itd. Taki bohater byłby niezwykle pomocny, nie byłby kartą przetargową, ale zawsze by pomógł. To już tylko wyraz nostalgii z mojej strony (do 6 ed.), ale gobliński bohater w połączeniu z tańszymi jednostkami, byłby ciekawy, bo nie blokowałby możliwości wystawienia kolejnego regimentu... ale już powiedziałem, to tylko nostalgia i nadzieja na lepsze czasy w 8 edycji.
Co do BP:
Na stronce Polishammera są już informacje, co do quell i 2 goblińskich rydwanów na jeden slot. Mam dodatkowo pytanie, czy "stary quell wraca" oznacza, że nowy quell znika, czy miesza się z nowym. Miesza znaczy, przy wyrzucie 1 na animozję z BO w regimencie, powoduje przerzut, a przy kolejnej jedynce jednostka zgarnia k6 hit z S5 i działa normalnie.
żadnych błędów u siebie nie zauważyłem, proszę o konkrety na priv, coby nie zaśmiecać forum. Byłbym wdzięczny, bo czasem rzeczywiście można się mpomylić.
Osobiście uważam, że dodatkowy gobbo dużo by zmienił. Sam miałem kilka ciekawych koncepcji, nawet bez goblina shamana. Wstawiłem takiego na rydwan, chowałem się nim, a potem pomiędzy jednostkami atakowałem maszyny bojowe. Kosztował chyba 130 pkt, nawet się spłacał, a przeciwnik strzelał po innych jednostkach, np. Wywernie itd. Taki bohater byłby niezwykle pomocny, nie byłby kartą przetargową, ale zawsze by pomógł. To już tylko wyraz nostalgii z mojej strony (do 6 ed.), ale gobliński bohater w połączeniu z tańszymi jednostkami, byłby ciekawy, bo nie blokowałby możliwości wystawienia kolejnego regimentu... ale już powiedziałem, to tylko nostalgia i nadzieja na lepsze czasy w 8 edycji.
Co do BP:
Na stronce Polishammera są już informacje, co do quell i 2 goblińskich rydwanów na jeden slot. Mam dodatkowo pytanie, czy "stary quell wraca" oznacza, że nowy quell znika, czy miesza się z nowym. Miesza znaczy, przy wyrzucie 1 na animozję z BO w regimencie, powoduje przerzut, a przy kolejnej jedynce jednostka zgarnia k6 hit z S5 i działa normalnie.
po prostu na zasadzie kopiuj wklej zamien akapit quell animosity z podrecznika 7ed na akapit z podrecznika 6ed.Mam dodatkowo pytanie, czy "stary quell wraca" oznacza, że nowy quell znika, czy miesza się z nowym. Miesza znaczy, przy wyrzucie 1 na animozję z BO w regimencie, powoduje przerzut, a przy kolejnej jedynce jednostka zgarnia k6 hit z S5 i działa normalnie.
nie ma juz wogole tych hitow,jest za to przerzut.
w 6ed 1BOBB byl BSB z 1+AS i 6S i dawal rade na ograniczanie animozji w sporej czesci armii. ( BTW,ciagle pamietam jak oblalem 11 kolejnych rzutow na animozje na EEGT,przerzuty nie skutkowaly,magia "1". "Jedynki nie oszukasz")
Jestem za. Wystawiłem kiedyś Nocnika BB z Wollopą One Hit Woundą i Butami Biggeda i rzuciłem się na... STEAM TANKA . Nie uwierzycie, ale zadał mu 3 rany (a to już boli ). Potem oczywiście zginął jak każdy poczciwy Gobbas, ale za tak mało pkt. bo całe 75 opłacało się biedaka poświęcić. Dlatego, gdybyśmy mieli dodatkowe sloty na goblińskich herosów, to:Natibak pisze:Osobiście uważam, że dodatkowy gobbo dużo by zmienił. Sam miałem kilka ciekawych koncepcji, nawet bez goblina shamana. Wstawiłem takiego na rydwan, chowałem się nim, a potem pomiędzy jednostkami atakowałem maszyny bojowe. Kosztował chyba 130 pkt, nawet się spłacał, a przeciwnik strzelał po innych jednostkach, np. Wywernie itd. Taki bohater byłby niezwykle pomocny, nie byłby kartą przetargową, ale zawsze by pomógł. To już tylko wyraz nostalgii z mojej strony (do 6 ed.), ale gobliński bohater w połączeniu z tańszymi jednostkami, byłby ciekawy, bo nie blokowałby możliwości wystawienia kolejnego regimentu... ale już powiedziałem, to tylko nostalgia i nadzieja na lepsze czasy w 8 edycji.
1. Ugrywalniłoby naszą armię
2. Ludzie kochający fluff (który IMO mamy najlepszy) też by się ucieszyli .
Na razie widzę same pozytywy wprowadzenia takich zmian w naszych AB.
w ramach BP+r najbardziej oplacalny wydaje sie zestaw to duzy szaman,maly szaman i bobb;
mnie sie kolacze wersja z 2/3/4 rydwany,4x chukka,doom diver
2x 31ng,3-4xfast,2x10error boyzow, boyz/savage boyz
nie wiem czy potrzeba mengili(cholernie drodzy),klimatyczne i czasami bardzo uzyteczne sa pumpy
alternatywnie 3 ledbelczerow (z upgrade do szarzy i strzelaniem w kazdej turze sa coraz bardziej ciekawym wyborem,w sam raz do odstrzelenia co lzejszych wkurwiajek wroga)
mnie sie kolacze wersja z 2/3/4 rydwany,4x chukka,doom diver
2x 31ng,3-4xfast,2x10error boyzow, boyz/savage boyz
nie wiem czy potrzeba mengili(cholernie drodzy),klimatyczne i czasami bardzo uzyteczne sa pumpy
alternatywnie 3 ledbelczerow (z upgrade do szarzy i strzelaniem w kazdej turze sa coraz bardziej ciekawym wyborem,w sam raz do odstrzelenia co lzejszych wkurwiajek wroga)
1)waaagh daje +X do rzutu na animozjeUndead84 pisze:Moim zdaniem tak....jest to część animozji...ale czy przy Waaaagh bedzie mozna przerzucić jedynki to o to juz trzeba zapytać sędziów
2)jak sie wyrzucilo 1 to
a)najpierw bylo tlumienie animozji-d6S5 jak byl BO
b) w przypadku braku BO bylo D6W
teraz masz przerzut animozji->masz szanse przerzucenia "1" jak znowu wypadnie "1" to przechodzisz do punktu 2-b czyli zbierania ran; per analogiam wychodziloby ze po przerzucie po prostu zdasz animozje lecz bez ruchu do przodu