Armia DE Scimiego - by dead [up-> 2hydra + CofB]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Snieg jest dwojaki ... soda vicol soda i snieg GW w roznych polaczeniach a roznych mieszankach ... elementy z lodu to pudelka plyt CD polamane - malowane pod spodem podstawki na odcienie niebieskiego by byla jakas plynaca woda pod lodem , na to przyklejamy plastik a potem zaspujemy reszte sniegiem pzdr
a tu CofB - zdjecia pogladowe (tzn pokazujace tylko jak wyglada caly cofb kiedys moze mi sie zechce to porobie jakies normalne dobre fotki calej armii).
a tu CofB - zdjecia pogladowe (tzn pokazujace tylko jak wyglada caly cofb kiedys moze mi sie zechce to porobie jakies normalne dobre fotki calej armii).
Ostatnio zmieniony 14 lut 2009, o 11:08 przez dead, łącznie zmieniany 1 raz.
dead is dead
cofb nie ma podstawek ... jak zreszta kazda maszyna - a tym sposobem jedt to model 2 systemowy (z braku laku moze robic za rydwan ^^")
a nie ma czego oceniac bo malowanie jest standardowe - na szybkiego - wyglada ok na stole
a nie ma czego oceniac bo malowanie jest standardowe - na szybkiego - wyglada ok na stole
dead is dead
przepraszam za krytyke Kuba , ale widzialem model na zywo i muszę powiedzieć że jest zbyt duza (dominacja , jednorodność itp.) niebieskiego.
Posąg zlewa się z coldami , podstawka , oblugantami i nawet kosami rydwanu.
Przydalo by sie więcej kontrastu .
O ile hydra wygląda przepięknie , tutaj można było pomyśleć o większej różnorodności kolorów.
pozdr
Posąg zlewa się z coldami , podstawka , oblugantami i nawet kosami rydwanu.
Przydalo by sie więcej kontrastu .
O ile hydra wygląda przepięknie , tutaj można było pomyśleć o większej różnorodności kolorów.
pozdr
nie martw sie - robilem go w godzine lub dwie - nie mialem czasu na zastanawianie sie nad tym jaki kolor tu wrzucic - caly oltarzyk jest bardzo zimny i chlodny -> takie bylo pierwsze zalozenie i wg mnie jest git ... moze faktycznie za bardzo poszedlem w chlod i zimno (przez co zabraklo kontrastow) ale coz i tak uwazam ze jest spojny z armia - a to jest priorytet (cos mnie chyba pchnelo w te chlodne kolory od momentu zrobienia tej 2 hydry) ... ale tez w pewnym momencie pomysly sie koncza -> przeciez nie zrobilbym zlotego posagu bo by nie pasowal (a bardziej granatowy nie bylby juz taka zimna i chlodna stala o ktora mi chodzilo).
A krytyka to nie krytyka tylko Twoje spostrzezenia. Tez mam swiadomosc ze sa rzeczy wymagajace poprawek - teoretycznie 80-90% moedli wymaga poprawek - ale jak zawsze jest jedno ale - nie chce mi sie juz dzialac przytym - dorobie pare unitow i projekt bedzie mozna zamknac. Zreszta dobrze wiemy ze ta armia powstawala w tydzien a kolejne projekty byly robione rownie szybko co reszta ... Smutne jest to ze te rzeczy przy ktorych siedzialem najdluzej zostaly zrzucone ze stolu badz sie obily ... co mnie utwierdza w przekonaniu ze nie oplaca sie za dobrze malowac czegos czym potem bedzie sie gralo ... bo potem i tak twoja praca zostanie przez kogos zniszczona.
Wielkie pordro dla PSUJOW FUJOW badz PSUJA FUJA ktorzy zrzucili hydre mego brackiego ze stolu - wg mnie zwykle przepraszam nie wystarczylo.
A krytyka to nie krytyka tylko Twoje spostrzezenia. Tez mam swiadomosc ze sa rzeczy wymagajace poprawek - teoretycznie 80-90% moedli wymaga poprawek - ale jak zawsze jest jedno ale - nie chce mi sie juz dzialac przytym - dorobie pare unitow i projekt bedzie mozna zamknac. Zreszta dobrze wiemy ze ta armia powstawala w tydzien a kolejne projekty byly robione rownie szybko co reszta ... Smutne jest to ze te rzeczy przy ktorych siedzialem najdluzej zostaly zrzucone ze stolu badz sie obily ... co mnie utwierdza w przekonaniu ze nie oplaca sie za dobrze malowac czegos czym potem bedzie sie gralo ... bo potem i tak twoja praca zostanie przez kogos zniszczona.
Wielkie pordro dla PSUJOW FUJOW badz PSUJA FUJA ktorzy zrzucili hydre mego brackiego ze stolu - wg mnie zwykle przepraszam nie wystarczylo.
dead is dead
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
To nawet w twoim avatarze widać.dead pisze:(cos mnie chyba pchnelo w te chlodne kolory od momentu zrobienia tej 2 hydry)
A jak na 2h malowania to praca bardzo dobra.
Mam pytanie, lód to z pudełka po CD zrobiłeś?
quidamcorvus pisze:To nawet w twoim avatarze widać.dead pisze:(cos mnie chyba pchnelo w te chlodne kolory od momentu zrobienia tej 2 hydry)
A jak na 2h malowania to praca bardzo dobra.
Mam pytanie, lód to z pudełka po CD zrobiłeś?
BTW moj avatar to tak juz jest od dawna zrobiony - oryginal lezy przy biurkudead pisze:... elementy z lodu to pudelka plyt CD polamane - malowane pod spodem podstawki na odcienie niebieskiego by byla jakas plynaca woda pod lodem , na to przyklejamy plastik a potem zaspujemy reszte sniegiem pzdr
@ALL - to nie ma byc oceniane na jak na 2 godziny malowania czy jak na tydzien ... po prostu ile czasu na to poswiecilem to moja sprawa - ludzie oceniajcie efekt a nie czas ... to ze sie spieszylem widac po wszystkich modelach ale nie takie bylo zalozenie tego projektu. Zalozeniem bylo zrobienie sredniej przyzwoicie wygladajacej na stole armii ktora da duzo radosci - jesli sadzicie ze to mi si udalo zrobic to jestem i zadowolony.
PPS niedlugo mantysia + reszta mengili debili i jakies pewnie kuszole dojta ale to musze najpierw haje skonczyc
dead is dead
-
- Chuck Norris
no to nie udało ci się , lód wygląda sztucznie kolory się zlewają było się nie spieszyć dlatego każdy krytykuje
ale to tylko moja opinia
a tak na poważnie bo widzę że jakiś troll forumowy zaczyna pisać spam.
to modele są ciemne i nie wyraźne nie da się ocenić zrób lepsze fotki to każdy oceni to co widzi.
ale to tylko moja opinia
a tak na poważnie bo widzę że jakiś troll forumowy zaczyna pisać spam.
to modele są ciemne i nie wyraźne nie da się ocenić zrób lepsze fotki to każdy oceni to co widzi.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2009, o 20:06 przez VegaMStudio, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Chuck Norris
no na tym można się skupić
Pierwsze co rzuca się w oczy to czerwień w kotle powinna być ciemniejsza i bardziej czerwona dawało by to duży kontrast z zimnymi kolorami
2 sprawa to wystający kawałek lodu to już wygląda sztucznie
świece powinny być wyraźniejsze i jaśniejsze jako źródło światła i ciepła
sam śnieg bardzo realistyczny podsumowując to za mało kontrastowe ale jak komuś się podobają to są wspaniałe.
ps. czy gady nie są stałocieplne cieplne i by zdechły w takiej temperaturze czy mi się tylko wydaje ?
Pierwsze co rzuca się w oczy to czerwień w kotle powinna być ciemniejsza i bardziej czerwona dawało by to duży kontrast z zimnymi kolorami
2 sprawa to wystający kawałek lodu to już wygląda sztucznie
świece powinny być wyraźniejsze i jaśniejsze jako źródło światła i ciepła
sam śnieg bardzo realistyczny podsumowując to za mało kontrastowe ale jak komuś się podobają to są wspaniałe.
ps. czy gady nie są stałocieplne cieplne i by zdechły w takiej temperaturze czy mi się tylko wydaje ?
VegaMStudio pisze:ps. czy gady nie są stałocieplne cieplne i by zdechły w takiej temperaturze czy mi się tylko wydaje ?
Nie wydaje ci się, ale to są Cold Ones
Czasem tłumaczy się to jako "Zimnokrwiste". A tak poza tym to system nazywa się Warhammer Fantasy Battle
Jeśli chodzi o armię to cała prezentuje się świetnie, najbardziej urzekły mnie Harpie i kociołek. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że na frontowej krawędzi podstawki widać śnieg. Myślę, że lepiej by to wyglądało oskrobane i zamalowane.
Gady sa zmiennocieplne... tak swoja droga
a COLDY sa zimnokrwiste wg mnie ^^" -> slawetni jezdzcy na zimnych ^^"
a COLDY sa zimnokrwiste wg mnie ^^" -> slawetni jezdzcy na zimnych ^^"
dead is dead
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
czyli zdechłyby w lodowych warunkachdead pisze:Gady sa zmiennocieplne... tak swoja droga
co do figurki, pomysł żeby zrobić kocioł na kołach bardzo mi sie podoba, niestandardowe malowanie też, ale moim zdaniem kocioł GW nie pasuje, zbyt smukły i wysoki jak dla mnie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..