Pre Koziołek w Lublinie 21 luty 2009.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Dr Crane pisze:Bez przesady z tym malowaniem. Mamy testować rozpiski na mastera i scenariusze a nie komu Czop czy tam kto inny ładniej pomalował armię :lol2:
ok ok :D tak zasugerowałem, zresztą wielu by takich nie było co im Czop lepiej pomalował armię, a sam mam w mniejszej połowie pomalowaną :wink:
Dispel - tylu nie znajdę pewnie ale coś będzie :wink:

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

dostałem rozpy od Raksa, Szeredy, Kuszyka i Kozłowskiego - sprawdzone, poprawne zapraszam, od reszty nie dostałem, wyślijcie jeszcze raz najlepiej w htmlu

Aha, gramy tym razem jeszcze w MDKu

Awatar użytkownika
sharkoon
Mudżahedin

Post autor: sharkoon »

Kuszyk to ja, a Kozłowski to F.E.A.R mój kolega z białej :), dzięki za info

Awatar użytkownika
Parufka
Mudżahedin

Post autor: Parufka »

Ja się czuje oficjalnie pokrzywdzony brakiem oceny malowania :) . Proszę za to historyczne wydarzenie dla mnie po latach grania w batla niepomalowanymi figurkami o dodanie mi jednego punktu w klasyfikacji generalnej :D bo jak nie to się obrażę :P (Rakso popieraj mnie :) )

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Ja też popieram Parufkę. Zróbcie jakąś ocenę malowania, chociażby symboliczną.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

hehe... czemu nie? Parufka masz moje poparcie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dispell
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dispell »

oczywista cie popieram parufkę
czopku to przynieś ilu możesz

Awatar użytkownika
F.E.A.R.
Wałkarz

Post autor: F.E.A.R. »

2 osoby grają tak samo ale wygra osoba która ma ładniej pomalowaną armie... jak ma być malowanie to oddzielnie i nie wliczające się w turniej.

EDIT: sharkoon nie upoważniłem cię do udzielania informacji na temat moich danych osobowych:) może chce być znany jako piękny nieznajomy:D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

F.E.A.R. - dwie osoby grają tak samo, ale jedna ma niepomalowana armie, w połowie pożyczoną a druga połowa to same karteczki i podstwaki. Druga osoba ma armie nad którą dużo siedziała i armia jest elegancka. Dla mnie jest oczywiste kto powinien wygrac w takiej sytuacji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Rakso ma całkowitą rację - niech bedzie ocena malowania ale naprawdę nieduża :wink: , tak symbolicznie z kilka pkt max5 za armię

Awatar użytkownika
Parufka
Mudżahedin

Podpisuje się za Raksem rękami, nogami i wackiem jako posiadacz nareszcie świetnie pomalowanej, skonwertowanej i kompletnej armii ogrów :D . Ocena malowania/konwersji/kompletności armii (proksy) była zawsze. Czasem zabardzo ona wypaczała wyniki graczy ale jeżeli będzie ona symboliczna, a nie dająca przewagę jak po wygranej bitwie wszystko jest ok. Nie wiem jak tobie FEAR ale mi się o wiele bardziej podoba granie przeciwko kompletnej nawet nie pomalowanej armii, a nie składance podstawek, figurek i gryfonów z ziemniaka ze skrzydłami z sałaty :P.

Awatar użytkownika
sharkoon
Mudżahedin

Dla mnie ocena malowania może być. Z jeden punkcik wpadnie.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Druga osoba ma armie nad którą dużo siedziała i armia jest elegancka.
Jeśli tak to zgoda. Jesli są to armie pomalowane przez kogos innego to już inna kwestia. I tak naprawde za co on dostaje te laury? Powinien chyba kolega dostać co się napracował.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

dodam pare pkt za to w takim razie, do 5 pkt można dać :D zastanowie się

ważne by grac tym co się szykuje na mastera a tam i tak wszystko musi byc pomalowane więc bardziej tu chodzi o test armi nic ocene jej wyglądu

Awatar użytkownika
Parufka
Mudżahedin

Pracowali obydwaj bo jeden malował, a drugi tyrał żeby zapłacić pierwszemu.

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Jeden maluje sam, bo mu to sprawia przyjemność lub szkoda mu kasy na malarza, drugiemu nie chce mu się malować, nie umie, daje do malarza płacąc za to. Jednocześnie ma przez to mniej kasy na inne fiksy czy wręcz kolejną armię. Nie wiem, na co się oburzać?
Uważam, że w zalewie „szaro-srebrnych armii” i nagminnego proksowania osoby posiadające zadbane armie powinny jakoś być docenione.
Poza tym malowanie, IMO jest immanentną częścią gry Warhammera, czego dowodem jest to, że na masterach, jak by nie było najbardziej prestiżowych turniejach w Polsce, dozwolona jest tylko gra pomalowanymi figurkami.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Oj dobra, zaraz dośle. Taraś ma problemy jakieś z kompem czy coś, ale będzie na bank.

Z Łęcznej całą piątką będziemy :D

ps. katuje Zielika żeby przyszedł ;) ;) ;)

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Awatar użytkownika
sharkoon
Mudżahedin

ja wysłałem na nozyczki@o2.pl, ale też miałem z tym problem, dopiero potem się zczaiłem, że polskich znaków nie może być :)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

rozpa poszła plewy, za drugim razem przez to "ż"

śmierć dla wszystkich - ma ktoś pożyczyć 4 dragon ogry?

ODPOWIEDZ