Warsztat Szczurka ...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

no zoabczymy jak to wyjdzie ]:-> ale osobiscie na twoim miejscu robilbym go wloniej ]:-> w sesie ze lepiej zrobic szkielet chudszy i pomalu nakladac gsa kawalkami ze np 1 cycka i zastyga bo bedzie lepszy efekt a nie rozwalisz tego co zrobiles palcami no i jakies rzezby ciala tez nie zaszkodza ala kulturysci ]:-> chocby Mariusz nasz Pudzianowski
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ork skończony uffff ... :wink:

Link do coola jakby ktoś chciał :

http://www.coolminiornot.com/216172

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

idzie ci coraz lepiej z tym malowaniem =D>

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

ork fajny jednak mniej efektowny niż gobos na squigu

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Powiem tyle:
=D> =D> =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

ogólnie spoko, skóra, twarz mi się bardzo podobają, ale mam 2 zastrzeżenia+1malutkie:
1. model od pasa w górę wygląda wypas ale poniżej jest imo zbyt monotonny. przydało by się tam walnąć coś co by trochę to zróżnicowało
2.metal jest technicznie na wysokim poziomie ale tu też brakuje mi jakiś szczegółów, np takich jak mówiłem w mojej poprzedniej wypowiedzi czyli zadrapania, szachownica...
3. szczególik: tarcza na podstawce wydaje się nie ruszona.

podsumowując: do techniki nie mam nic do zarzucenia, ale przydało by się niektóre elementy wyeksponować, wyszczególnić.
pozdro

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

ork fajny jednak mniej efektowny niż gobos na squigu
Sguig istotnie lepszy ... Ork natomiast to praca na stół i nie opłaca się imho siedzieć nad pojedynczym bohaterem 50-60h bo i tak z perspektywy pola bitwy nikt nie zauważy pracy włożonej ... :wink: Drugi czynnik to cena ;)

@loler

1-zleceniodawca chciał brudne metaliki czyt. bardziej osyfione niż na łapach :) może istotnie trochę zbyt brązowo i monotonnie to wyszło :wink:

2- Zgadzam się ale zadrapań nie robiłem jeszcze (widać moje dziwne próby poprzedniej wersji tych naramienników :lol2: ) .Musze przetestować ich robienie na jakimś modelu ... może na dredzie którego za jakiś czas będę robił :?:

3-Tarcze są glejzowane brązami i duża ilością czerwieni ...Nie rozjaśniałem krawędzi BM czy MS już bo chciałem zachować matowość i ogólnie efekt zużycia itp. :wink: W realu wygląda okej tutaj foto nie złapało ostrości (jak w przypadku innych elementów) ale ze mnie fotograf eeee ŻADEN :D
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Świetny :D jestem pełen podziwu :P

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

No panie jednak skora wyszla swietnie. Metale wyszly tez swietnie. Moze dorzcenie szachownicy byloby fajnym akcentem ale i tak wyglada swietnie !

kelgy
Wałkarz

Post autor: kelgy »

a co to jest ten zólty pasek na szyi koło głowy?

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Post autor: Barney »

pot ;]

nie znam sie ale chyba dobrze ? nie ? ;]

jakbys mial czas i ochote to mógłbyś przemalować tego lewka na glówce na rycerza kolorowa panterke a pasek od helmu na fiolet , bo to chyba knight panter ? nie ?

Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

świetna skóra, naprawde klasa
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Na szyi ma taki skórzany pasek/obroże :wink: Może trochę dziwnego odcienia użyłem dlatego tak wyszło :wink:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

ork fajoski ale ta zbroja daje taki efekt jakby nie byl jeszcze skonczony
przy swietniej reszcie zbrojka wysiadla albo zupelnie odwrornie ]:-. a tak naprawde to jedno do drugiego nie pasuje na moje oko
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Pojedynek ... Beastmen będzie miał jeszcze chaośnicka tarczę . Zastanawiam sie tylko jaką scenerie zrobić tzn. trawka ,listki czy może zima :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
kalcior

Post autor: kalcior »

Zapowiada się świetnie ... czekam na kolejne zdjęcia. Myślę, że z listkami by było całkiem całkiem:)

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

Bardzo fajnie się zapowiada :)
Ale ten pojedynek wygląda trochę..nie fair :D beastmen wygląda na koksa a przeciwko niemu taki mały biedny horror :) daj mu silniejszego rywala :)
A sceneria to chyba lepiej by się to prezentowało w trawie, mchu i liściach IMO.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

to będzie coś super :D

powiedz tylko co robi za podstawkę tej całej dioramy?

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Mongrim pisze:Bardzo fajnie się zapowiada :)
Ale ten pojedynek wygląda trochę..nie fair :D beastmen wygląda na koksa a przeciwko niemu taki mały biedny horror :) daj mu silniejszego rywala :)
A sceneria to chyba lepiej by się to prezentowało w trawie, mchu i liściach IMO.

Ja bym dodał jeszcze jednego, góra dwa horrorki dla wyrównania szans. Podstawka bardzo Mi się podoba. =D>

Awatar użytkownika
Phoenix
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

Ja bym Ci proponował zrobić sceneriętypowo jesienną. Podstawka temu jużbardzo pomaga, brakuje liści na ziemi a wiatr jesienny koleś ma już w sierści ;) Takie moje zdanie

ODPOWIEDZ