WEZWANIE DO PRZEBUDZENIA !!!
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Ten temat to dramat...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
a ile wyciskasz na klate ?petronikus pisze:
Ty nie musisz siebie uwazać za niewolnika ty juz nim jestes "NAJWIęKSZ FORMA DYTATURY JAKA ISTNIEJE TO TAKA W KTóREJ LUDZIE MYśLą żE Są WOLNI"
rozumiem ze moze sie nie chcieć oglądać tych filmików (jest ich 16 po 10minut), ale jest krótszy bardziej streszczony http://www.youtube.com/watch?v=k4jdLrjH ... re=related
nazywa sie ZWALCZAJ NOWY PORZąDEK śWIATA
albo naprawde dobry Obama: Wielkie Oszustwo http://www.youtube.com/watch?v=_v-ukUNh ... re=related
dla ludzi zainteresowanych tematem zapraszam na strone http://prawda2.info/ są tam filmy z różnych źródeł o całym tym przekręcie. Mnie samemu ciężko w to bylo uwieżyć na początku ale mówi sie ze jak jakomś informacje potwierdzisz z kilku źródeł to to jest prawda.
- petronikus
- "Nie jestem powergamerem"
Manfred pisze:a ile wyciskasz na klate ?petronikus pisze:
Ty nie musisz siebie uwazać za niewolnika ty juz nim jestes "NAJWIęKSZ FORMA DYTATURY JAKA ISTNIEJE TO TAKA W KTóREJ LUDZIE MYśLą żE Są WOLNI"
rozumiem ze moze sie nie chcieć oglądać tych filmików (jest ich 16 po 10minut), ale jest krótszy bardziej streszczony http://www.youtube.com/watch?v=k4jdLrjH ... re=related
albo naprawde dobry Obama: Wielkie Oszustwo http://www.youtube.com/watch?v=_v-ukUNh ... re=related
dla ludzi zainteresowanych tematem zapraszam na strone http://prawda2.info/ są tam filmy z różnych źródeł o całym tym przekręcie. Mnie samemu ciężko w to bylo uwieżyć na początku ale mówi sie ze jak jakomś informacje potwierdzisz z kilku źródeł to to jest prawda.
nie chodze na siłownie przeferuje pompki brzuszki i przysiady oraz JOGE
- Mlody_Rusinek
- Wałkarz
Dla ludzi którzy nie mają ochoty tego oglądać (bo nie ukrywajmy, nudny ten film w chuj...) mógłbyś może powiedzieć o jaki nowy ład i przebudzenie chodzi? Kto tym razem chce nam, głupiemu społeczeństwu, zrobić dobrze i w jaki sposób?petronikus pisze:Chcesz być dalej niewolnikiem czy walczyć o wolność ?? Wejdz na You tube i wpisz: WEZWANIE DO PRZEBUDZENIA
Ja bym jednak bardziej optował za komedią, ale może to tylko moje skrzywione poczucie humoru.Tomash pisze:Ten temat to dramat...
W sumie to głupie strasznie jest i jak się zaraz nie zacznie jakaś ciekawa dyskusja to chyba trzeba będzie zamknąć bo straszy.
A licky boom boom down!!!
petronikus pisze:Ty nie musisz siebie uwazać za niewolnika ty juz nim jestes "NAJWIęKSZ FORMA DYTATURY JAKA ISTNIEJE TO TAKA W KTóREJ LUDZIE MYśLą żE Są WOLNI"Kubcio pisze:A JA na to mówię jedno: Komuno wróć!!!
A tak serio: od zawsze tak było, że masy ludzi były kierowane przez ogromne konsorcja, grupy z elit czy jednostki, ale tylko dlatego, ze tak jest latwiej. Ot żeby za daleko nie szukać, chociazby Kościół. ktos miał pomysł żeby przerobić religię na niezłą firme przynoszącą spore zyski. Ale ja np. nie uważam siebie za niewolnika jakieś "systemu" czy elit. Jeśli cos takiego jest to niech sobie bedzie i kieruje wojnami, ceną benzyny i innymi rzeczami, a ja i tak jestem kowalem własnego losu. I tyle ze słodkiego pierdzenia w tym temacie.
Dobra, parz herbatę, mnie z tym dobrze.
A tak w ogóle to ile bierzesz na klatę, że taki mądry jesteś?
Ostatnio zmieniony 18 mar 2009, o 19:12 przez TomCio, łącznie zmieniany 1 raz.
widzę bez kolejnego mesjasza sie nie obejdzie...
kto tym razem zginie za miliony aby za własną ideologię aby ktoś mógł po jego śmierci zrobić sobie z tego biznes ?
kto tym razem zginie za miliony aby za własną ideologię aby ktoś mógł po jego śmierci zrobić sobie z tego biznes ?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
I przybij pionę, bo też tak właśnie uważam. Z tym, że dochodzi do tego przekonanie, że jak ktoś chce wiedzieć to tej wiedzy będzie szukał - podejrzewam, że tak właśnie było m.in. z Tobą. Mamy dzisiaj dobę internetu dzięki czemu wszelka wiedza stoi dla nas otworem.moim zdanie ludzie przedewszystkim powinni wiedzieć bo WIEDZA to potęga a co oni zrobią z tą wiedzą to już ich sprawa.
Ale tak jak mówiłem wielu ludziom to po prostu zwisa, żeby nie szukać daleko spójrz na to co pisze np. Tomcio. I ludzi o takim podejściu jest masa (dlatego nazywa się ich masą lol). Niektórzy nawet nie znają faktów związanych z daną kwestią ale i tak będą twierdzić, że to brednie. Ich wybór. "Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz".
dla mnei to stek bzdur
mam jedno pytanie do tych co 'wierza'
wiadomo ze youtube to faszysci (ostatnio sporo kasuja filmow, prawa autorskie itp)
czemu jesli tak nami kieruja i sa wszechpotezni to nie usuną filmiku kotry wyjawa prawde o nich?
mam jedno pytanie do tych co 'wierza'
wiadomo ze youtube to faszysci (ostatnio sporo kasuja filmow, prawa autorskie itp)
czemu jesli tak nami kieruja i sa wszechpotezni to nie usuną filmiku kotry wyjawa prawde o nich?
A co? Lepiej wierzyć w brednie? Zresztą nawet jak to prawda to i tak gówno na to poradzisz. Nawet jeśli to mi z tym dobrze, ja nie czuję się jakiś nie szczęśliwy.Terael pisze:I przybij pionę, bo też tak właśnie uważam. Z tym, że dochodzi do tego przekonanie, że jak ktoś chce wiedzieć to tej wiedzy będzie szukał - podejrzewam, że tak właśnie było m.in. z Tobą. Mamy dzisiaj dobę internetu dzięki czemu wszelka wiedza stoi dla nas otworem.moim zdanie ludzie przedewszystkim powinni wiedzieć bo WIEDZA to potęga a co oni zrobią z tą wiedzą to już ich sprawa.
Ale tak jak mówiłem wielu ludziom to po prostu zwisa, żeby nie szukać daleko spójrz na to co pisze np. Tomcio. I ludzi o takim podejściu jest masa (dlatego nazywa się ich masą lol). Niektórzy nawet nie znają faktów związanych z daną kwestią ale i tak będą twierdzić, że to brednie. Ich wybór. "Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz".
Co do wiedzy, jak mi coś jest potrzebne i wiem, że będę z tego korzystał, to szukam informacji na dany temat. A takie pierdoły jak ten film? Sorry ja nie mam na to czasu. I tak mi się nie przyda, i tak gówno zrobię. Wam się musi po prostu na prawdę nudzić.
@Tomcio
Nie chodzi o to żeby wierzyć w brednie. Tylko skąd wiesz, że to brednie? Oglądałeś ten film? Wiesz jakie są argumenty za i przeciw? Zastanowiłeś się nad tym? To samo jeżeli chodzi o tego typu sprawy. Jakaś teoria spiskowa i od razu się mówi że bzdury pomimo, że się nawet nie zna tematu. Sory ale dla mnie to trochę po prostu nielogiczne. Miliardy - dosłownie - ludzi powie, że w Koranie są bzdury. A ile z nich w ogóle czytało Koran? Może z 0,1%. Sam nie czytałem i się nie wypowiem, bo po prostu nie wiem co tam jest napisane.
O to mi chodziło.
Kolejna sprawa - nie bronię tego filmu bo go nie oglądałem.
@Pistolet.
Chciałem zaznaczyć, że jest coś pomiędzy wierzyć i ignorować: myśleć.
Zaznaczam, że nie jest to żaden personalny wyjazd do kogokolwiek:
Dla niektórych niestety myślenie to zbyt ciężka sztuka. Lepiej jest stanąć po jednej ze stron z koronnym argumentem "bo tak" i dalej cieszyć się życiem. Nie oceniam takiej postawy. Każdy niech robi to co mu odpowiada i ponosi tego konsekwencje. Mnie niestety taki Bullet Ride nie zachęca.
I ostatnia sprawa:
EOT.
Nie chodzi o to żeby wierzyć w brednie. Tylko skąd wiesz, że to brednie? Oglądałeś ten film? Wiesz jakie są argumenty za i przeciw? Zastanowiłeś się nad tym? To samo jeżeli chodzi o tego typu sprawy. Jakaś teoria spiskowa i od razu się mówi że bzdury pomimo, że się nawet nie zna tematu. Sory ale dla mnie to trochę po prostu nielogiczne. Miliardy - dosłownie - ludzi powie, że w Koranie są bzdury. A ile z nich w ogóle czytało Koran? Może z 0,1%. Sam nie czytałem i się nie wypowiem, bo po prostu nie wiem co tam jest napisane.
O to mi chodziło.
A tego to nie kwestionuję. Nie mówię, że Ty albo ktoś inny z tego powodu jest ofiarą a jego szczęście to iluzja czy coś w tym stylu. I mam nadzieję, że nikt tego tak nie odebrał.Nawet jeśli to mi z tym dobrze, ja nie czuję się jakiś nie szczęśliwy.
Kolejna sprawa - nie bronię tego filmu bo go nie oglądałem.
@Pistolet.
Dla niektórych niestety myślenie to zbyt ciężka sztuka. Lepiej jest stanąć po jednej ze stron z koronnym argumentem "bo tak" i dalej cieszyć się życiem. Nie oceniam takiej postawy. Każdy niech robi to co mu odpowiada i ponosi tego konsekwencje. Mnie niestety taki Bullet Ride nie zachęca.
I ostatnia sprawa:
Ten tekst widzę, że został odebrany jako atak, tudzież negatywna ocena. Napisałem to w zupełnie innym celu a mianowicie chciałem przekazać petronikusowi, że może sobie darować szerzenie takich tematów - (powtórzę się) bo kto chce znaleźć ten będzie szukał. W ogóle to w takim celu udzieliłem się w tym temacie. Mam nadzieję, że wszystko jasne.Ale tak jak mówiłem wielu ludziom to po prostu zwisa, żeby nie szukać daleko spójrz na to co pisze np. Tomcio. I ludzi o takim podejściu jest masa (dlatego nazywa się ich masą Wink lol). Niektórzy nawet nie znają faktów związanych z daną kwestią ale i tak będą twierdzić, że to brednie. Ich wybór
EOT.
Ależ ja oglądałem, z tym, że tego zajtgajsta, a w tym wezwaniu jak zobaczyłem początek to już wiedziałem, że to o tym samym jest.Terael pisze:@Tomcio
O to mi chodziło.
@Pistolet.
niestety nadal mi nie odpowiedziałeś na pytanie, dlaczego oni tego nei skasują jeśli to ich demaskuje?