Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ale co ty mówisz ?? 1 - ok 12 cali no słabo ale s6 to s6 da sie to rzuciś cześćiej niż myślisz , 2 - ratunku ! Tego czaru nie rzuca sie na siebie ! To frenzy jest na wyciąganie wrogich oddziałów albo dobre na słabe klocki z niskim T zeby odziały powoli same sie wykańczały , 3 - 1 z 2 najlepszych czarów !! działą świetnie na kawalerie przeciwnika albo ważne oddziały które nam przeszkadzają . Obracasz kawe wroga i pakujesz np 2 rydwany w bok , 4 - takie sobie ale jak jest jakiś napierdalacz - bezcenne . alter odpalajacy Hail of the doom arrow w swój odział np wild ridersów - nie prawdasz ze kuszące ? , 5 - drugi czar masakra - stop i autohity tuba rydwanami albo minosami ful ataków tylko z ranieniem - jak to nie jest pogięty czar to ja nie wiem jaki jest , 6 - śmiech na sali każdy czar z tego lora jest lepszy , nigdy go nie biore.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Miszczu bezsensu brać 3 herosów na te ptk bo nic mi sie nie mieści. Tak wiec zostaje jedynie opcja 2.

Magia jedna i druga jest dobra. tylko trzeba wiedzieć jak z niej korzystać.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Post autor: Miszczu »

Dibo ma racje.
Iluzja i frenzy są niezwykle mocne.

Iluzji nie trzeba tłumaczyć. Za to pochylę sie chwilę nad frenzy.
Tego czaru używamy tylko na wrogów.

Wrzucamy na słabe oddziału, najlepiej jeszcze strzelające. Raz wyjdzie i zostaje do końca gry! Mina przeciwnika kiedy zamiast strzelać do doom bula każemy mu musowa szarzowac łucznikami bezcenna..
Tak tak.. Przykładowy doom bull potrafi przejść w ten sposób cały stół! Nie wspomniawszy ze jeszcze regeneruje sobie rany z dwuraka.. hłe hłe.

D6 s3 na początku każdej tury każdego gracza też mocne :)
A wszystko z poziomu 7. I dział an wszystko!

To samo iluzja.. najsilniejsze klocki przy tym potrafią pęknąć jak się ustawia boczkiem do nas, biegnąc za króliczkiem 8)

Obydwa czary nie wymagają LoS-a!

Co do rozpiski.. To wymaga odwagi:

ja bym zagrał tak:

BSB cincz. ward 4+ lub 5+ z lepszym zbieraniem,słomka.
shaman z rózdzką
shaman slanesha
10 besigorów slanesch
2x duze herdy
1 rydwan cincza
2x rydwany und.

(bez minosów i innych cudactw)
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

miszczu totalnie nie pasuje mi ta rozpa ... pozatym masz BP+R wiec różdżka zabiera Ci 1 PD. Nie wiem dlaczego ale rydwany mi jakos nie pasują. Pozatym nie widze tym grac na ST ;)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

A to niby z jakiej bajki zabiera??..
Nic o tym nie ma w BP+R..

ST= Tank??

Ciekawe tez wydaje sie być dawania BSB talizmanu i fear. Z myślą o hydrach, treemenach i innych cudach. gnojek w pojedynkę trzyma takie zwierze.. a czasami i pogoni :P (oczywiście shedow 1)
-----------------------------------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

w sumie racja laska nie zalicza sie do tych itemów.

ST = tank

Miszczu tez o tym myślałem. Jednak uwazam ze taki koleś ma i tak bardzo średni potęcjał bo obsługa zabije go przy hydrze przy stegadonie skinki go zabiją. Na inne armie praktycznie w ogole sie nie przydaje. Wiec myśle ze nie ma on sensu. Jedyne co mozna zrobic to Lorda złozyc na takie badziewia.

chyba ze takie cos:

Bray Shaman
Mark of Chaos Undivided; General; Magic Level 2
Staff of Darkoth [25]
Dispel Scroll [25]

Wargor
Mark of Tzeentch; Lore of Tzeentch; Heavy Armour; Battle Standard
Sword of Might
Extra Arm
Enchanted Shield

9 Chaos Warhounds

9 Chaos Warhounds

17 Beast Herd (Gors)
FCG; 6 Ungors

2 Tuskgor Chariot

3 Minotaurs
Great Weapon

5 Centigors
Spear; Throwing Axes; Light Armour; Shield

1 Fiend of Slaanesh

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 54
Total Army Cost: 1149

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

no to już coś tylko bym wywalił tego wargora tzeencha i dał kornowego i dodał dodatkowego szamana nawet 1lvl, 1 shadow i pieknie jest sam może zepsuć załoge, konice ktura ma 2+ sv... ja bym niedawał mu sword of might tylko zwykłego 2h... chyba że na turnieju spodziewasz się VC, hmm... 2x 4x minosy i wecej centigorów ale bez throwing axes 8" zasiegu a walce lepiej się sprawdzają

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Koleś musi mieć magiczne ataki nie tylko z powodu VC ale tez WE. Khornowy koleś to samobójstwo przecież podstawia mi harpie pod niego i co? musze szarzowac a potem jestem w dupie bo go zastrzelą. A BSB który nieźle czaruje i walczy to chyba dobra opcja. Centki z S5 to mogą no nie wiem czy to tak źle ;)

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Centki sa do bani.. Za te punkty jest może innych odziałów.
Gdyby jeszcze mieli zasadę fast. To bym może się zastanawiał (miejmy nadzieję ze to zmienią.

Z tym biciem obsługantów hydrey to mam poważne wątpliwości.
Idąc troppem że hydra walczy w pierwszej kolejności, a obsługanic w szarzy są pomijani. Dla mnie możesz sie legalnie dostawić do samej hydry, olewajac tym maxymalizację z poganiaczami.

Takie jest moje zdanie. I wątpię żeby ktoś znalazł jakiś kontr argument.

Swoją droga testowałem też na małe punkty Trolle. I mimo głupoty na LD 7 sprawdzały sie naprawde wyśmienicie :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Myslałem nad trolami ale na LD 6 jak by miał bys szaman gienkiem to marnie widze...

Co do hydry to napewno musisz sie stykac z jednym poganiaczem co naprawde moze byc kłopotliwe :?

Nad centkami sie zastanowie... Ale jedyne co moge wrzucic za te pts to albo jeszcze jeden spwan albo małe herdy..

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Patrząc maksymalizacją.. to muszę się stykać niby z dwoma poganiaczami i corner to corner z hydrą. A dokładnie szarżować hydrę cornerem - absurd

Jednak maksymalizacja odbywa sie w fazie wykonywania szarż.. A w niej poganiacze są pomijani.

Dlatego albo rybki albo akwarium. Nikt mi nie zabroni dostawić się na środek podstawki hydry. A poganiacze lądują za nią.

Jeśli trolle to wargor cincza.. Mi się to w miarę sprawdzało.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

To co mówisz ma sens... Chociaz nie jestem pewny czy jest to poprawne. Jednak zakładając ze ma to masz 1 potwora.. w sumie na psy khrona było by to dobre ;)

Wymyśliłem morderce psów ^^
1 wariant
Beastlord
Mark of Slaanesh; Heavy Armour
Rune of the True Beast [30]
Enchanted Shield [10]
Berserker Sword [40]
Serpent Body [20]

2 wariant (bardziej przezywalny):

Beastlord
Mark of Slaanesh; Heavy Armour; Shield
Rune of the True Beast [30]
The Fur of Sharrgu [15]
Serpent Body [20]
Sword of Might [20]

Co do rozpy nie moge dac tzzena bo jest za drogi 70 pts za marke to bardzo duzo... mam za to prawie 1 chariot..

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

To zależy jak na to spojrzeć..
Markowany (slanesh) szaman 2lvl kosztuje 130 pkt
Wargor z markiem cincza (też daje 2lvl) 130 pkt
Czysty shaman (und) 2lvl kosztuje 110 pkt.

Dlatego Cincz dający za razem gościa który potrafi jeszcze walczyć nie jest zły.

Niestety.. Twoj pso zabójca nie zadziała. Ten item nie działa na pieski khorna. Nie sa monstrusem ani mountem :/
A na 2k z tym przedmiotem bierze się Doom bulla.. U mnie jest to łowca keeperów :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

To czym niby są psy?
Grając na 3 herach masz ok. 550 ptk w herosach a gdzie reszta? Jak dla mnie to zaduzo wole miec 2.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

albo masa albo klasa panowie , ale gdy ludzi kupa to i hrekules dupa więc sam niewiem ;)

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

To czym niby są psy?
Modelem o US2. I podstawce kawaleryjskiej. Jednak nie daje to szansy zaliczenia ich do monstrusów czy wierzchowców.
Nic na to nie poczniemy że przedmiot ma taki zapis:

Tak samo nie dział na kroxy, minosie i inne cuda.
Ale dział już na skorpiona.
Nie działa tez np na centigory

Takie życie

"Kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa" - jednak nie koniecznie sie to sprawdza w przypadku bestii.

Co do rozpiski tak wstepnie

Wargor z cinczem (zestaw do walki) ok 180
Wargor BSB cinczem (zestaw do walki) ok 205
Shaman und (rózdzka i cuś) ok 160

2x 21 osobowy herd
2x rydwan/2x spown z 3d6 ruchu
4 trolle

Ja bym tak grał. Ale to są moje udziwnione koncepcje

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Jak checsz grac na spawny slanesza skoro masz giena czincza?

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Nie mam przed sobą podręcznika. Armie pożyczałem. Ale z tego co pamiętam to ogrniczenie marków, nie odnosiło sie do spowne. Ale pewności nie mam.. z tąd ta alternatywa.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

To sie mylisz bo grasz albo Undivided i możesz brać wszystkich bogów albo grasz na jednego boga i wtedy możesz brać tylko tą marke i Undivided.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

a co za problem zeby gieniem był ten shaman undivided ?? :D Tylko pamiętaj miszczu ze musiasz mieć przynajmniej 1 udział z markiem tzencha jeśli masz takich herosów

ODPOWIEDZ