Jak przerobić Warriorsów na Hammersów?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kalion
Powergamer Rozpiskowy

Jak przerobić Warriorsów na Hammersów?

Post autor: Kalion »

Chciałbym się was spytać Drodzy Specjaliści od farb, pilników, rozpuszczalników i piwa [przede wszystkim tego ostatniego :P]
jak zrobić ciekawych Hammerów z pudełka 7 ed. Warriorsów i czy to w ogóle dobry pomysł. Mojej armii brakuje solidnego klocka chamstwa. Dlatego zastanawiałem się nad kupnem zwykłego CG Hammersów i convertem jednego regimentu wojowników na szeregowych chamstwa.
Jeśli ktoś z was podjął się kiedyś takiego zadania proszę o rady :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja zrobiłem dosyć prostacką konwersję - wziąłem ręce z dwurakami, odciąłem topory, dokleiłem jeszcze kawałek trzonka, żeby młot był dłuzszy i na koniec dałem młotek (w boxie jest chyba 6 młotków). Resztę krasnali mam skullpassowych, więc hammererzy z warriorów wystarczająco się odróżniają.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Też kiedyś miałem pomysł żeby zrobić mammererów z warriorów, ale stwierdziłem że z minerów będą lepiej wyglądali; z gsu zrobiłem im maski na twarzach, na rękawicach podoklejałem gs, tak żeby wyglądało jak metalowe wzmocnienia. Dodałem również naramienniki z papieru technicznego. A głownie młotów zrobiłem z połówek kilofów (niektóre mają z jednej strony szpic, a z drugiej młot), pozostałe to wkład od długopisu z zakończeniami wykonanymi zgłówek od gwoździków.
Efekt ostateczny jest zadawalający.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ