Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Shino »

A w erracie i FAQ dodano tylko "Do maksymalnego poziomu 1"... Właśnie sie załamałem... Macie racje. Do dupy mam to polskie tłumaczenie... Powinno być "Każdy model wykonujący atak w Walce Wręcz w model z Piętnem Nurgla ma obniżony o -1 współczynnik Walka Wręcz, do maksymalnego poziomu 1". Mam nadzieje że rozwiałem wszystkie wątpliwości (dla tych co widzieli tylko polskie "tłumaczenie").
to nie tlumaczenie tylko faq ;) w wersji angielskiej tez przed faqiem byl zupelnie inny zapis :)

Awatar użytkownika
Scyla Anfingrimm
Wałkarz

Post autor: Scyla Anfingrimm »

Zmienia to postać rzeczy... Ale przyzwyczaiłem sie już do badziewnych tłumaczeń na polski, stąd moja reakcja. Dzięki za rozwianie wątpliwości.

EDIT: Edytuje posta, żeby nie było dwóch moich jeden pod drugim. Czy na turnieju można wystawić mdoel Archaona jako "zwykłego", nieimiennego lorda lub bohatera? W AB jest zdjęcie bohatera Slaanesha. Jest on na podstawce pieszego modelu. W dolnej połowie wąż, ma cztery ręce i łysy baniak. Można go gdzieś kupić? Bo na stronie GW nie zauważyłem. Wiecie może ile kosztuje przesyłka od GW? A lord Slaanesha na cyckowężu będzie wystawiany jako lord na Demonic Mountcie czy jako lord na wierzchowcu Slaanesha? Czy może jest to uzależnione tylko od mojego widzimisie?
"ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA!" (Dla Slaanesha też! I dla Nurgla! Oraz Tzeentcha!) Zabijaj każdego jak leci! Niech Chaos rośnie w siłe i zapanuje nad światem śmiertelników!

P.S. A Wąpierze ssą!!

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

A lord Slaanesha na cyckowężu będzie wystawiany jako lord na Demonic Mountcie czy jako lord na wierzchowcu Slaanesha? Czy może jest to uzależnione tylko od mojego widzimisie?
Cos czuję że raczej Slaanesha . A deamonic mount to jak to w ogóle wygląda ? To demoniczny koń jest ?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

w podręczniku masz taką piękną figurke lorda na demonicznym wierzchowcu :)

a co do wcześniejszego mego pytania, czyli czy grać bez marków? nieuzyskałem jako tako odpowiedzi po za jednym postem, czy to znaczy że wszyscy grają na markach?

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

No słuchaj 8) nie za drogie, dużo opcji większa różnorodność z nimi.
I sporo powera dodają, zwłaszcza Khorne :twisted:
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Po co oszczędzać punkty, skoro "marki" znacząco dopakowują oddziały? (a 10 punktów za Slaanesha, który gwarantuje, że oddział nam nie zwieje od psychologii to promocja roku ;)). Z kolei rycerzom fajnie dać Tzeentcha + sztandar z wardem 5+, by uzyskać warda 4+ od strzelania. Khorne to już kwestia tego jak sobie radzisz z negatywną stroną frenzy, ale odkąd frenzy przenosi się na wierzchowce to jest to szczególnie kuszące.
Co sądzicie o gołych piątkach rycerzy Khorne'a?
Dla mnie stosunkowo najsłabszym "markiem" jest Nurgle, ale w pewnych sytuacjach jest niezły (i to jest jego wada, że tylko w niektórych sytuacjach, pozostałe znamiona są bardziej uniwersalne, bo działają praktycznie cały czas, choć frenzy z Khorne'a oczywiście można stracić).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Scyla Anfingrimm
Wałkarz

kuman pisze:w podręczniku masz taką piękną figurke lorda na demonicznym wierzchowcu :)

a co do wcześniejszego mego pytania, czyli czy grać bez marków? nieuzyskałem jako tako odpowiedzi po za jednym postem, czy to znaczy że wszyscy grają na markach?

A lord na cyckowężu podpisany jest "lord na demonicznym wierzchowcu". Stąd moje pytanie. Archaon na 100% dosiada demonicznego wierzchowca. A opis stwórów Slaanesha mówi że mają nogi i biegają po polu bitwy lub suną po nim. Czyli wychodzi że ten wąż to też chyba mount Slaanesha? Jak to z tym w końcu jest?
"ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA!" (Dla Slaanesha też! I dla Nurgla! Oraz Tzeentcha!) Zabijaj każdego jak leci! Niech Chaos rośnie w siłe i zapanuje nad światem śmiertelników!

P.S. A Wąpierze ssą!!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

tak, ten cycko wąż jest "wierzchowcem" slaanesha [-o<

Awatar użytkownika
cristobald
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: cristobald »

Czy demoniczne pieski użyte jako zwykłe będą liczone jako proksy na turnieju? Ze starego chaosu mam troche i zastanawiałem się czy można by przemalować na brąz :wink: i dalej używać w warriorach.

Awatar użytkownika
Scyla Anfingrimm
Wałkarz

Kuman troche sie nie zrozumieliśmy. Ok. Cristobald myśle że możesz ich użyć. Spróbuj tylko jakąś małą konwersje walnąć i będzie git.

P.S. A Wąpierze ssą!!

Awatar użytkownika
conejito
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: conejito »

steed of slaanesh nie jest daemonic mountem. powinien wystepowac na podstawce kawaleryjskiej (25x50), a nie 50x50, na jakiej wystepuja daemonic mounty. ten slynny cyckowąż natomiast nie jest steedem slaanesha, to wlasnie jeden z daemonic mountów. steed slaanesha wyglada jak ten stwór na którym jezdza demonetki z amii DoCh.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

tego cycatego też ponoć można zmieścić na kawaleryjskiej ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Scyla Anfingrimm pisze: Czy na turnieju można wystawić mdoel Archaona jako "zwykłego", nieimiennego lorda lub bohatera?
jasne :)
W AB jest zdjęcie bohatera Slaanesha. Jest on na podstawce pieszego modelu. W dolnej połowie wąż, ma cztery ręce i łysy baniak. Można go gdzieś kupić? Bo na stronie GW nie zauważyłem. Wiecie może ile kosztuje przesyłka od GW? A lord Slaanesha na cyckowężu będzie wystawiany jako lord na Demonic Mountcie czy jako lord na wierzchowcu Slaanesha? Czy może jest to uzależnione tylko od mojego widzimisie?
moze tak na prawde robic za jedno i za drugie. tu zalezy od tego zebys tylko jasno przed bitwa okreslil czym jest oraz zebys mial wlasciwa podstawke pod mounta (daemonic jest na 50x50 a steed jest na kawaleryjskiej)

Awatar użytkownika
Scyla Anfingrimm
Wałkarz

No ale w AB wyraźnie napisali że modele na Demonic Moutach mimo iż są na większych podstawkach to są traktowane jako modele kawaleryjskie. To po co podstawka kawaleryjska?

P.S. A Wąpierze ssą!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

jest traktowany jako model kawaleryjski -> ma +1 save za fakt bycia kawaleria, nie mozna targetowac mounta oraz dzialaja na niego czary dzialajace na kawalerie

podstawki demonic mounta to 50x50 a steed of slaanesh 25x50 (jak zwykla kawaleria)

steed of slaanesh nie est demonic mountem ;) jest steedem ;)

Awatar użytkownika
Scyla Anfingrimm
Wałkarz

Wyrwe z kontekstu ale co tam. "Długie, wężowe ciała wiją sie zmysłowo, kiedy przemierza pole bitwy" to jest fragment opisu wierzchowca Slaanesha. Wydaje mi sie że cyckowąż jest wierzchowcem Slaanesha. No bo jak inaczej? Dają opcje, żeby bohater dosiadł wierzchowca, który nie istnieje jako model? Bez sensu by to było.

P.S. A Wąpierze ssą!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Kod: Zaznacz cały

Dają opcje, żeby bohater dosiadł wierzchowca, który nie istnieje jako model?
-> palanqin, demonetki na steedach, forsakeni, steed slaanesha ;), warhsrine

;) tak czesto daja opcje nieistniejacych figurek ;)

Awatar użytkownika
Scyla Anfingrimm
Wałkarz

Forsakeni są łatwi do konwersji. Na palanqinie jeździ epidemius to można go wykorzystać, warshrine nawet podpowiedzieli jak zrobić a co do demonetek to nie wiedziałem że coś mogą dosiadać. Super mają tą taktyke. Jednakże nadal uważam że cyckowąż jest steedem Slaanesha, nie ważne na jakiej podstawce sie go umieści.

P.S. A Wąpierze ssą!!

Awatar użytkownika
conejito
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: conejito »

niezupełnie nieważne...jeśli chcesz żeby był steedem, wówczas musisz go umieścic na podstawce 25x50, jesli w twoim zestawieniu funkcjonuje na 50x50, wowczas jest daemonic mountem

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

od kiedy steed of slaanesh do chaos warrior ma podctawke 25x50 ? taką podstawke maja demonetki i nikt wiecej, jeśli się tym sugerujesz bo nazwa jest ta sam to przeczytaj w podręczniku do WoCh jaką ma mieć podstawke..

to brzmi miejwecej tak : pomimo że wieżchowce (i tu wymienia wszystkie nawet tron do nurgla) są traktowane jako kawaleryjskie (czyli masz +1 do sv i nierodziela się obrażeń ) nie są na 25x50 tylko 50x50 ... nawet macie podane tam wymiary

ODPOWIEDZ