Nasze Rozpiski
Moderator: Yudokuno
Witajcie .
Jestem nowym graczem w WFB. Podjąłem już decyzję, którą armię poprowadzę. Mój wybór padł oczywiście na Druchii i z tego względu proszę Was o pomoc w stworzeniu armii na 1k pkt. Myślałem nad zakupem batalionu http://bard.pl/87,4781,Produkt.htm oraz dokupieniu 2 bolców i assasina. Co myślicie na ten temat?
Jestem nowym graczem w WFB. Podjąłem już decyzję, którą armię poprowadzę. Mój wybór padł oczywiście na Druchii i z tego względu proszę Was o pomoc w stworzeniu armii na 1k pkt. Myślałem nad zakupem batalionu http://bard.pl/87,4781,Produkt.htm oraz dokupieniu 2 bolców i assasina. Co myślicie na ten temat?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Witamy na forum!
Pierwszym twoim zakupem powinien być Armybook
Co do kupna Batalionu to jeśli zamierzasz grać na korsarzach to jest to niezłe wyjście. Bolce i assasyn to dobre inwestycje. Do tego przydaliby ci się Dark Raidersi i Harpie.
CoKi, harpie, warriorzy, kusznicy, hydra i jacyś bohaterowie, wydaje mi się że to jest taki standardowy początek.
pozdrawiam.
Pierwszym twoim zakupem powinien być Armybook
Co do kupna Batalionu to jeśli zamierzasz grać na korsarzach to jest to niezłe wyjście. Bolce i assasyn to dobre inwestycje. Do tego przydaliby ci się Dark Raidersi i Harpie.
CoKi, harpie, warriorzy, kusznicy, hydra i jacyś bohaterowie, wydaje mi się że to jest taki standardowy początek.
pozdrawiam.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
"grać na korsarzach" chodzi mi o to że ta jednostka ma zarówno zwolenników jak i przeciwników; osoby które uważają że się nieopłaca(zbyt droga punktowo w stosunu do tego co jest w stanie zrobić).
radze poczytać ten temat:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=17
jeżeli jesteś osobą która uważa że korsarze to dobra jednostka i będziesz ich uwzględniać w swoich rozpiskach to zazwyczaj będziesz używał wszystkich figurek z batalionu.
radze poczytać ten temat:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=17
jeżeli jesteś osobą która uważa że korsarze to dobra jednostka i będziesz ich uwzględniać w swoich rozpiskach to zazwyczaj będziesz używał wszystkich figurek z batalionu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Prawdopodobnie to nic odkrywczego, ale wszelkie sugestie oraz krytyka mile widziane.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=15490
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=15490
- dziekanotr
- Wodzirej
czesc wszystkim, chcialbym prosic was o pomoc w rozpisce DE na 500 pkt z takimi oto ograniczeniami:
Zasady wystawiania kontyngentu na 500 pts:
- minimum 475pts
- 1+ core.. (max. 2 takie same...)
- można mieć 0-1 herosów, jeżeli nie kupisz herosa to musisz mieć choć 1 czempiona oddziału, który stanie się generałem (zabicie generała warte 50pts)
- możesz mieć 2 sloty special (zakaz powtarzania) lub sloty special + rare
- max. cena za jedną jednostkę to 165pts
myslalem nad czarodziejka z 2 scrollami, 5xDR, 10xBG z FCG i bolt thrower, pozdro
Zasady wystawiania kontyngentu na 500 pts:
- minimum 475pts
- 1+ core.. (max. 2 takie same...)
- można mieć 0-1 herosów, jeżeli nie kupisz herosa to musisz mieć choć 1 czempiona oddziału, który stanie się generałem (zabicie generała warte 50pts)
- możesz mieć 2 sloty special (zakaz powtarzania) lub sloty special + rare
- max. cena za jedną jednostkę to 165pts
myslalem nad czarodziejka z 2 scrollami, 5xDR, 10xBG z FCG i bolt thrower, pozdro
czarka 1 lvl z tof i lifetakerem, 2x dr z kuszami, 5 harpii i shade?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- dziekanotr
- Wodzirej
czarka spoko, ale wolalbym miec cos co moze dolozyc wrogowi, myslalem nad bolt thrower, tej czarce 5xDR i 5-6xcok, albo z 10 BG, to ma byc w sojuszu z TK
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Przymierzam się do rozpoczęcia przygody z DE i obczajam co kupić. A że najlepiej najpierw wykminić rozpę a potem kupować wymyśliłem coś takiego:
DE 2k
Dreadlord – Crimson Death, Pendant of Khaleth, Blood Armour - 215
Death Hag – Cauldron - 200
Sorceress – 2xDispell - 150
Death Hag – BSB – Standard of Hag Graef, Rune of Khaine, Manbane - 200
Assassin – Rune of Khaine, Manbane - 140
15 warriors – shield - 105
10 crossbowmen - 100
5 dark riders – music - 92
5 harpies - 55
5 harpies - 55
10 executioners - 132
14 blackguards - 182
6 Shades - 96
warhydra - 175
bolt thrower - 100
Lord do BG, BSB do exeków (wiem że trochę miętki ale dzięki sztandarowi + np. dodatkowemu atakowi z Cauldrona to on ma najpierw robić krzywdę a potem obrywać ), panna do kuszników, Assassin schowany w Shadach (a to niespodzianka ) jako oddział GROM. Zastanawiam się czy aby warriorzy to dobra idea ale np z Cauldronem i jego KB to może być ciekawe.
Dzięki za ewentualne porady i krytykę (za to już mniej )
DE 2k
Dreadlord – Crimson Death, Pendant of Khaleth, Blood Armour - 215
Death Hag – Cauldron - 200
Sorceress – 2xDispell - 150
Death Hag – BSB – Standard of Hag Graef, Rune of Khaine, Manbane - 200
Assassin – Rune of Khaine, Manbane - 140
15 warriors – shield - 105
10 crossbowmen - 100
5 dark riders – music - 92
5 harpies - 55
5 harpies - 55
10 executioners - 132
14 blackguards - 182
6 Shades - 96
warhydra - 175
bolt thrower - 100
Lord do BG, BSB do exeków (wiem że trochę miętki ale dzięki sztandarowi + np. dodatkowemu atakowi z Cauldrona to on ma najpierw robić krzywdę a potem obrywać ), panna do kuszników, Assassin schowany w Shadach (a to niespodzianka ) jako oddział GROM. Zastanawiam się czy aby warriorzy to dobra idea ale np z Cauldronem i jego KB to może być ciekawe.
Dzięki za ewentualne porady i krytykę (za to już mniej )
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2009, o 22:06 przez Die for Emperor, łącznie zmieniany 1 raz.
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Fajna rozpa. Jej wady to : słaba obrona antymagiczna ( przydał by się hotek ) . słaba obrona antylatającosmokopodbna ( przydał by się drugi bolec , a assasin mógłby mieć gwiazdki ). Klocki z kociołkiem, ASF, BSBekiem, Lordem naprawde mają kopa. Jest jednak ryzyko, że zostaniesz wystrzelany.
- Andronicus
- Chuck Norris
Zdecydowanie nie. Tylko Death Hag może dołączyć do exeków.
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Spoko zmieniłem rozpiskę. Nie wiem tylko czy nie wywalić Rune of Khaine z BSB-ka i za te punkty dorzucić np 2 exeków.
- Andronicus
- Chuck Norris
Pamiętaj tylko że taka wiedźma ma frenzy przez co może wyskoczyć z oddziału exeków bądź zmusić ich do niechcianej szarży. Właśnie to jest największą wadą exe w tej ed - nie mogą dołączyć bohaterów nie-kainitów.
- Die for Emperor
- Mudżahedin
kuna tak źle i tak niedobrze
inna koncepcja jest taka:
Dreadlord – Crimson Death, Pendant of Khaleth, Blood Armour 215
Death Hag – BSB – Cauldron 225
Sorceress – 2xDispell 150
Assassin – additional hand weapon, Rending Stars, Manbane 151
20 warriors – shield, music 143
10 crossbowmen 100
5 dark riders – music 92
5 harpies 55
5 harpies 55
14 blackguards – standard – standard of Hag Graef 231
15 blackguards – tower master 209
6 Shades 96
warhydra 175
bolt thrower 100
inna koncepcja jest taka:
Dreadlord – Crimson Death, Pendant of Khaleth, Blood Armour 215
Death Hag – BSB – Cauldron 225
Sorceress – 2xDispell 150
Assassin – additional hand weapon, Rending Stars, Manbane 151
20 warriors – shield, music 143
10 crossbowmen 100
5 dark riders – music 92
5 harpies 55
5 harpies 55
14 blackguards – standard – standard of Hag Graef 231
15 blackguards – tower master 209
6 Shades 96
warhydra 175
bolt thrower 100
Daj Hoteka. dał bym 14 (szmata, czempion) i 10 BG (z czempionem). Shade zdecydowanie z jakąś bronią. Tarcze na kuszach.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Witam, od niedawna zbieram DE i przymierzam sie do bitwy z HE na 1000-1200 pkt.
Poki co mam następującą rozpe:
- Sorceress 160
2lvl, Focus Fam.
- Master 140
Blood Armor, SDC, 2x Handbow, Whip of Agony
- Assasin 161
ahw, handbow, KB, Rune of Khaine,
- 10 Crossbowmen 100
- 10 Crossbowmen 100
- 5 Harpies 55
- 15 BG 280
FCG, ASF, Soulrender na czempionie