Orc Boss na dziku...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
rogi fajne nawet
reszta bez komentarza
reszta bez komentarza
A mnie się ta figurka podoba. I dobrane kolory i malowanie. Gratuluje.
Figurka naprawdę w porządku, zmieniłbym tylko sposób cieniowania rogów w miejscach, w których łączą się ze złotymi nasadkami - wyglądają troche, jakby rosły w dwie strony Poza tym przemyłbym zbroję rozcieńczonym brown inkiem i dodał highlight czy dwa. No i ta podstawka, sama trawka wyrastająca z plastiku jakoś mi nie podchodzi
Ogólne wrażenie pozytywne.
Ogólne wrażenie pozytywne.
Na prostą, ale efektowną podstawkę jest sposób. Maziasz ją wikolem (lub podobnym klejem do drewna) i zanurzasz w miseczce z posypką imitującą piasek (do kupienia w każdym sklepie z produktami GW). Jak porządnie wyschnie, kladziesz podkład, różny w zależności od porządanej pory roku Ja zwykle wybieram klimat umiarkowany/wiosenny: Brown Ink po całości, jak całkowicie wyschnie - drybrush snakebite leather -> bubonic brown -> bleached bone. Można dodać kamyczki, trawkę i co kto lubi Brzegi podstawki scorched brown.
Z kolorami można dowolnie eksperymentować, dla zimowego środowiska cieniujemy w czerni-odcieniach szarości i bieli itp.
Nie będę się rozpisywał bo to nie topic na to, ale mam nadzieję, że coś pomogłem
Pozdrawiam
Z kolorami można dowolnie eksperymentować, dla zimowego środowiska cieniujemy w czerni-odcieniach szarości i bieli itp.
Nie będę się rozpisywał bo to nie topic na to, ale mam nadzieję, że coś pomogłem
Pozdrawiam
Jest nie tylko dobry.. jest świetny
Kolory dobre i wogóle wszystko ok.
Tylko podstawka rzeczywiście mogłaby być jakaś ciekawsza (ale ta też jest fajna).
A jak zrobiłeś takie rogi? (bo ja w moim bosie nie wiem jak zrobić rogi żeby było jakoś fajnie)
Kolory dobre i wogóle wszystko ok.
Tylko podstawka rzeczywiście mogłaby być jakaś ciekawsza (ale ta też jest fajna).
A jak zrobiłeś takie rogi? (bo ja w moim bosie nie wiem jak zrobić rogi żeby było jakoś fajnie)
ROGI:
- całość podkład Chaos Black
- pokrywasz rogi Bleached Bone
- bardzo suchym pędzlem zamoczonym we Flash Wash przyciemniasz brzegi rogów, szorujesz pędzlem tak by nie zostały "ostre krawędzie" (cieniuje również przy metalowych nasadkach rogów jeśłi są, tak jakoś co by wyglądały starzej)
- ciut mokrym pędzelkiem znowu przyciemniasz Flasz Washem schodząc niżej
-całkowicie mokrym pędzlem w Chesnut Ink brudzisz rogi już u samego dołu
-na koniec rozwodnionym Skull White nanosisz dosłownie "mgiełkę" na część miejsc gdzie został tylko sam Bleached Bone
tak to właśnie robie ja..... ale nie jestem z tego sposobu do końca zadowolony, może komus się przyda
- całość podkład Chaos Black
- pokrywasz rogi Bleached Bone
- bardzo suchym pędzlem zamoczonym we Flash Wash przyciemniasz brzegi rogów, szorujesz pędzlem tak by nie zostały "ostre krawędzie" (cieniuje również przy metalowych nasadkach rogów jeśłi są, tak jakoś co by wyglądały starzej)
- ciut mokrym pędzelkiem znowu przyciemniasz Flasz Washem schodząc niżej
-całkowicie mokrym pędzlem w Chesnut Ink brudzisz rogi już u samego dołu
-na koniec rozwodnionym Skull White nanosisz dosłownie "mgiełkę" na część miejsc gdzie został tylko sam Bleached Bone
tak to właśnie robie ja..... ale nie jestem z tego sposobu do końca zadowolony, może komus się przyda
Podoba mi się
Nie jest to może poziom GD ale naprawdę kawał porządnej roboty. Miło, że ludzie dają jeszcze fotki o dużych rozmiarach i nie wstydzą się ich dawać... (na zdjęciach 10x10 wiele nie widać ).
I o ilę mogę powiedzieć, że rogi można było zrobić płynniej, bądź zrobić kolorowe "paski" i wyglądałoby IMO lepiej, że tarcza jest lekko niewycieniowana/porozjaśniana, że niektóre elementy można jeszcze poprawić to nie psuje to ogólnego wizerunku
Jest spoko
Nie jest to może poziom GD ale naprawdę kawał porządnej roboty. Miło, że ludzie dają jeszcze fotki o dużych rozmiarach i nie wstydzą się ich dawać... (na zdjęciach 10x10 wiele nie widać ).
I o ilę mogę powiedzieć, że rogi można było zrobić płynniej, bądź zrobić kolorowe "paski" i wyglądałoby IMO lepiej, że tarcza jest lekko niewycieniowana/porozjaśniana, że niektóre elementy można jeszcze poprawić to nie psuje to ogólnego wizerunku
Jest spoko
Ładny ładny, ciekawe rozjaśnienie na rogach, takie niecodzienne ale spoko wyszło.
mam wrażenie ze kark na jednym ze zdjęć wygląda na nie wycieniowany;)
no i szkoda ze podstawka słaba, mogłaby dodać więcej charakteru tej figurce;P
Pozdrawiam!
mam wrażenie ze kark na jednym ze zdjęć wygląda na nie wycieniowany;)
no i szkoda ze podstawka słaba, mogłaby dodać więcej charakteru tej figurce;P
Pozdrawiam!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
- Skavenblight