Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

Skavenblight, byłem na Koralinie w piątek i jestem zawiedziony.

O ile w Gwiezdnym pyle zostawili coś z Gaimanowskiej książki to w Koralinie została tylko idea świata po drugiej stronie drzwi... resztę przerobili na typową bajeczkę dla durnych amerykańskich dzieci...

Choć muszę przyznać że sąsiad Bobinsky i pod koniec 2matka byli wypaśnie zobrazowani :D
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Watchmen rewelacja, koniecznie obejrzeć.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Tomash pisze:Watchmen rewelacja, koniecznie obejrzeć.
Tylko mi się nie waż opowiadać - unikam wszechobecnych spoilerów jak się tylko da ^^

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nie zamierzam. Za spojlerowanie fabuły Watchmen powinno się zsyłać na Sybir, taka jest dobra i zaskakująca :)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Tomash pisze:Watchmen rewelacja, koniecznie przeczytac.
teraz lepiej ;)

niemniej film jest w porzadku :) szkoda, ze tyle musieli opuscic

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Shino pisze:
Tomash pisze:Watchmen rewelacja, koniecznie przeczytac.
teraz lepiej ;)

niemniej film jest w porzadku :) szkoda, ze tyle musieli opuscic
Miałem w rękach, ale kreska mnie odrzuciła (nie wiedziałem o czym jest zaznaczam ^^). Nadrobię.

Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

Ja właśnie czytam, a dopiero potem obejrze
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtku

Sory za post pod postem. Własnie wróciłem z seansu, wczoraj rpzeczytalem komiks. Dla mnei jako osoby która wyczekiwała pewnych rzeczy film był fajny. Choć podobnie jak w komiksie były momenty akcji i zamuły. Dla statystycznego widza ten film okaże się mierny. Podczas projekcji z sali wyszło z 10 osób.

Trzeba przyznac że twórcom udało się ładnie odwzorowac komiks i postacie. Jednak zdaje sobie sprawe,że ten film nie był nastawiony na masówke i nie bedzie bił rekordów zarobionych dolarów.
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Wojtku pisze:Sory za post pod postem. Własnie wróciłem z seansu, wczoraj rpzeczytalem komiks. Dla mnei jako osoby która wyczekiwała pewnych rzeczy film był fajny. Choć podobnie jak w komiksie były momenty akcji i zamuły. Dla statystycznego widza ten film okaże się mierny. Podczas projekcji z sali wyszło z 10 osób.

Trzeba przyznac że twórcom udało się ładnie odwzorowac komiks i postacie. Jednak zdaje sobie sprawe,że ten film nie był nastawiony na masówke i nie bedzie bił rekordów zarobionych dolarów.
U mnie co prawda osoby nie wychodziły z kina, ale po seansie sypały się bluzgi. Ludzie oczekiwali zupełnie innego filmu ;) A ja do dzisiaj jestem pod wrażeniem treści, która 'kryje się' za kostiumami ;)

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Właśnie wróciłem z Watchmen. Trochę naiwny film.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Naiwny?

To najmniej banalna adaptacja komiksu (albo raczej: adaptacja najmniej banalnego komiksu) od... kurde, nawet nie potrafię powiedzieć. Bardzo mocny film (jeśli chodzi o treści i problematykę).

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Wczoraj coś nie miałem siły rozwijać wypowiedzi. Film mi się jak najbardziej podobał (chociaż było kilka takich momentów, że zmulał strasznie) i ma u mnie dużego plusa, za to, że nie był to kolejny film o walce dobrych ze złymi. Pisząc "naiwny" miałem na myśli sposób w jaki rozwiązano Problem (nie chcę tu przez przypadek za bardzo pospojlerować), bo naiwnym jest, moim zdaniem, wierzenie, że coś takiego by problem rozwiązało. Chociaż tak jak teraz myślę, już gdy emocje opadły, że wcale to nie o zakończenie chodziło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Watchmen w porzadku.

Natomiast dzisiaj skonczylem ogladac Ergo Proxy i musze powiedziec, ze nie wszystko zrozumialem. Zoltki mysla po prostu inaczej niz Europejczycy. Jestem przyzwyczajony do klarownego zakonczenia, a nie do sytuacji, kiedy film konczy sie, kiedy polowa kwestii jest jeszcze niewyjasniona. Podobne wrazenie mialem po Bebopie i jesli chodzi o Triguna, to chyba nawet nie bede zaczynal. Wole Friends i Rozowe Lata 70te.

Awatar użytkownika
Wojtku

Żołtki wszytsko komplikują. Szczytem jest NGE, ale fakt w Bebopie denerwuje, że tyle zostawili nie wyjasnione. Nawet pełnometrazowy film nic nie wyjasnił.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ogladalem ostatnio spoko film z Carreyem - Yes Man. Musze powiedziec, ze w dobry stan mnie wbil. Moge polecic. Taki lajcik.

Szukam sobie w ogole ostatnio lajtowych pelnometrazowek, ale nie przesadnie glupich. Czesi mnie nie zabijaja, wlasnie poogladalbym sobie jakies komedie hollywoodzkie, ma ktos jakies sugestie?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Może ktoś nie oglądał...

Lot nad Kukułczym Gniazdem. Jack Nicholson w szpitalu psychiatrycznym - mocne, polecam :)

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Książka lepsza
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ja z kolei polecam 'Gran Torino' Eastwooda :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ksiazka super, jednak film niczego sobie, dobra kreacja Nicholsona.

Stare jak świat, jednak jest dużo mlodych użytkowników, wiec niech nadrabiają zaleglosci ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Lunn pisze:Ja z kolei polecam 'Gran Torino' Eastwooda :)
Też mi się podobała historia o tym polaku i jego samochodzie.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

ODPOWIEDZ