PAINTED by RAFIX (14.04 SMOK CHAOSU)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: PAINTED by RAFIX (14.04 Dark elfy)
Szczerze powiedziawszy to ogólnie te malowanie mnie się nie podoba.
Zaczynając od kolorów które IMO zdecydowanie do siebie nie pasują, wyglądają mdło(tu być może jest wina zdjęć) a miejscami się ze sobą gryzą, aż po szczególy(laga i odcień elfiej skóry, a w szczególności twarz czarodziejki).
Z pozytywnych rzeczy moge wymienić Podstawki; które są bardzo ciekawe i oryginalne, freehandy na assasynie (choć klingi są w moim odczuciu przekombinowane, efekt kutej stali, freehandy- za dużo tego) i płaszcz BSB (pomimo że wydaje mi się że jest za jasny)
Mimo że uważam że te prace są dość kiepskie jak na ciebie, to jednak myśle że cała armia pomalowana w ten sposób może prezentować się na stole jednolicie i wmiare ciekawie (choś mało klimatycznie i mrocznie).
Czekam również z niecierpliwością na kolejne prace
Zaczynając od kolorów które IMO zdecydowanie do siebie nie pasują, wyglądają mdło(tu być może jest wina zdjęć) a miejscami się ze sobą gryzą, aż po szczególy(laga i odcień elfiej skóry, a w szczególności twarz czarodziejki).
Z pozytywnych rzeczy moge wymienić Podstawki; które są bardzo ciekawe i oryginalne, freehandy na assasynie (choć klingi są w moim odczuciu przekombinowane, efekt kutej stali, freehandy- za dużo tego) i płaszcz BSB (pomimo że wydaje mi się że jest za jasny)
Mimo że uważam że te prace są dość kiepskie jak na ciebie, to jednak myśle że cała armia pomalowana w ten sposób może prezentować się na stole jednolicie i wmiare ciekawie (choś mało klimatycznie i mrocznie).
Czekam również z niecierpliwością na kolejne prace
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
poiaseczek wygląda na niedokończony ale poza tym całkiem fajne. podobają mi się drzewce dzid z tymi ciapkami czarnymi pod koniec:) tylko trzebaby te dzidy poprostowac troszkę;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Witam
Dzięki za subiektywną ocenę (nie skumałem z tymi 2mm ), w rzeczywistości modele prezentowane są lepsze w realu , mój aparat chyba się już wyczerpał stąd takie fatalne foty.
Kolejny oddział do Delfów Harpie.
Konwertowane z demonetek, każda szanująca się armia ciemniaków musi posiadać taki oddział bądź trzy , rączki od guli i skrzydła od oryginalnych harpii
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania
Dzięki za subiektywną ocenę (nie skumałem z tymi 2mm ), w rzeczywistości modele prezentowane są lepsze w realu , mój aparat chyba się już wyczerpał stąd takie fatalne foty.
Kolejny oddział do Delfów Harpie.
Konwertowane z demonetek, każda szanująca się armia ciemniaków musi posiadać taki oddział bądź trzy , rączki od guli i skrzydła od oryginalnych harpii
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania
Rafix, lepiej faktycznie zmień aparat, bo malowanie jak nie Twoje...
Porównując foty do tego co widziałem wcześniej - słabiutko to wygląda. Słabiutko, czyli wygląda to "tylko" ok.
Porównując foty do tego co widziałem wcześniej - słabiutko to wygląda. Słabiutko, czyli wygląda to "tylko" ok.
-
- Chuck Norris
A mi się tam podoba , fotki takie sobie ale widać to co powinno być widać , nadlewki i za grubo położona farba z za ostrymi kontrastami szczególnie na skórze to widać , ale sam styl malowania zmierza w dobrym kierunku a na stole na pewno prezentują się wyśmienicie
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Najbardziej podobają mi się włosy (szczególnie irokez) i podstawki , reszta trochę mniej
Konwersje bardzo zgrabne, a całość prezentuje się ładnie i na stole powinna dobrze wyglądać. Gratulacje.
Konwersje bardzo zgrabne, a całość prezentuje się ładnie i na stole powinna dobrze wyglądać. Gratulacje.
fajoskie harpie ale 100x lepsze wychodza ze starych metalowych demonetek
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Stare metalowe demonetki są super, tylko to towar mocno nie dostępny w dużych ilościach
Wszyscy lepią to też postanowiłem sie troche pobrudzić GSem i wyszło coś takiego;
Miłego oglądania
Wszyscy lepią to też postanowiłem sie troche pobrudzić GSem i wyszło coś takiego;
Miłego oglądania
-
- Chuck Norris
rozumiem ze części z kuszami to odlewki od gotowych części , sama robota to 10 w mojej ocenie, fantastycznie się prezentują a same modele nabrały wdzięku i normalnie kupił bym takie jak by były na sprzedaż (w sensie gotowych modeli) mam nadzieje ze wykończysz je malowaniem tak samo jak dorobiłeś kaptury i inne drobiazgi fajowa konwersja
To dopiero początek w planach prze konwertowane bolce (tez dziewki) oraz dwa oddziały strzelców.
Generalnie modele wichek to chyba najfajniejsze modele lasek jakie wydało GW no i jeszcze obstawa do królowej elfów.
Jakiś czas temu robiłem Dzikusów do leśniaków właśnie z tych modeli.
wczoraj zapomniałem zapodać fot od tyłu (i czar prysł)
Generalnie modele wichek to chyba najfajniejsze modele lasek jakie wydało GW no i jeszcze obstawa do królowej elfów.
Jakiś czas temu robiłem Dzikusów do leśniaków właśnie z tych modeli.
wczoraj zapomniałem zapodać fot od tyłu (i czar prysł)
świetny pomysł na shade
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Jeszcze jak! - http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=4&t=55017
Shades - Wypas!
Shades - Wypas!
świetna robota, tylko pozazdrościć