GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Re: GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji

Post autor: RAFIX »

Hurtmaker pisze: całe top 20 to przecież wyborni gracze WFB.
z całym szacunkiem dla tych graczy ale jak się zaliczyło 26 turów i wygrało jeden z dzieciakami* to wyborni jakoś mi tu nie pasuje, a cała ta dyskusja prowadzi do donikąd i tylko prowadzi do wewnętrznych animozji
jeździć po nich będziemy :wink: jak nie zaliczą podium nieważne na którym miejscu, czego całym sercem im nie życzę

Gratulacje dla Dębka za kapitana i powodzenia, mam tylko nadziej ze posłucha głosu rozsądku i wybierze dobry skład który zdobędzie złoto =D> =D> =D>

*przykład

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

nasza reprezentacja byl najlepsza 3 lata temu
Cały czas jest. Mamy złoto i dwa srebra. Nikt inny nie prezentuje tak równego i wysokiego poziomu.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Nie jest. Aktualni mistrzowie to Niemcy ;)

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Każde narzekanie na kapitana i skład spowoduje, że chłopaki będą mieli więcej powodów żeby pocisnąć. To dobrze.

Kuba
Wałkarz

Post autor: Kuba »

Wątek wciągający - dużo żółci, pomówień, ubliżania, mało konkretów - tabloid :twisted:
Mam nadzieję, że wszystko to spowodowane jest ciężarem odpowiedzialności jaki spadnie na Dębka (Gratulacje) i ciśnieniem, które było (Polska ma najlepszy bilans z ostatnich 3 lat), jest (bieżący wątek) i będzie (ETC'2009)

Dlatego by "odciążyć" Dębka i mu pomóc w zdobyciu drugiego złota przez jego drużynę proponuję by kolejne posty zawierały sugestie co do składu. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a przeniesie dyskurs na inny poziom.

Malal, Robson, Holan, Młody, Crus, Thurion, Barb, Darek, Furion - moim zdaniem by wygrać złoto trzeba wybrać z tej listy - wspólny mianownik: determinacja, wyniki, doświadczenie.

A kapitan w imię zdobycia I miejsca na ETC'2009 powinien umieć zmieścić w jednym teamie osoby, które nie podadzą sobie ręki, jeżeli to zwiększy prawdopodobieństwo wygranej.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

No cóż, patrząc po wynikach w tym roku:

Malal, Darek i Crus są TOP 3 i ciężko sobie wyobrazić, żeby nie dostali oferty wyjazdu. Malala źle byłoby nie wziąć, jeśli zechce jechać... sądzę, że może zapomnieć o forumowych urazach. To są Demony, Lizzie i WE do remisowania.
Dębek jedzie Bretką.
Dalej macie Thuriona (Warriorsi), ShinoMłody (TK/Szczury), Kielona (VC) i Robsona (DE). Już się robi 9 osób.

Można jeszcze wziąć HE, są dobre na ten format, z Imperium mam trochę dylemat, ale raczej nie.

To by mogło być skuteczne.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Twoja propozycja Barb całkowicie zawiera top8. Zaraz Jankiel napisze, że to sami masakratorzy i że nie nadają się wszyscy. Moim zdaniem do remisów to się bierze odpowiednie rozpy/armie, a nie graczy.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Breta rozumiem do remisowania :lol2: :lol2: Bo tylko do tego się nadaje
zapewniam Cię Barb że jest duuużo lepszych od niej armii którymi w razie czego może zagrać Dębek.

a tak BTW wyboru do teamu 8 najlepszych graczy konkretną armią w sezonie podam prosty przykład podważajacy sens takiego rozwiązania - wyobraźmy sobie że miesiąc przed euro wychodzi nowy book Ogrów - wygiecie i masakra wsysająca Demony, gniotąca VC i gangbangująca Ciemniaków jak tirówkę :D patrzymy na wyniki ligi i okazuje się że najlepszym czy też najtwardszym :roll: graczem jest 13 letni Kubuś Buczek (postać fikcyjna) zajmujący 666 miejsce w lidze... no cóż chłopak nidy nie grał na Euro niech pokaże co potrafi :lol2:

pozdrówki,
Ż.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Do Euro nie wyjdzie już chyba żadna nowa armia. Więc nie.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Twoja propozycja Barb całkowicie zawiera top8. Zaraz Jankiel napisze, że to sami masakratorzy i że nie nadają się wszyscy
Nic Ci nie napiszę :P

Nie wykluczone, że do DE lepszy byłby Kacper, a do VC Holan. Bo ich styl gry bardziej odpowiada wizji kapitana. Przy top 8 jesteś uwiązany i choćbyś miał do wyboru lepszego gracza, który jeździ po masterach i zajmuje miejsca w top 5, to jesteś skazany na tego, który był na 20 lokalach i wyciągnął z nich maksa.
Moim zdaniem do remisów to się bierze odpowiednie rozpy/armie, a nie graczy
I jedno i drugie. Jak zawsze grałem mobilnymi turbo ofensami, to spokojnie poradzę sobie z prowadzeniem defensywnego imperium czy dwarfów?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Jankiel pisze:
Twoja propozycja Barb całkowicie zawiera top8. Zaraz Jankiel napisze, że to sami masakratorzy i że nie nadają się wszyscy
Nie wykluczone, że do DE lepszy byłby Kacper, a do VC Holan. Bo ich styl gry bardziej odpowiada wizji kapitana. Przy top 8 jesteś uwiązany i choćbyś miał do wyboru lepszego gracza, który jeździ po masterach i zajmuje miejsca w top 5, to jesteś skazany na tego, który był na 20 lokalach i wyciągnął z nich maksa.
Ok, nie masz tego wyboru, ale coś za coś. W zamian dostajesz prosty wybór składu, jasne zasady, możliwość dostanie się do drużyny dla każdego, praktycznie 0 korupcji. Moim zdaniem to dużo więcej.
Moim zdaniem do remisów to się bierze odpowiednie rozpy/armie, a nie graczy
I jedno i drugie. Jak zawsze grałem mobilnymi turbo ofensami, to spokojnie poradzę sobie z prowadzeniem defensywnego imperium czy dwarfów?
Jedno i drugie, ale w jakiej proporcji ? 50-50 ?
Są specyficzne armie takie jak dwarfy/tk/imperium które wymagają doświadczenia, ale są również armie pokrewne. Ktoś kto grał tk, lepiej przestawi się na dwarfy itp. Jest 8 graczy. Z reguły 5-6 się armii się nie powtarza. Dogadanie się co do tych 2-3 jest do zrobienia.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, o 21:51 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Oczywiście pisałem o przyszłym Euro i propozycji by do top kwalifikowali sie najlepsi gracze jedną armią.
to gwoli uscislenia.

miłego,
Żaba

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

jak kazdy się mądrzy to ja też :)

bez nazwisk na razie:

breta - captain, chociaż oponowałbym za zmianą armi chociażby na krasie.
VC - jest sporo kandydatow naliczylem pięciu. w jakiej wersji to takze zalerzy od zadań jakie będą miały wykonywać.
Lizzi - widze 1 kandydata ;) w jakiej wersji to zalerzy od zadań jakie bedą mialy wykonywac
Skavy kopia z zeszlego roku, to byla nasza cudowna bron na defensy nie zapomne miny austryjaka(dwarf sami go dostawili ), " ale jakto?? masz storm banner?? przecież masz jezzaile :D "
- 2 kandydatow sie znajdzie do gry tą armią.
Delfy - całkiem sporo kandydatów, czy ze smokiem czy nie obie wersje będą dorbe, co prawda przeszlo chyba ograniczenie do max 3 units of flyers, co troche stawia smoka w gorszej pozycji.
Helfy - uważam że są dobrą alternatywną dla imperium, które w tym roku wypada, armia jest dośc prosta w prowadzeniu, wytypowalbym doniej gracza ktory dubluje sie swoja armią z innym kandydatem.
DOW - w zalerznosci czy dopuszcza mengili i truthsayera, ktoś ogarnięty musiualby tą armię po prostu przeciwczyc na MB/DRAKONIE dlatego wazne zeby przydzielic tą armię komus w ciągu najbliższych dni.
Welfy tą armią powinien zagrac ktos bardzo doświadczony, kto będzie w stanie wyszarpac remis zawsze i wszędzie, solidny gracz ktory wyjdzie jako 1 i utrzyma minimum 10pkt. dodatkowo dzieki tajnym rospom wchodzi dobre kombo, ktore bardzo sie sprawdzalo rok temu! ledow darka do niego przekonałem ;)
chaos i demony - nie jestem przekonany co do tych armi, ale kandydaci do gry nimi są pewniakami w skladzie jak myslę, wiec z drugiej strony szkoda z nich rezygnowac.

Tak więc imho jest 10 ( z bretką 11 ) armi do wyboru, z ktorych jednak 3 moim zdaniem nieco odstają od reszty.

Dębek do dzieła, bycie captainem to nie tylko przywileje ;) albo raczej zaden to przywilej, a roboty jest masa, zacznij od przewertowania z 1000stron o etc na wfb.org zacznij na sierpniu ubiegłego roku :)

Jakbym mogl cos podpowiedziec warto byś wymioenił potencjalnych kandydatow, zeby powalczyli na MB i drakonie, na ktorych powinienes byc obowiązkowo.

bez wazeliny ale rzeczowo mam nadzieje, wazelinowe posty w stylu co poniektórych smiesznych ludzi :) aby tylko wejść do składu są nie w moim stylu :D

pozdro i GG
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

DOW - w zalerznosci czy dopuszcza mengili i truthsayera, ktoś ogarnięty musiualby tą armię po prostu przeciwczyc na MB/DRAKONIE dlatego wazne zeby przydzielic tą armię komus w ciągu najbliższych dni.
jesli zakladasz zmiane rulepacka to nie ma sensu robic spekulacji ;)

p.s. rulepack jest kkoncowy i sie nie zmieni na 100% ;)

Robson
Niszczyciel Światów

Są specyficzne armie takie jak dwarfy/tk/imperium które wymagają doświadczenia, ale są również armie pokrewne. Ktoś kto grał tk, lepiej przestawi się na dwarfy itp. Jest 8 graczy. Z reguły 5-6 się armii się nie powtarza. Dogadanie się co do tych 2-3 jest do zrobienia.
Nic nie rozumiem z tego co piszesz :P

proporcja imho jest na korzysc gracza ale nie pytaj o dokladną liczbę bo to juz troche śmieszne sie robi :D

A co do wyboru skladu za rok to po euro bedzie czas aby o tym zadecydowac. IMHO ten zaproponowany przeze mnie, przez niektorych wyklety korupcjiogenny system okaże sie NAJLEPRSZY jezeli tylko kapitan będzie ogarnięty i będzie miał duze parcie na ZWYCIĘSTWO. Moim zdaniem te 2 cechy gwarantują powodzenie tego systemu.

Nigdy natomiast nie poprę sztywnych regól wyboru składu, czyli jakiegokolwiek top8 armi/masterów/turniej kwalifikacyjnych itp. itd. ale o tym juz duzo pisałem w tematach na LL

shino:

tamto forum jest tak porypane, ze nigdy niczego nie mozna byc pewnym ;)
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, o 22:20 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Czy bylibyście tak mili i pokazali tutaj bądź wysłali mi na PM rozpe welfów z zeszłego roku?

Nie, nie wybieram się na eruo :wink: chciałem się tylko doedukować.

pozdro
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Niestety jako kapitan zeszlorocznego skladu niezgadzam sie :D niestety dostęp do tego forum jest otwarty i co jak co moze i polski jest trudny, ale wielu wlochow czy niemcow zna Polski,
Dla niektorych moze sie to wydac smieszne ale, sami szukalismy rosp zagraniczniakow na forach europejskich :D
Wiec oni mogą zrobic to samo, a zapewniam was ze przy tajnych rospach, skitranie jakiegos przedniotu zawazylo o kilku naszych bitwach.

oczywiscie wsyztsko na wrazie czego gdyby mialy zostac wykorzystane schematy z zeszlego roku, na priva jak ktos zasluzy przeslemy. ;)

apropo rok temu nie gralismy z wlochami.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, o 22:33 przez Robson, łącznie zmieniany 2 razy.
RIP

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

No to na PM możesz wysłać, albo zapytam Cię na jakimś turnieju. Chyba nie podejrzewasz mnie o konszachty z Austriakami? :D

edit: Chociaż pewnie wasze zeszłoroczne rozpiski straciły trochę na aktualności po wyjściu nowych kodexów.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, o 22:28 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Cholera wie :D
RIP

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tamto forum jest tak porypane, ze nigdy niczego nie mozna byc pewnym ;)
oni nie lubia dow iich nie maja... braku jakichkolwiek udogodnien dla tej armii mozesz byc pewien ;) wszystkie glosy od roku jakie sie tam pojawiaja zaczynaja sie przez slowo obciac a nie dopuscic

;)
No to na PM możesz wysłać, albo zapytam Cię na jakimś turnieju. Chyba nie podejrzewasz mnie o konszachty z Austriakami?
moze nie z austryjakami ale z...

;)

Zablokowany