Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Re: Temat filmowy

Post autor: Mauler »

swieta_barbara pisze:Ogladalem ostatnio spoko film z Carreyem - Yes Man. Musze powiedziec, ze w dobry stan mnie wbil. Moge polecic. Taki lajcik.

Szukam sobie w ogole ostatnio lajtowych pelnometrazowek, ale nie przesadnie glupich. Czesi mnie nie zabijaja, wlasnie poogladalbym sobie jakies komedie hollywoodzkie, ma ktos jakies sugestie?
To obejrzyj "Tajne przez poufne" Cohenów. Clooney, Pitt i Malkovich są rewelacyjni - a role do nich nie podobne - przecież generalnie nie grają w komediach :)
Polecam!
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Mauler pisze:
swieta_barbara pisze:poogladalbym sobie jakies komedie hollywoodzkie, ma ktos jakies sugestie?
To obejrzyj "Tajne przez poufne" Cohenów. Clooney, Pitt i Malkovich są rewelacyjni - a role do nich nie podobne - przecież generalnie nie grają w komediach :)
Polecam!
Z tego co wiem, to już widział.. ;)
(nie, nie prowadzę statystyki jaki użytkownik co widział, tylko pamiętam, że coś tak jakby o tym filmie pisane było na tym forum)

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Pewnie było, ale co tam!
Pulp Fiction - Q.Tarrantino - i wszystko jasne...
Doberman - Jedyny francuz warty 1,5h z życia
Desperado - Najładniej nakręcona bajka, jaką widziałem z genialną kreacją głównego bohatera.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Dead_Guard
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dead_Guard »

Miasto Boga - bardzo dobry film o przestępczości w najgorszej z dzielnic Rio de Janeiro, pewnego rodzaju smaczkiem jest to, iż większość bohaterów nie jest aktorami, lecz prawdziwymi, biednymi mieszkańcami tegoż to miasta.

Awatar użytkownika
Pistolet

Post autor: Pistolet »

To nie jest kraj dla starych ludzi - oscarowy film z 2007 braci Coen, moge powiedziec ze rola Javiera Bardem jest powalająca a sam film jest moim ulubionym

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Dead_Guard pisze:Miasto Boga - bardzo dobry film o przestępczości w najgorszej z dzielnic Rio de Janeiro, pewnego rodzaju smaczkiem jest to, iż większość bohaterów nie jest aktorami, lecz prawdziwymi, biednymi mieszkańcami tegoż to miasta.
również polecam, bardzo przytlaczajacy film.
Jednym slowem bardzo dobry.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Generał #54 pisze: Doberman - Jedyny francuz warty 1,5h z życia
A u mnie na odwrót, jeden z nielicznych francuskich filmów, którego nie dałem rady strawić...

Ostatnio obejrzałem sobie "The Prestige" i ten film potwierdza, że Chris Nolan to jeden z najbardziej utalentowanych reżyserów. A już zaczynałem w niego wątpić po beznadziejnym "The Dark Knight"

Parę osób wspomniało "No country for old men", świetny film, zakończenie zaskoczyło mnie tak bardzo, że musiałem je dwa razy obejrzeć. :wink:
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Nie udało mi się obejrzeć Taken z Liamem Neesononem, ('Uprowadzona' w Polsce) w kinie, obejrzałem na DVD. Koszmar, kaszana i bujda - część filmu jest nawet fajna. Reszta, niestety, potworna. Historia uprowadzonej córki byłego agenta służb specjalnych, heroiczna akcja odszukiwania córki i jej odbicia i oczywiście jeden facet będący w stanie pokonać całą mafię w Paryżu...

3+/10, plusik za to, że w filmie są elementy z których można stworzyć dobry film akcji...

Awatar użytkownika
GIMLI18

Post autor: GIMLI18 »

elo ostatnio kolega mi powiedział o filmie "che" pierwsza część w Polsce to "rewolucja" premiera była mniej więcej 20 dni a dziś nie gra go już żadne kino w Warszawie !!! w innych miastach w Polsce jest grane tylko nie w Warszawie!!! wie ktos może o co chodzi !?!?!

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Fanatyk pisze:Nie udało mi się obejrzeć Taken z Liamem Neesononem, ('Uprowadzona' w Polsce) w kinie, obejrzałem na DVD. Koszmar, kaszana i bujda - część filmu jest nawet fajna. Reszta, niestety, potworna. Historia uprowadzonej córki byłego agenta służb specjalnych, heroiczna akcja odszukiwania córki i jej odbicia i oczywiście jeden facet będący w stanie pokonać całą mafię w Paryżu...

3+/10, plusik za to, że w filmie są elementy z których można stworzyć dobry film akcji...
Słyszałem opinie, że to taka próba powrotu do formy kina akcji lat 80-tych. Jeśli tak jest to muszę się na to koniecznie załapać. W kategorii bezmózgiej rozrywki zawsze rządził film "Commando" i każdy nawet marny naśladowca zasługuje na uznanie. :wink:
Po prostu filmy, które możesz obejrzeć z kumplami, mając polewkę komentując na bieżąco i pijąc browka są cudowne.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Death Proof, of course. Q. Tarantino

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Embir pisze:
Fanatyk pisze:Nie udało mi się obejrzeć Taken z Liamem Neesononem, ('Uprowadzona' w Polsce) w kinie, obejrzałem na DVD. Koszmar, kaszana i bujda - część filmu jest nawet fajna. Reszta, niestety, potworna. Historia uprowadzonej córki byłego agenta służb specjalnych, heroiczna akcja odszukiwania córki i jej odbicia i oczywiście jeden facet będący w stanie pokonać całą mafię w Paryżu...

Słyszałem opinie, że to taka próba powrotu do formy kina akcji lat 80-tych. Jeśli tak jest to muszę się na to koniecznie załapać. W kategorii bezmózgiej rozrywki zawsze rządził film "Commando" i każdy nawet marny naśladowca zasługuje na uznanie. :wink:
Po prostu filmy, które możesz obejrzeć z kumplami, mając polewkę komentując na bieżąco i pijąc browka są cudowne.
Wiesz, ja miałem cały wieczór niesmak po tym filmie. Są lepsze filmy akcji, bez porządnej fabuły. Tutaj za dużo było o córeczce, za mało o nim.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

http://www.youtube.com/watch?v=l92ok_SH ... playnext=1
obejrzyjcie 3 części jak dla mnie warto, ukazuje jak to mówił Olo w Psach, Kurewki takie z gimnazjum ;)

Awatar użytkownika
RinoWar

Post autor: RinoWar »

najlepszy film to Władca pierścieni moim zdaniem...1,2,3 część to po prostu coś zajebistego
z seriali to lost jest niesamowity pzdr.
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Film w kinie, dowolny.
Domyślam się ze jakies 90% forumowiczów na 1 obejrzany film w kinie 10 sciąga z neta.
Ja osobiście staram się chodzić do kina raz na tydzień/dwa i teraz np. cięzko mi oglądać dobry film na ekranie monitora, obraz mniejszy, dźwięk nie taki, efekty specjalne robią 4x mniejsze wrazenie.

A ulubione obrazy ?, no to ze starszych np. Pulp Fiction, Siedem, Mechaniczna Pomarańcza.

Z 'nowości' polecam Prestiż, na mnie ten film wywarł niesamowite wrażenie, po 1 obejrzeniu jak poczytałem forum to sam się pogubiłem w pierwotnych przemysleniach, podczas drugiego oglądania filmu dostrzegałem za to bardzo dużo znaczących dla końcówki szczegółów.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Młody pisze:Siedem
Oj tak, b.dobry film =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

"True Romance". Epicki film, scena przesłuchania wgniata w ziemie. Oczywiscie scenariusz Q. Tarantino.
Gorąco polecam!

"London". Jessica Biel, Jason Statham (kolesia wręcz ubostwiam!) kolejny swietny obraz!

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

a ja polecam Clerks - Sprzedawcy moze nie jest tak "kultowy" jak wiekszosc wymienionych tu "starszych filmow" ale jest zdecydowanie jednym z moich ulubionych...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Oczywiście, że jest kultowy!
Mój ulubiony film ever!

My love is like a tank, berserker!
Would you like to suck my cock, berserker!
Obrazek

Hycki

Post autor: Hycki »

RinoWar pisze:najlepszy film to Władca pierścieni moim zdaniem...1,2,3 część to po prostu coś zajebistego
taki kozak z Ciebie ? Najlepszym filmem nie może być ekranizacja... to sie mija z celem

Czytałeś chociaż Władce ? zakładam że jedynie przczytałeś Hobbita bo to lektura szkolna a najważnijeszego dzieła dla fantasy juz Ci sie nie chciało ze względu na objętość... Pewnie nawet nie wiesz że Elfów nie było pod Helmowym Jarem itp. itd...

ODPOWIEDZ