Zamienniki Chaos Dwarf
- Fusion_Master
- Plankton
Zamienniki Chaos Dwarf
Witam!
Jako ze na to podforum zagląda dużo organizatorów i graczy turniejowych chciałbym się zapytać o coś.
Zacząłem kompletować dość duzą armie szczurów zeby grać nimi na roosterze opartym o listę Chaos Dwarfów. Lista co jest czym w mojej armii:
Warpfire thrower teams - to blunderbussy (dwa rzędy po sześciu czyli 6 WTT na jednej podstawce);
Jezzaile z dodatkowymi 2 szczurami za dużej podstawce 50x50- to bolty;
Warp cannon - to rakietnica;
Stormvermini - to oddział warriorów;
gnoblary - to hobgobliny;
Wszystko oczywiscie klimatycznie skonwertowane, troszkę orientalnie a troszkę mongolsko.
Prosiłbym by organizatorzy wypowiedzieli się czy mieliby coś przeciwko takiej armi używającej roostera CHD ? Czy póki przeciwnik będzie wiedział co jest co mogę takim czymś jeździc na turniej ? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Jako ze na to podforum zagląda dużo organizatorów i graczy turniejowych chciałbym się zapytać o coś.
Zacząłem kompletować dość duzą armie szczurów zeby grać nimi na roosterze opartym o listę Chaos Dwarfów. Lista co jest czym w mojej armii:
Warpfire thrower teams - to blunderbussy (dwa rzędy po sześciu czyli 6 WTT na jednej podstawce);
Jezzaile z dodatkowymi 2 szczurami za dużej podstawce 50x50- to bolty;
Warp cannon - to rakietnica;
Stormvermini - to oddział warriorów;
gnoblary - to hobgobliny;
Wszystko oczywiscie klimatycznie skonwertowane, troszkę orientalnie a troszkę mongolsko.
Prosiłbym by organizatorzy wypowiedzieli się czy mieliby coś przeciwko takiej armi używającej roostera CHD ? Czy póki przeciwnik będzie wiedział co jest co mogę takim czymś jeździc na turniej ? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Sam pomysł jest dość kontrowersyjny, szczerze mówiąc te rasy "trochę" się od siebie różnią...To tak jakby ktoś wystawił beastmanów jako wood elfy, bo np. jest to armia satyrów- no to już prędzej bym zrozumiał....Ale szczury "przebrane" za CHD to już lekka przesada....
ja proponuje pokazać fotki, to moze pomóc rozstrzygnąc spór
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
A co to zmieni, chocby nie wiem jak piękne, to nadal będą tylko szczury, pomysł szczurów a' la Czyngis- Chan jest b. fajny ale dla szczurów, nie CHd..są pewne kanony, czyż nie...szczur to szczur, krasnolud to krasnolud, elf to elf....Jagal pisze:ja proponuje pokazać fotki, to moze pomóc rozstrzygnąc spór
jesli beda wygladali jak krasnoludy to czemu by nie pozwolicNijlor pisze:A co to zmieni, chocby nie wiem jak piękne, to nadal będą tylko szczury, pomysł szczurów a' la Czyngis- Chan jest b. fajny ale dla szczurów, nie CHd..są pewne kanony, czyż nie...szczur to szczur, krasnolud to krasnolud, elf to elf....Jagal pisze:ja proponuje pokazać fotki, to moze pomóc rozstrzygnąc spór
elfy to elfy, ludzie to ludzie.. zabite elfy to undeady, zabici ludzie to undeady
Ale jesteście gracze Chaos Dwarficcy zawzięci, napisał Fusion_Master że się chce zapytac tych co organizują turnieje a Wy juz mu tu czarmy PR organizujecie, dajcie se luzu i tak jak Wam napisałem w tamtym temacie: nie kleszczcie sie tak zawzięcie bo od tego jajka puchną
Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.
Może nie zrozumieliście koncepcji chłopaka panowie ... on nie chce ze szczurów zrobic chaos dwarfów, ale grac na ich zasadach poprostu !!... Może on poprostu lubi klimat skavenów, a nie za bardzo zasady... nie napisał przecież że chce by figurki przedstawiały chaos dwarfy, a żeby tylko z ich zasad korzystały... po mojemu pomysł nie dość że oryginalny, to jeszcze ciekawy... To tak jakby ktoś z całej armii lizardmenów chciał zrobić undeady i na ich zasadach grac... skinki to zombie, saurusy to szkielety, zdechły stegadon to black coach... czy to takie złe ?? oczywiście wszystko odpowiednio skonwertowane
nie wiem jak szalony musiałby być człowiek by z lizaków robić undedyGrzesiU^^ pisze:Może nie zrozumieliście koncepcji chłopaka panowie ... on nie chce ze szczurów zrobic chaos dwarfów, ale grac na ich zasadach poprostu !!... Może on poprostu lubi klimat skavenów, a nie za bardzo zasady... nie napisał przecież że chce by figurki przedstawiały chaos dwarfy, a żeby tylko z ich zasad korzystały... po mojemu pomysł nie dość że oryginalny, to jeszcze ciekawy... To tak jakby ktoś z całej armii lizardmenów chciał zrobić undeady i na ich zasadach grac... skinki to zombie, saurusy to szkielety, zdechły stegadon to black coach... czy to takie złe ?? oczywiście wszystko odpowiednio skonwertowane
Jeśli te szczury będą wyglądać jak Chaos Dwarfy to chyba żaden problem?
Kto będzie dochodził czym te figurki były zanim się stały Chaos Dwarfami?*
Chociaż jakby to fajnie zrobić to chyba nie byłoby źle
*-zakładając że te szczury rzeczywiście po odpowiednim przekonwertowaniu będą wyglądać jak Chaos Dwarfy
Kto będzie dochodził czym te figurki były zanim się stały Chaos Dwarfami?*
Ale pomysł..GrzesiU^^ pisze:Może nie zrozumieliście koncepcji chłopaka panowie Very Happy... on nie chce ze szczurów zrobic chaos dwarfów, ale grac na ich zasadach poprostu !!... Może on poprostu lubi klimat skavenów, a nie za bardzo zasady... nie napisał przecież że chce by figurki przedstawiały chaos dwarfy, a żeby tylko z ich zasad korzystały... po mojemu pomysł nie dość że oryginalny, to jeszcze ciekawy... To tak jakby ktoś z całej armii lizardmenów chciał zrobić undeady i na ich zasadach grac... skinki to zombie, saurusy to szkielety, zdechły stegadon to black coach... czy to takie złe ?? oczywiście wszystko odpowiednio skonwertowane
Chociaż jakby to fajnie zrobić to chyba nie byłoby źle
*-zakładając że te szczury rzeczywiście po odpowiednim przekonwertowaniu będą wyglądać jak Chaos Dwarfy
te lizaki to kiepski pomysł
ale HE przerobine na VC, jak najbardziej, na stronie GW jest nawet pokazana taka armia, prezentuje się bardzo i to bardzo ładnie
ale HE przerobine na VC, jak najbardziej, na stronie GW jest nawet pokazana taka armia, prezentuje się bardzo i to bardzo ładnie
Porównanie nie na miejscu, owszem, można zrobić VC z każdej niemal(no chyba poza o&g, ogrów i mimo wszystko lizaków- wampiry powinny reprezentować jakiś wyższy poziom cywilizacyjny- lizak-krwiopijca to żenada), widziałem tą armię z HE, widziałem też VC z bretki. Wszystko co zmarło teoretycznie w świecie WH można wskrzesić. Ale robienie czegoś na dwarfy z czegoś co nijak na nie nie wygląda to już przegięcie- wow są fajne zasady demonic legion, to ja sobie zrobię go z ogrów i będzie git To właśnie coś w ten deseń imho. Inna sprawa jeśli chłopak zrobi np. głowy, ręce i nogi krasnoludzkie, a resztę od skavów- to będzie już jakoś inaczej wyglądać, ale wystawianie skavów jako chd mi nie pasuje.
- Fusion_Master
- Plankton
No i tu jest sedno całej sprawy. Mam dużo skavenów ale juz mi się znudziło nimi grać, ciągle przez 5 lat ta sama armia Chcę dozbierać 10 Warpfirethrower teamów żeby sobie zrobic takiego roosterka, z resztą nie będzie problemów, tylko podstawki pozamieniam. No ale jak mi organizatorzy tu powiedzą zgodnie że nie to nie ma sensu nawet kasy inwestować.GrzesiU^^ pisze:Może nie zrozumieliście koncepcji chłopaka panowie ... on nie chce ze szczurów zrobic chaos dwarfów, ale grac na ich zasadach poprostu !!... Może on poprostu lubi klimat skavenów, a nie za bardzo zasady... nie napisał przecież że chce by figurki przedstawiały chaos dwarfy, a żeby tylko z ich zasad korzystały... po mojemu pomysł nie dość że oryginalny, to jeszcze ciekawy... To tak jakby ktoś z całej armii lizardmenów chciał zrobić undeady i na ich zasadach grac... skinki to zombie, saurusy to szkielety, zdechły stegadon to black coach... czy to takie złe ?? oczywiście wszystko odpowiednio skonwertowane
Nie wiem Nijlor co Ci to szkodzi i tak Cię wierci, pewno nigdy z sobą nie zagramy a ty stawiasz veto gdzie tylko mozesz...btw, zorganizowałeś aby jakiś turniej żeby mnie tu strofować ? Bo temat pierwotnie był skierowny do tych co ustalają zasady an takich imprezach.
Zazwyczaj organizujemy turnieje kolegialnie w naszym klubie, więc byłoby pewnie głosowanie, ja osobiście byłbym przeciw- to moje zdanie, sorry ale jakby mi sie zachciało zagraćmoimi CHD na zasadach skavenów to nie sądzę, żeby koledzy to przepuścili