DE 2350 DE na master blaster
DE 2350 DE na master blaster
Co sądzicie?
1 Dreadlord @ 535 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Pendant of Khaeleth [35]
Crimson Death [25]
Black Dragon @ [320] Pts
1 Sorceress @ 150 Pts Magic Level 1 2xDispel Scroll [25]
1 Death Hag @ 225 Pts
Battle Standard, 1 Cauldron of Blood @ [110] Pts
5 Cold One Knights @ 237 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Standard of Slaughter [35]
1 Dread Knight @ [16] Pts
13 Black Guard @ 277 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Hag Graef [35]
1 Tower Master @ [39] Pts Ring of Hotek [25]
19 Dark Elf Warriors @ 351 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25] 1 Lordling @ [6] Pts
1 Dark Elf Assassin @ [171] Pts
mundane hand weapons and handbow have Poison Attacks; 2ndWeapon
Cloak of Twilight [20]
Rune of Khaine [25]
Touch of Death [30]
2x5 Dark Riders @ 117 Pts
Spear; Rptr Crossbow; Light Armour; Musician
1 War Hydra @ 175 Pts
3x5 Harpies @ 55 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 75
Total Army Cost: 2349
1 Dreadlord @ 535 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Pendant of Khaeleth [35]
Crimson Death [25]
Black Dragon @ [320] Pts
1 Sorceress @ 150 Pts Magic Level 1 2xDispel Scroll [25]
1 Death Hag @ 225 Pts
Battle Standard, 1 Cauldron of Blood @ [110] Pts
5 Cold One Knights @ 237 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Standard of Slaughter [35]
1 Dread Knight @ [16] Pts
13 Black Guard @ 277 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Hag Graef [35]
1 Tower Master @ [39] Pts Ring of Hotek [25]
19 Dark Elf Warriors @ 351 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25] 1 Lordling @ [6] Pts
1 Dark Elf Assassin @ [171] Pts
mundane hand weapons and handbow have Poison Attacks; 2ndWeapon
Cloak of Twilight [20]
Rune of Khaine [25]
Touch of Death [30]
2x5 Dark Riders @ 117 Pts
Spear; Rptr Crossbow; Light Armour; Musician
1 War Hydra @ 175 Pts
3x5 Harpies @ 55 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 75
Total Army Cost: 2349
W smie racja na jednym magu ciezko bedzie rzucic bonda z asasina... wymienie to na cos
Lubie miec 2 konkretne klocki piechoty a te sa dosc podpakowane i do tego kociol.
Bolce tu sie wacham bo ich skutecznosc to roznie, czasem naprawde sie spisuja a czasem nic nie ustrzelaja a w 3 4 rundzie i tak przewaznie juz sa zlikwidowane przez wroga....
Shadzi przydatni, daja ade ale tez trzeba umiec nimi grac a tego jeszcze dobrze nie potrafie...
Lubie miec 2 konkretne klocki piechoty a te sa dosc podpakowane i do tego kociol.
Bolce tu sie wacham bo ich skutecznosc to roznie, czasem naprawde sie spisuja a czasem nic nie ustrzelaja a w 3 4 rundzie i tak przewaznie juz sa zlikwidowane przez wroga....
Shadzi przydatni, daja ade ale tez trzeba umiec nimi grac a tego jeszcze dobrze nie potrafie...
Powinna mieć podkręcone dwie rzeczy - strzelanie+walka, magia+walka, strzelanie+magia. Armie na jedn kopyto są słabiutkie. Owszem, gram czymś takim, ale nie jest to wcale takie proste."armia musi byc albo podkrecona na strzelanie albo na walke wrecz...."
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nie, pisze tylko, że mocna armia powinna być dobra w dwóch aspektach, a nie tylko w jednym. W moich DE bardzo odczuwam brak jakiegokolwiek strzelania i ciężko się czasem gra (ciężko złapać lekkie jednostki biegające wokół moich, bo nie ma ich jak zastrzelić ani złapać).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
To po co tak grasz?:P
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Bo nie zdecydowałem się co wywalić, a co wstawić. Nie jestem rozpiskowcem forumowym, który tworzy idealne kombinacje na podstawie postów innych i zmienia rozpę 6 razy, bez zagrania żadnej bitwy.
Wygrana bitwa z Bretonia 13:7, ale przeciwnik mial stasznego pecha z miscastem ktory zdjal mu czarodziejke i prawie cala lance w 2 rundzie. Smok zrobił swoje zabijajac co sie da i powodujac panici z terroru chyba na 3 oddzialach. Smok był główną siła uderzeniową. Jako że prowadziłem bardziej defensywną grę reszta armii zmieniłem teraz rozpiske zamieniajac klocek spermanow i asasina na piatke shadow, 2 bolce i 10 kuszników.
Oczywiscie black guardzi rzucili 12 na stuborn w ostatniej rundzie po szarzy ostatniej lancy i nie mieli juz przerzutu bo cauldorn został zniszczony runde wczesniej....
Ogólnie jestem zdowolony
Oczywiscie black guardzi rzucili 12 na stuborn w ostatniej rundzie po szarzy ostatniej lancy i nie mieli juz przerzutu bo cauldorn został zniszczony runde wczesniej....
Ogólnie jestem zdowolony
co Ci zjadło kociołek? sprawdza ci sie ten sztandar na CoK?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
sztandar na cokach generalnie sie sprawdzil bo tylko 1 szarze wykonaly, ale zrezygnowalem z niego teraz, zminielm go na War banner bowiem tamten dziala tylko w szarzy i czsto trzeba si eostro napocic zeby sie udalo zaszarzowac...
kociolek zjedli mi 3 rycerze na pegazach, mialem straznie pechowe rzuty na warda.... będe go jednak wystawiał bo mysle że warto za te punkty. Dawane giftów na odziały działało teżdość psychologicznie na przeciwnika a stuborn powodował, że niezabardzo chciał do mnie podejsc tak odrazu.
kociolek zjedli mi 3 rycerze na pegazach, mialem straznie pechowe rzuty na warda.... będe go jednak wystawiał bo mysle że warto za te punkty. Dawane giftów na odziały działało teżdość psychologicznie na przeciwnika a stuborn powodował, że niezabardzo chciał do mnie podejsc tak odrazu.