Pardoxal Empires! - 27.06.09 Wa-wa - Jest regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
P..
Wałkarz

Re: Pardoxal Empires! - jedniodniowa kampania WFB 2.05.09 Wa-wa

Post autor: P.. »

Jedno pytanie - czy pola dają bonus wszystkim armiom walczącym na wszystkich frontach czy tylko przy walce o to pole? Bo już się pogubiłem...
"Przyszliśmy po prośbie-prośbie... daj nam trochę sera... od biedy może być spaczeń..."

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Jeśli na początku rundy Królestwo kontroluje dane pole, we wszystkich bitwach tej rundy ma bonus.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Yo, turniej nie jest zgłoszony do ligi. Why?
Obrazek

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

a nie jest??

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Czarek ma sporo egzaminów i widocznie zapomniał. Właśnie wysłałem zgłoszenie, mimo że już za późno, to Czarek zawsze może odezwać się do Szmaji, jeżeli chce. Tylko może lepiej, żeby nie zgłaszać go do ligi?

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

Post autor: Harry101 »

Nie, bo Marcin przyjdzie tylko napić się piwa:P

Kalesoner
Szczur Królów

Po prostu zgłoście z późniejszą datą i będzie wszystko legalnie. :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

Post autor: Mobi »

a ja mysle, ze moze jakos udaloby sie uniknac problemow z dziedziny - kto z kim walczy, moze kazdy gracz bylby oznaczony na mapie kampanii i kazdy ma jakis ograniczony ruch (np: morze i 1 pole, 2 pola) to mogloby troche problemow rozwiazac. natomiast jezeli dany gracz "kontrolujacy swoja strefe wplywow" (hmm tutaj niestety moga wyjsc panstwa w panstwach) juz walczy, to jego miejsce zajmuje jego najblizszy sojusznik.
co o tym myslicie?
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

Twoj pomysl Mobi jest ciekawy tylko tworzy pare problemow ciezkich do rozwiazania:
-Co gdy ruchu ci nie starczy do zadnej walki
-Co gdy przeciwnicy w najblizszej okolicy juz walcza
Narazie tylko te mi sie narzucily ale na pewno jest ich wiecej.

Btw to ja nawet nie wiem jak to teraz jest rozwiazane. Niech ktos mi w prostych slowach wyjasni jak na tym turnieju bedziemy dobierani do przeciwnikow i jak to sie wiaze z tymi polami specjalnymi. Broniacy sie bedzie mogll go tylko urzyc czy atakujacy tez???
Skoro sa 3 pola specjane to 3 bitwy w krolestwie beda sie rozgrywac z polami specjalnymi a 1 nie, tak???

Zreszta, jak nie chce sie wam tego tlumaczyc to nie bede plakał. Zdam sie na Króla, niech dobiera mi przeciwnikow. Ja moge grać z kazdym :D
Obrazek

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

Droga konwersacji da sie wszystko zalatwic ;)

aha rzutnik bede mial na sobote, pozdro ;)

Kalesoner
Szczur Królów

To jak orgom się nie chciało to ja zgłosiłem turniej do ligi z późniejszą datą, tylko nie wysyłajcie wyników przed 5 maja.
pozdro
Obrazek

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Zielony pisze:
Btw to ja nawet nie wiem jak to teraz jest rozwiazane. Niech ktos mi w prostych slowach wyjasni jak na tym turnieju bedziemy dobierani do przeciwnikow i jak to sie wiaze z tymi polami specjalnymi. Broniacy sie bedzie mogll go tylko urzyc czy atakujacy tez???
Skoro sa 3 pola specjane to 3 bitwy w krolestwie beda sie rozgrywac z polami specjalnymi a 1 nie, tak???
Cyel pisze:Jeśli na początku rundy Królestwo kontroluje dane pole, we wszystkich bitwach tej rundy ma bonus.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ARGh fcuk! właśnie się dowiedziałem że nie będę mógł zagrac na turze w sobote z przyczyn kompletnie losowych i niezależnych. Licze na to że znajdzie się jakieś zastępstwo za mnie bo wszakże jeszcze 4 dni - popytajcie znajomych ja sam też popytam . cholernie mi szkoda tego turnieju bo strasznie długo na niego czekałem : (

Może Cyel zagrasz jakimiś lightowymi demonami ? cholernie przepraszam wszystkich ogólnie

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

obawiam sie, ze taki wal z zglaszaniem turnieju na inny termin raczej nie przejdzie...

lepiej pogadajcie ze szmaja...

Kalesoner
Szczur Królów

No właśnie może jakaś aktywność orgów w tym kierunku by się przydała.. Bo tez wydaje mi się, że może nie przejść. :/

Aczkolwiek nie nazwałbym tego wałem, przecież ludzie są już zapisanie od 2 tygodni.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

Zielony pisze:Twoj pomysl Mobi jest ciekawy tylko tworzy pare problemow ciezkich do rozwiazania:
-Co gdy ruchu ci nie starczy do zadnej walki
-Co gdy przeciwnicy w najblizszej okolicy juz walcza
Narazie tylko te mi sie narzucily ale na pewno jest ich wiecej.

co do niedojscia do walki to zawsze bedzie mozna skoczyc przez wode, badz po swoim terytorium bedzie mozna jakos wygodniej sie przemieszczac. jezeli wszyscy przeciwnicy z druzyny (pola i gracza je kontrolujacego) walcza to fakt moze byc problem... ale potrzeba matka wynalazkow napewno znajdziemy rozwiazanie ;)

a co do ligi to kurde az tak Wam zalezy na tych paru pkt? z kolegami po domach tez gracie na punkty?

Kalesoner
Szczur Królów

Bosz Mobi, czy naprawdę chcesz zaczynać o tym dyskusję? Jeśli Cie walą punkty to fajniutko, mnie nie walą. Miało być zgłoszone, to niech będzie zgłoszone. :|
Obrazek

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

Kalesoner pisze:Bosz Mobi, czy naprawdę chcesz zaczynać o tym dyskusję? Jeśli Cie walą punkty to fajniutko, mnie nie walą. Miało być zgłoszone, to niech będzie zgłoszone. :|
miast klocic sie o pierdoly moze lepiej pokombinujmy wczesniej nad dokladnym obmysleniem zasad by potem lepiej i z mniejsza iloscia problemow sie gralo. a zgloszenie i tak pewnie bedzie - niech sie najpierw odbedzie ten turniej...

Kalesoner
Szczur Królów

Gdybym się chciał kłócić to bym potraktował jako zaczepkę pytanie o granie z kolegami w domu na punkty do ligi. :wink:
Zwracam tylko uwagę orgom, że trzeba tym też się zająć.
Obrazek

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

z kolegami po domach tez gracie na punkty?
a jak inaczej zwycięzcę wyłonić może, przez głosowanie ale to trzech potrzeba
fajnie że zgłosiłeś to do ligi Marcinie =D>

ODPOWIEDZ