Armia CHDwarfów na innych figurkach ?
Moderator: esgaroth
- Fusion_Master
- Plankton
Armia CHDwarfów na innych figurkach ?
Witam! To jest mój pierwszy post na tym forum więc się witam
Ostatnio nachodzi mnie chętka powrotu do WFB i wpadłem na szaleńczy pomysł zebrania Chaos Dwarfów na innych figurkach. Troszkę z lenistwa bo nie chce mi się konwertować tych wszystkich kraśków (docelowo 3x12 BBusy + 20Warriorów) podjąłem decyzję zebrania armii na 1500pkt na bazie figurek...skavenków Argumenty za ? Figurki, które sie do tego świetnie nadają:
-warpfire team jako 2 blunderbuserzy;
-warpcannon, ratlingi, jezzaile i inne mechaniczne zabawki clanu skryre swietnie odpowiadają szejkerowi, bolcom i wyrzutniom;
-nikt chyba tak nie gra;
Na turnieju nie przewiduję problemów, w końcu wszystko będzie WYSIWYG (mniej więcej) oprócz oczywiście ludków. Armia w klimatach orientalnych, nasadzę zołnierzykom tych trójkątnych czapeczek ile sie tylko da.
Jak oceniacie taki projekt z perspektywy konserwy figurkowej z klubu CHD ?
Ostatnio nachodzi mnie chętka powrotu do WFB i wpadłem na szaleńczy pomysł zebrania Chaos Dwarfów na innych figurkach. Troszkę z lenistwa bo nie chce mi się konwertować tych wszystkich kraśków (docelowo 3x12 BBusy + 20Warriorów) podjąłem decyzję zebrania armii na 1500pkt na bazie figurek...skavenków Argumenty za ? Figurki, które sie do tego świetnie nadają:
-warpfire team jako 2 blunderbuserzy;
-warpcannon, ratlingi, jezzaile i inne mechaniczne zabawki clanu skryre swietnie odpowiadają szejkerowi, bolcom i wyrzutniom;
-nikt chyba tak nie gra;
Na turnieju nie przewiduję problemów, w końcu wszystko będzie WYSIWYG (mniej więcej) oprócz oczywiście ludków. Armia w klimatach orientalnych, nasadzę zołnierzykom tych trójkątnych czapeczek ile sie tylko da.
eeeeee. powiem krótko. Na turniejach tym sobie nie pograsz......
Jak już nazwa wskazuje: "Chaos Dwarf's" czyli krasnoludu chaosu.
Figurki szczurów niezbyt spełniają ten podstawowy wymóg........
To tak jak bym stierdził, że chcę zbierać high elfy ale fugsy orków mi się bardziej podobją/ są tańsze/etc.
Jak już nazwa wskazuje: "Chaos Dwarf's" czyli krasnoludu chaosu.
Figurki szczurów niezbyt spełniają ten podstawowy wymóg........
To tak jak bym stierdził, że chcę zbierać high elfy ale fugsy orków mi się bardziej podobją/ są tańsze/etc.
A dlaczego nie pogra na turniejach ? Jeśli jednostki będą sie od siebie różnić i wszystko będzie w miarę czytelne to co stoi na przeszkodzie ? Poza tym przy oryginalnych konwersjach powiedzmy, że z angielska "heavy" kto ustala kiedy kończy sie np. krasnolud a zaczyna kluska ? Słyszałem że ktoś grał na turnieju demonicznym legionem nurgla zrobionym z modeliny i nikomu to nie przeszkadzało (Thurion?).
No i ? Co w tym złego ? Wolny i światły umysł sobie poradzi z taką konwersją. Oczywiscie póki zmieścisz te orki na małych podstawkach.To tak jak bym stierdził, że chcę zbierać high elfy ale fugsy orków mi się bardziej podobją/ są tańsze/etc.
Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.
to sie zdziwiszFusion_Master pisze: Na turnieju nie przewiduję problemów, w końcu wszystko będzie WYSIWYG (mniej więcej) oprócz oczywiście ludków. Armia w klimatach orientalnych, nasadzę zołnierzykom tych trójkątnych czapeczek ile sie tylko da.
ciezko jest grac dwarfami bez uzycia dwarfow
tjaaa ale ten dl nawet z modeliny (z tego co wiem poznanski lokal i bnekowa armia szafy) mimo wszystko bardziej przypominal demony niz elfyPoza tym przy oryginalnych konwersjach powiedzmy, że z angielska "heavy" kto ustala kiedy kończy sie np. krasnolud a zaczyna kluska ? Słyszałem że ktoś grał na turnieju demonicznym legionem nurgla zrobionym z modeliny i nikomu to nie przeszkadzało (Thurion?).
- Fusion_Master
- Plankton
Duzym ułatwieniem jest stosowanie ich zasad Póki co zadałem takie pytanie w dziale o turniejach, niech sie wypowiedzą ci którzy te turnieje organizują.ciezko jest grac dwarfami bez uzycia dwarfow
eee..
Dziwny pomysł żeby grać Chaos Dwarfami bez dwarfów (i to jeszcze ze szczurami )
Ale chyba można tak grać bo chyba nikt nie ocenia na turnieju czy te figurki są bardzo chaos dwarfowe
Dziwny pomysł żeby grać Chaos Dwarfami bez dwarfów (i to jeszcze ze szczurami )
Ale chyba można tak grać bo chyba nikt nie ocenia na turnieju czy te figurki są bardzo chaos dwarfowe
a ja polecam jednak krasie
konwersja to helmy chaosowe, raczki - imo daje rade, widzialem
zaraz poszperam za linkiem
o jest tutaj:
http://cutthroat-miniatures.blogspot.co ... ed-my.html
konwersja to helmy chaosowe, raczki - imo daje rade, widzialem
zaraz poszperam za linkiem
o jest tutaj:
http://cutthroat-miniatures.blogspot.co ... ed-my.html
to rownie dobrze mozesz stosowac wejsciowki do metra z zyciem odpowiednich zasad...Fusion_Master pisze:Duzym ułatwieniem jest stosowanie ich zasad Póki co zadałem takie pytanie w dziale o turniejach, niech sie wypowiedzą ci którzy te turnieje organizują.ciezko jest grac dwarfami bez uzycia dwarfow
- Offspringman
- Kretozord
powie sie, że za długo przebywały pod ziemią coraz bardziej były spaczane przez chaos.
albo robiły doświadczenia na szczurach, doszło do tragedii i ich DNA pomieszało się ze szczurzym
zawsze można coś wykombinować.
albo robiły doświadczenia na szczurach, doszło do tragedii i ich DNA pomieszało się ze szczurzym
zawsze można coś wykombinować.
Właśnie!
Jeśli tak lubisz skaveny, to co za problem grać skavenami a nie chaos dwarfami?
Jeśli tak lubisz skaveny, to co za problem grać skavenami a nie chaos dwarfami?
ja bym był jak narazie neutralny....
jeśli skonwertuje to tak, że jak mi raz powie przed bitwą co jest i załapie to okey, gdyż to jest najwazniejsze, żeby się nie okazało, że patrze na hobgobliny a to są nagle krasnoludy z ciezkich pancerzach
Moze najpierw zrób jakąś konwersję i pokaż i wtedy można coś podyskutować
Jednak pomysł moze być naprawde udany...
jeśli skonwertuje to tak, że jak mi raz powie przed bitwą co jest i załapie to okey, gdyż to jest najwazniejsze, żeby się nie okazało, że patrze na hobgobliny a to są nagle krasnoludy z ciezkich pancerzach
Moze najpierw zrób jakąś konwersję i pokaż i wtedy można coś podyskutować
Jednak pomysł moze być naprawde udany...
to ja sobie pogram breta... mam jako kawalerie heavy horsemen... jako pegazy beda stare carriony z wriathami... a jako trebusz bedzie ssc... a moze sobie zagrac dwarfikami? przeciez za kowadlo moze robic scorp a za kowala ten licz spiacy w nimTroyan pisze:Ale z Was nudni konformiści, dajcie chłopakowi poszaleć Ja jestem na "tak".