WoCH 1600

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Redrob Secnirp
Pseudoklimaciarz

WoCH 1600

Post autor: Redrob Secnirp »

Uważam że wycisnąłem max z tej armii na tak małe punkty.
heroes:
Sorcerer 85 (2 lvl 35, mot 20, disc 20, roar 20, golden eye 25, book of secrets 25) 230
Sorcerer 85 (2 lvl 35, mon 20, chaos steed 16, rod of torment 45) 201
Sorcerer 85 (2 lvl 35, mon 20, chaos steed 16, power familliar 25, dispel scroll 25) 206
core:
5 warhounds 30
5 warhounds 30
10 maruders 40
5 maruder horsemen 65 (flails 10, musican 6, throwing axes 10) 91
special :
5 chaos knights 200(musican 10, banner 20, banner of wrath 45) 275
5 chaos knights 200(musican 10, banner 20, banner of rage 35 ) 265
3 dragon ogres 195 (great weapons 36) 231
TOTAL: 1599
PD: 10 + 2 bound spelle
DD: 5 + 1 dispel scroll
models in army: 41
Ogólnie rzezamy z magii : 2 snajperki, coś z nurgla, pocisk tzeentcha, fireball, 2 pociski z bound spellów.
cała armia ma m 7 albo więcej, dlatego jest mobilna. Najci z rage gniotą większość, drudzy puszczaja pocisk i czają się z magiem na coś słabszego. dogry otwierają konserwy i ściągają ostrzał, magowie magują :) a dyskowiec puszcza bolty, roaruje i ściąga maszynki. Psy screenują najtów z frenzy i innych. a marudni piesi zajmują slot cora i może ćwiartkę podczas gdy konni spełniają rolę fasta - irytują :wink:
Na 1500 wywalamy magiczne sztandary na rycerzach i zwykły sztandar na rycerzach(ale tylko jednych).
Według mnie rozpa jest od pyty. Ma co ugryżć magią a walka też jest niczego sobie(w koncu to woch). Brakuję helki, można wystawić ją zamiast dogrów i coś tam powsadzać ale moim zdaniem dogry są po prostu pewniejsze.
Czekam na krytykę oraz wszelkie sugestie ale moim zdaniem to pewniak.
BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!

Redrob Secnirp
Pseudoklimaciarz

no comments ?
BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

wystarczajaco fatalnie sie ten temat czyta :
Sorcerer 85 (2 lvl 35, mot 20, disc 20, roar 20, golden eye 25, book of secrets 25) 230
A Ty jeszcze utrudniasz piszac 3 posty pod sobą w przeciagu kilku godzin z czego 2 sa o tej samej treści ...

Daruj waść, poczekaj [-X

Do tego co tu opiniować ?
wyżyłowałeś rozpe tak że kompletnie nic w niej nie ma :roll:
dla mnie poza kolesiem na dysku, który jest jako 1 do sprzątniecia nic w niej nie ma =D>

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Spoko rozpa, ewentualnie bym tylko wymienil psy i pieszych maruderow na drugich konnych.

Redrob Secnirp
Pseudoklimaciarz

zafael pisze:wystarczajaco fatalnie sie ten temat czyta :
A Ty jeszcze utrudniasz piszac 3 posty pod sobą w przeciagu kilku godzin z czego 2 sa o tej samej treści ...

Daruj waść, poczekaj [-X

dla mnie poza kolesiem na dysku, który jest jako 1 do sprzątniecia nic w niej nie ma =D>
Ciekawe co rozumiesz przez pojęcie nic, bo dla mnie jest tu całkiem sporo. Dlatego nie odzywaj się jak nie wiesz oczym mówisz, czego ty się spodziewałeś.
BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

spko rozpa ale na BP+R mozna ja lepiej wymaksowac... wywalic goscia z tornmentem i dac juggerka za niego i bedziesz mial 8 PD

Redrob Secnirp
Pseudoklimaciarz

W sumie można.
BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

co do " BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!!!! " kiedyś z kumplem staliśmy przy kościele z wycięgnietymi kubkami i to mówiliśmy :twisted:

a tak na serio szkoda że nieda się teraz zrobić rospy tylko khornowej :mrgreen: albo inaczej da się ale bez DD niewarto

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Redrob Secnirp pisze:
zafael pisze:wystarczajaco fatalnie sie ten temat czyta :

Daruj waść, poczekaj [-X

Ciekawe co rozumiesz przez pojęcie nic, bo dla mnie jest tu całkiem sporo. Dlatego nie odzywaj się jak nie wiesz oczym mówisz, czego ty się spodziewałeś.
nie no wybacz ze mi sie nie podoba rozpa. 8)
Możesz sobie darowac pyskówki - na mnie nie działaja.
to jest moje ost słowo:
edytuj swoje posty zamiast pisać jeden pod drugim, szczególnie posty o tym samym znaczeniu. inaczej bede bez litosci zamykał Twoje tematy lub kasował niepotrzebne posty.
EOT

Redrob Secnirp
Pseudoklimaciarz

To se kurwa zamykaj. ciekawe co ty byś lepszego wystawił.
BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Redrob Secnirp pisze:To se kurwa zamykaj. ciekawe co ty byś lepszego wystawił.
Przyhamuj słownictwo, nie jesteś na boisku
Pisałem już Ci raz pisałem drugi a teraz trzeci, nie bede sie powtarzac.
Nie zamkne tematu bo mi sie rozpa nie podoba - to byłoby chore.

Ogólnie nowy chaos mi sie nie podoba.
Co bym wystawił - niestety rozpy podobne do Thuriona.
To że mi sie rozpa nie podoba to moje prywatne zdanie, mam pełne prawo do niego.
To że chce miec porzadek na forum i chciałbym zebys sie do niego stosował to inna sprawa

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Ot strzelający magicznie chaos. Bardzo podobną rozpiskę wstawiłem jakiś czas temu. Ale sama w sobie to standard. Jak wiadomo rozpy WoCh różnią się zwykle markiem na oddziele lub jakimś przedmiotem magicznym (np. boundy) lub ostatnio sztadarami na rycerzach lub nie. Natomiast propozycje do rozpy się same narzucają w stylu: Dogry czy hellka, wiecej psów mniej psów, jedna dziesiątka maruderów do trzymania magów czy dwie na każdego nurglowca itp. To już wedle uznania bo zasdniczo w sile rozpy to nie zmienia wiele.

Nie wiem co dalej pisać. Chyba powinienem przestać komentować rozpy WoCH bo mi się na żale przeważnie zbiera - tak mi żal tej armii ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

to nie komentuj , na takiej samej zasadzie mogę powiedzieć ze We to żale rospy bo tylko spieranie się jest o to czy więcej łuczników czy driad i czy drzewo czy bez : /
twoja rospa w porównaniu do tej jest niedoszlifowana więc nie pozjadałeś wszystkie chaosowe rozumy jeszcze amigo ; )

Redrob: rospa dobra ale bezppieczniej byłoby wywalic dogry dac za nie 2x fasta i po 6tym knighcie powinny zostac jeszcze punkty żeby podpakowac pieszych marauderów (muzyk mark slanesha)

chyba że założenie jest że knighci są ekonomiczni (ale co to za ekonomia ze sztandarami za 280pkt : P )

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Redrob Secnirp pisze:Uważam że wycisnąłem max z tej armii na tak małe punkty.
Według mnie rozpa jest od pyty. Czekam na krytykę oraz wszelkie sugestie ale moim zdaniem to pewniak.
Skoro ta rozpiska jest taka idealna to po co ją dałeś na forum do komentowania? Skoro każde słowa krytyki przyjmujesz i po chwili próbujesz dowalić ich autorowi. Trochę spokoju i samokrytyki.

A co do rozpy, to nie podoba mi się. Niby masz fajną magię, ale za mało śmieci i armie strzelające w turę Cię zmiotą ze stołu. Pozdr

ODPOWIEDZ