Death Guard Ziom

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Death Guard Ziom

Post autor: MuK »

Aspiring Champion do oddziału Plague Marines. Taki table top chciałbym osiągnąć w swojej armii. Ten model pełnił role modelu testowego, także, kolejne będą lepsze (mam nadzieje). Tak czy tak jestem zadowolony z niego. Zobaczymy co wy powiecie.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
olekkkkk
Wałkarz

Post autor: olekkkkk »

Zielony pancerz fajny, rdza super, tylko te fioletowe elementy jakoś mi nie pasują. Fioletowy chwyt boltera jeszcze ujdzie, ale łączenia zbroi już nie. Fist wyglada jakoś tak blado i jest za mało zardzewiały w porównaniu do reszty. Ogolnie figs prezentuje się porządnie.

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Jak na TT jest spoko, ba, nawet bardzo spoko.
Jakby to miał być heros to bym się dopierdzielał do detali, ale tak to nie ma do czego :)

Kończ bretońca ;) :P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Fajnie jest taki pordzewiały :)
Ten fiolet nie jest taki zły, ja bym go jeszcze trochę przybrudziła, ale to takie moje upodobania.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Z krzesła nie spadłem, ale jest całkiem niezły. Pancerz w paru miejscach wygląda tak sobie, ale ogólem jest fajny.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Fajny, fajny..
Ale mogłeś się postarać aby Nurgle obdarzył go dodatkowymi mutacjami :P
A na podstawkę by fajne bagno było :P

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

po za glowa taki nie wyrazny
daj mu rutinoskorbin

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

bardzo fajny, zwlaszcza rdzawe zacieki (niedlugo zglosze sie po patent na takie :)), podstawke mogl bym pochwalic gdybys ja sam zrobil i nieumieszczal na niej tego listka. Ogolnie bdb tylko pilnuj sie zebys nie zostawial moldow (mial farta i na zdjeciu nie widac :P)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

bardzo ładnie :)
fajna podstawka

Brontozaur
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Brontozaur »

Fajny, fajny. Bardzobardzo mi sie podoba. Ale co tam robi trawka i pomarańczowy robak, liść (?) Rdza na samym pancerzu bardzo fajna, ale hełm jakoś do mnie nie przemówił... :roll:
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Fiolet średnio mi pasuje, ale jeszcze ujdzie. No i hełm jest jak dla mnie zbyt sterylny (czysty).
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Helm wlasnie dobrze, ze czysty, stylizuje sie na czaszke chyba. :)
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Hełm w stosunku do reszty modelu zbytczysty( nawet jesli stylizuje sie na kosc to nic nie zmienia. dlaczego niby kosc miala by sie nie uwalic)

ogolnie bardzo mily model...

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

To ja troche pojade dla odmiany. Sam gram chaosem, moze malo nurglowy ale na nim tez lubie grac. Ja odczuwam klimat nurgla zupelnie inaczej. Ten model jest w miare czysto pomalowany, rzda jest po prostu gladka. Czuc jakby byl po prostu pomalowany na swiezo. I to mnie troche drazni.
Zielony jest zbyt jednolity - tzn starasz sie nadac figorce jeden zbyt dominujacy kolor. To raczej niedobrze. Rdza jest zbyt czysta jak na tego typu zjawisko. Przewashuj moze ja czyms...
Jasny helm i purpurowe zacieki. Co do reszty to przejdzie ale te dwa elementy wedlug mnie zupelnie tu nie pasuja. O ile osobno jakos moglo by sie je przelknac to razem tak sie gryza strasznie.

Proponowal bym uzycie magicznej mieszanki Flesh wasn Brown ink Black ink i masa wody ( ewentualnie medium lub plyn do mycia nasczyn chociaz po tym ostatnim uwielbiam swiezosc cytrynowych figurke :) ) i przewashowac go od sto do glow. Tam gdzie beda krawedzie to sie one uwidocznia bo troche sie teraz zatracaja. POrzelamie sie monotonie zielonego. nada lekkiego polysku jakby nie bylo metalowej zbroii.

Co do samego konvertowania. Proponowalbym gdzieniegdzie zrobic pare malych wrzodow czy po prostu okroglyb wybroczyn tu i owdzie. To naprawde zabirg bardzo prosty a mozna usyskac dobry efekt.

Nie biez sobie tych slow krytyki gleboko do serca, widac ze umeisz naprade fajnie malwoac a ja staram sie ci troche pomoc.
Sam prawdopodbnie bede zbieral dodatkowo DG tylko ze korpusy beda miec z Forge-Worldowej milicji + pancerze marinsow.

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Dzięki wielkie za wszystkie komentarze, a szczególnie za ostatni :) Generalnie w tym już nic nie zmienię, bo jest polakierowany, ale mam jeszcze 20 do zrobienia wiec wszystkie sugestie sie przydadzą :)

ODPOWIEDZ