Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
No właśnie jego miałem na myśli pisząc o niektórych
ja kiedys sie pokusilem o volandow ale szybko zrezygnowalem jak chcialez zeby wytrzymali strzelanie to uciekali i sa za wolni zeby se zaszarzowac od boku a jak juz walczycli i sie nie przebijali a potem stali czyli jednak wole miec wildow i ich screnowac dryadami mamy lepszy efekt
Mi sie Leadbloczki nie sprawdzaja, wybuchaja i uciekaja. armatka jest fajna:P
xYz
Podobnie, jak większość naszych przepakowanych przeciwników
Hej, zaczynamy z kumplami zabawę z WFB i ostatnio postanowiliśmy wybrać się na jakiś turniej - w opisie znaleźliśmy dopuszczalne użycie jednostek Dogs of War jako rare. Mnie szczególnie interesuje cannon - gdzieś znalazłem, że daje d3 hitów z siłą 10 - zgadza się? Skąd wziąć model takiego działka - czy to może być dowolny cannon np. imperialny czy dwarfowy? A jeśli tak to kto stoi wtedy jako obsługa? Zgóry dzięki za info.
Cannon może być dowolny jaki znajdziesz . Obsługa z racji, że jest to DoW również może być w miarę dowolna ( nie dawaj tylko ogrów/szkieletów/horrorów do obsługi to powinno być ok. ja jak grałem na cannonie HE to dałem 3 elfów do obsługi )
czy można mieć bow of loren i używać killing blowa z lethal shota. w opisie lethal shot jest opisany że nie magiczne strzały na bliski zasięg posiadają killing blowa a w opisie waywatcher kindreda jest opisane że "note that ..." łuki i magiczne strzały kasują lethal shot a skoro po faqu gw ataki z łuki nie są magiczne czy można w końcu używać magicznych łuków i killing blowa ?
- Barbarossa
- Mniejsze zło
No więc - strzały z bow of loren z lethal shotem mają w takim układzie KB, to raz.
Dwa - skłaniałbym się ku tezie, że jeśli będzie ten spajt, to już nie ma KB, ale nie dam pewności. Mogę to wrzucić na agendę do uściślenia...
Dwa - skłaniałbym się ku tezie, że jeśli będzie ten spajt, to już nie ma KB, ale nie dam pewności. Mogę to wrzucić na agendę do uściślenia...