SKAVENY 2500
SKAVENY 2500
Warlord [90] + Great Weapon [6] + Shield [3] + Heavy Armour [6] + Regeneracja [50] = 155 Warlock Pistol [10]
Warlock [45] + Condensator [10] + Blades [15] + Warlock Pistol [10] + 2 x Dispell Scroll [50] = 130
Plague Priest [70] + Censer Flail [16] + Warpstone Amulet [25] = 111
Chieftain [45] + BSB [25] + Heavy Armour [4] + Storm Banner [75] = 149
25 Clanrats, muzyk, sztandar = 140
Ratling Gun = 60
Ratling Gun = 60
Warpfire Team = 75
24 Slaves, muzyk = 54
24 Slaves, muzyk = 54
24 Slaves, muzyk = 54
6 Night Runners, druga broń = 42
Giant Rat Pack = 30
Giant Rat Pack = 30
Giant Rat Pack = 30
3 Globadiers = 30
3 Globadiers = 30
3 Globadiers = 30
30 Plague Monks, sztandar. muzyk, Banner of The Swarm [20] = 215
7 Tunneling Team, poison = 119
6 Censer Bearers = 102
4 IronGuts, sztandar, muzyk, War Banner [25] =250 (około)
Total: 2497
Tak sobie myślę że jeśli pojadę na GT, to for fun i zagram hordą skaveńską
Ta rozpiska, wbrew pozorom nie jest słaba, choć wymaga wiele główkoowania (np. jka zaszarżowac kawalerię, żeby ona nas nie zaszarżowałą)
Słaba obrona przeciwmagiczna mi nie przeszkadza. Wpuzsczam wszystkie czary oprócz popychaczek.
Wolę mieć dodatkowe klocki piechoty niż magów, którzy są nieprzewidywalni...
Na armie defensywne ta rozpiska jest zabójcza.
Z armami ofensywnymi, zasłaniam się śmieciuchami, Giant Raty odginaja szarże i też daje rady.
Boję się smoków, których właściwie nie mam jka zdjąć.
Podobnie jak Steam Tanki, ale akutat je można zablokować dwoma klockami Slavów.
Co o tym myslicie?
pozdro 700
Warlock [45] + Condensator [10] + Blades [15] + Warlock Pistol [10] + 2 x Dispell Scroll [50] = 130
Plague Priest [70] + Censer Flail [16] + Warpstone Amulet [25] = 111
Chieftain [45] + BSB [25] + Heavy Armour [4] + Storm Banner [75] = 149
Ratling Gun = 60
Ratling Gun = 60
Warpfire Team = 75
24 Slaves, muzyk = 54
24 Slaves, muzyk = 54
24 Slaves, muzyk = 54
Giant Rat Pack = 30
Giant Rat Pack = 30
Giant Rat Pack = 30
3 Globadiers = 30
3 Globadiers = 30
3 Globadiers = 30
30 Plague Monks, sztandar. muzyk, Banner of The Swarm [20] = 215
6 Censer Bearers = 102
4 IronGuts, sztandar, muzyk, War Banner [25] =250 (około)
Total: 2497
Tak sobie myślę że jeśli pojadę na GT, to for fun i zagram hordą skaveńską
Ta rozpiska, wbrew pozorom nie jest słaba, choć wymaga wiele główkoowania (np. jka zaszarżowac kawalerię, żeby ona nas nie zaszarżowałą)
Słaba obrona przeciwmagiczna mi nie przeszkadza. Wpuzsczam wszystkie czary oprócz popychaczek.
Wolę mieć dodatkowe klocki piechoty niż magów, którzy są nieprzewidywalni...
Na armie defensywne ta rozpiska jest zabójcza.
Z armami ofensywnymi, zasłaniam się śmieciuchami, Giant Raty odginaja szarże i też daje rady.
Boję się smoków, których właściwie nie mam jka zdjąć.
Podobnie jak Steam Tanki, ale akutat je można zablokować dwoma klockami Slavów.
Co o tym myslicie?
pozdro 700
![Obrazek](http://i64.photobucket.com/albums/h176/swieta_barbara/WFB/Jezdzcy%20Hardkoru/banner.gif)
Myśle że szczury bez strzelania to gówno. ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
bez jezzaili mozna sie obyc, szczury be zlatarek to gownoMłody pisze:Myśle że szczury bez strzelania to gówno.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Fisch, no moj komentarz bylby wiadomy
sama rozpe okreslilbym jaką - ciekawą
Kiedyś też nie grałeś na jazzailachMłody pisze:Myśle że szczury bez strzelania to gówno.
A tak apropo to ma 3 ratlingi
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Fisch @
nie wiem na co ci storm banner jeśli nie masz właśnie prawie rzadnego strzelania, 2x latarka + 9 jazzaili to wg mnie mus.
Ok przystopujesz takiego smoka tym storm bannerem a i tak mu nic nie zrobisz.
szczerze to moją bretką mogłoby byc różnie ale sądzę ze bym to wciągnął
latarki to IMO mus
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Bez jezzaili da się przezyć, o ile masz jakąs magię, bez niej nic nie zrobisz. Jeden fast jest w stanie przejechać armię szczurów ;]
A mi się bardzo podoba ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Sam gdy czasem chcę zagrać szczurami, to również stawiam na ilość. Ta rozpiska z pozoru tylko jest for fun
Defensy wciaga bez mydła. Z offensami też może powalczyć, choć już byłoby ciężej. W sumie z takim chaosem, to byłoby zajebiście ciężko ^^
Ale ty Fisch potrafisz tym grać i to jest ważne. Faktycznie brakuje mi tu tylko czegoś do rozwalania mega twardych rzeczy, czyli w sumie latarek
Chociaż twardzieli można ładnie globami kosić. Dlatego dodałbym po jednym globadierze do każdego unitu.
Nie pierwszy raz w tą grę będziesz grał, więc sam wiesz najlepiej co Cię czeka
Turnieju tym nie wygrasz ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ja i Dębek się chyba zdecydujemy (jest zgrzyt, bo on ma dużo figsów z gamezona :/). Byłoby genialnie jakbyśmy byli w pełnym składzie![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Sam gdy czasem chcę zagrać szczurami, to również stawiam na ilość. Ta rozpiska z pozoru tylko jest for fun
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Ale ty Fisch potrafisz tym grać i to jest ważne. Faktycznie brakuje mi tu tylko czegoś do rozwalania mega twardych rzeczy, czyli w sumie latarek
Nie pierwszy raz w tą grę będziesz grał, więc sam wiesz najlepiej co Cię czeka
Ja i Dębek się chyba zdecydujemy (jest zgrzyt, bo on ma dużo figsów z gamezona :/). Byłoby genialnie jakbyśmy byli w pełnym składzie
o braku magii w szczurach wogle nie dyskutuje.. jest to dla mnie taka abstrakcja jak brak smoka w chaosie... to tak jak dostac lody z wisienka a wisienke wyrzucic do smietnikaMłody pisze:Bez jezzaili da się przezyć, o ile masz jakąs magię, bez niej nic nie zrobisz. Jeden fast jest w stanie przejechać armię szczurów ;]
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- Shakin' Dudi
- Masakrator
albo lody...
akurat z bretką jeszce nie przegrałęm moją hordówkąJagal pisze:szczerze to moją bretką mogłoby byc różnie ale sądzę ze bym to wciągnąłlatarki to IMO mus
lance bardzo łatwo zmanewrować
Problemem są tylko pegazy....
których także nie mam jak zdjąć;)
a to niby w jaki sposób?Jeden fast jest w stanie przejechać armię szczurów ;]
pewnei po to mi Storm Banner, że sam nie mam strzelania a pzeciwnik ma...nie wiem na co ci storm banner jeśli nie masz właśnie prawie rzadnego strzelania, 2x latarka + 9 jazzaili to wg mnie mus.
więc Dwarfy, Imperium, 4 Bolce High Elfickie są wyłączone na przynajmniej jedną turę.
Nie rozumiem tego co napisałes. Storm Banner sprawdza się tu świetnie.
nie sprawdza mi się ta magia.o braku magii w szczurach wogle nie dyskutuje
Co turniej mówie sobie, że juz nigdy nie wezmę Warlocków (albo fellki jak gram Eshinem) a potem wracam do utartych standardów
Chcę spróbować cos zupełnie nowego.
No i pewnie jednak wrzuce dwie Latary jako Rare, bo smoki mnie mega bolą. (tylko jest taki problem że mam samoróbki i mi ich nie dopuszczą na GT)
pozdro
![Obrazek](http://i64.photobucket.com/albums/h176/swieta_barbara/WFB/Jezdzcy%20Hardkoru/banner.gif)
Był bym ostrozny z tym wciaganiem. policz ile w tej rozpie jest taniego ścierwa.szczerze to moją bretką mogłoby byc różnie ale sądzę ze bym to wciągnął latarki to IMO mus
W brew pozorom łatwo mozna tym lance pozastawiac i wtedy zobaczymy kto kogo zaszarzuje. Może się okazac że wciągniesz pierdylion szczurów tyle że wartych łacznie ok 300 pkt.
![Obrazek](http://1.bp.blogspot.com/-Kj7kppEqaMo/TamMH9H6kEI/AAAAAAAABxg/U9en0C0nzwo/s1600/np-facebook-200.jpg)
Ale w końcu się banner wyczerpie i wtedy smok wlatuje na dupe. Jeżeli najpierw wleci, a potem odpalamy banner, to jeszcze nie ściągneliśmy niczego konkretnego i w to co odwróciło sie do smoka, wpadnie cos od tyłu(chociaz da sie tego uniknac spokojnie) albo smok nas obejdzie(6 cali mova starczy) I bedzie biegał az sie banner skonczy
Jka dobrze porozstawiasz te oddziały, to smok się nie będzie miał gdzie ruszyć. Widziałem to już wilekorotnie z drugiej strony.Jeżeli najpierw wleci, a potem odpalamy banner, to jeszcze nie ściągneliśmy niczego konkretnego i w to co odwróciło sie do smoka, wpadnie cos od tyłu
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
niestety Jankiel nie jest to takie łatwe
Smok to minimum 600 punktów
jak przeciwnik będzie chciał to go nie straci
jka przeciwnik umie nim dobrze grac no napewno nie będzie pchał się do przodu i czekał aż ja odpalę strom banner kiedy on juz będzie w mojej strefie rozstawienia
Tak czy siak:
Zamieniłem
4 Irongutów na Latarkę
6 Censerów na Latarkę
dodałem 5 monków, 5 clanratów, championów, powiększyłem oddziały Globadierów do 4
Myślę że teraz nikt mi nie podskoczy
Smok to minimum 600 punktów
jak przeciwnik będzie chciał to go nie straci
jka przeciwnik umie nim dobrze grac no napewno nie będzie pchał się do przodu i czekał aż ja odpalę strom banner kiedy on juz będzie w mojej strefie rozstawienia
Tak czy siak:
Zamieniłem
4 Irongutów na Latarkę
6 Censerów na Latarkę
dodałem 5 monków, 5 clanratów, championów, powiększyłem oddziały Globadierów do 4
Myślę że teraz nikt mi nie podskoczy
Z tymi zmianami duzo lepsze ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)