Teradony
Moderator: Ziemko
Super jednostka.
Szkoda, że w standardowej rozpie turniejowej mieszczą mi się tylko 2 unity, a modeli mam tylko na 1 niestety
Wracając do Terek: Jako, że to najszybsza jednostka lizaków musi wykonywać te zadania, które wykonują fasty w innych armiach. Ponadto, dzięki godziwym atakom (3 ataki z S4 są nie do pogardzenia) może zrobić coś więcej Ja używam ich do paru rzeczy, mianowicie:
1. Wyciąganie magów. Dzięki brakowi Proximity magowie siedzą w klockach, myśląc, że są bezpieczni. Na szczęście mamy terki Szarżujemy oddział z magiem dostawiając 2 terki do maga. Od razu po wypoceniu ataków z obydwu stron odlatujemy za pomocą Hit and Run (zwykle mag już nie żyje). Uwaga: szarżowanie na klocki z wieloma atakami (np Spearelves kończy się stratę terek - miękkie są)
2. Cięcie marszu. Lecimy za / obok lini wroga tnąc mu ruch, w ten sposób zyskujemy czas na plucie / zionięcie / magowanie i uniemożliwiamy marsz najważniejszych unitów wroga
3. Zjadanie maszyn. Wiadomo, nic innego u nas nie ma 20 cali. Dzięki 9 atakom każda załoga prócz krasnoludzkiej składa się zwykle przy szarży
4. Do Crossfire'u. Jeśli wystawiasz 5 lub więcej terek w oddziale możesz postawić go za oddziałem wroga, by przy ucieczce w niego wpadł i się rozbił.
5. Do wycinania słabszych oddziałów. Dziesiątki łuczników od boku to to, czemu terki są w stanie sprostać bardzo dobrze. Podlatujemy na bok przeciwnika i w następnej turze szarża. Uwaga: WE mają łuczników, którzy olewają karę -1 za ruch dlatego należy uważać, by nie mogli wywheelować i strzelić (trafiają na 4+, ranią na 3+, mogą zdjąć terkę). Fasty od biedy też można pogonić.
6. Robienie auto flee / zjadanie uciekających. Znowu: zasięg 20 cali umożliwia nam deklarowanie na uciekający oddział (albo zjemy, albo pogonimy dalej, może za mapę?)
Szkoda, że w standardowej rozpie turniejowej mieszczą mi się tylko 2 unity, a modeli mam tylko na 1 niestety
Wracając do Terek: Jako, że to najszybsza jednostka lizaków musi wykonywać te zadania, które wykonują fasty w innych armiach. Ponadto, dzięki godziwym atakom (3 ataki z S4 są nie do pogardzenia) może zrobić coś więcej Ja używam ich do paru rzeczy, mianowicie:
1. Wyciąganie magów. Dzięki brakowi Proximity magowie siedzą w klockach, myśląc, że są bezpieczni. Na szczęście mamy terki Szarżujemy oddział z magiem dostawiając 2 terki do maga. Od razu po wypoceniu ataków z obydwu stron odlatujemy za pomocą Hit and Run (zwykle mag już nie żyje). Uwaga: szarżowanie na klocki z wieloma atakami (np Spearelves kończy się stratę terek - miękkie są)
2. Cięcie marszu. Lecimy za / obok lini wroga tnąc mu ruch, w ten sposób zyskujemy czas na plucie / zionięcie / magowanie i uniemożliwiamy marsz najważniejszych unitów wroga
3. Zjadanie maszyn. Wiadomo, nic innego u nas nie ma 20 cali. Dzięki 9 atakom każda załoga prócz krasnoludzkiej składa się zwykle przy szarży
4. Do Crossfire'u. Jeśli wystawiasz 5 lub więcej terek w oddziale możesz postawić go za oddziałem wroga, by przy ucieczce w niego wpadł i się rozbił.
5. Do wycinania słabszych oddziałów. Dziesiątki łuczników od boku to to, czemu terki są w stanie sprostać bardzo dobrze. Podlatujemy na bok przeciwnika i w następnej turze szarża. Uwaga: WE mają łuczników, którzy olewają karę -1 za ruch dlatego należy uważać, by nie mogli wywheelować i strzelić (trafiają na 4+, ranią na 3+, mogą zdjąć terkę). Fasty od biedy też można pogonić.
6. Robienie auto flee / zjadanie uciekających. Znowu: zasięg 20 cali umożliwia nam deklarowanie na uciekający oddział (albo zjemy, albo pogonimy dalej, może za mapę?)
terradony zdecydowanie albo do rozjebywania maszyn
albo do blokowania marszu
w ekstremalnych sytuacjach zabija l cavalery
moze jakis magow lewych bohaterow typu skink chif
albo do blokowania marszu
w ekstremalnych sytuacjach zabija l cavalery
moze jakis magow lewych bohaterow typu skink chif
-
- Wałkarz
- Kontakt:
E niee.. terki są naprawde twardzi. I zjadają nie byle skink chiefa. Ostatnio mi nawet podrapały i zagoniły exalteda chaosu ^v^
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
You lock the door
And throw away the key
-
- "Nie jestem powergamerem"
polowania na maszynki czy magów, jako wspomagacz do szarży, są super mam 3 i dokupuje jeszcze 3 bo naprawdę się sprawdzają
gram lizakami krótko, ale z przekonaniem mogę o nich tyle powiedzieć
gram lizakami krótko, ale z przekonaniem mogę o nich tyle powiedzieć
Chyba wiecej farta niz rozumu . Terki to jedne z lepszych lataczy IMO tylko ze slaba LD maja, ale to nie przeszkadza aż tak. Kazdy 3A z S4 to nie byle jaka sila uderzeniowa fasty na luzie niszcza. Podsumowując musze kupić więcej Terradonów .Brontozaur pisze:E niee.. terki są naprawde twardzi. I zjadają nie byle skink chiefa. Ostatnio mi nawet podrapały i zagoniły exalteda chaosu ^v^
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Chyba wiecej farta niz rozumu
A cicho, cicho. A ze strzelaniem to u terradonów nie za dobrze
You lock the door
And throw away the key
You lock the door
And throw away the key
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Zależy. Generalnie to jedna wymiana ciosów między 4 terkami a czymś nie-regimentowo lub wyjątkowo byczym nie grozi utratą zbyt wielu. Hit&Run daje rade ^v^
You lock the door
And throw away the key
You lock the door
And throw away the key
a kto nimi i po co bedzie szarżował w treemana??
Strzelanie terków jest do dupy, chyba ze mamy 4x5 na przyklad . Wtedy to porzadny oddzial skinkow , ale jak nie ma co do roboty to zawsze lutnąć można. Z tym exaltedem to Cie Brontozaurze troche rozumiem, czasami jestem tak zdesperowany, że samym biegaczem na 15BK szarzuje(to jest dopiero glupota ), ale robie to glownie ze zlosci lub dla jaj oczywiscie friendly . Sry za ten drobny OT, nie bij Ziemko .
Tak w ogole to kto terkami szarzuje na treemana badz smoka toż to głupota, a jesli on nas szarzuje to cos tu jest nie tak .
Tak w ogole to kto terkami szarzuje na treemana badz smoka toż to głupota, a jesli on nas szarzuje to cos tu jest nie tak .
to ja widocznie nie mam tym farta robie piekna akcje w maszyne krasnali overrun bylby idealnie w 2 a tu gowno 3 terradony nie zajebaly 3 krasnali ba nawet 1 nie zabili i jak nic uciekaja
Nie.. po prostu zadziałał element losowy, który jest nieodzownym elementem gier bitewnych takich jak Warhammer Fantasy Battle... Takie sytuacje się zdarzają i nie ma co płakać. Jak nie spojrzeć dobrze użyte terradony przy statystycznych rzutach są bardzo mocne.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
MODE ON
MODERATOR SIE WKURZYL , PROSIL ABY GLUPOTY PISAC ALBO W LIZARDOSPAMIE , ALBO W PLOTACH I MLOTACH , ALE NIE... NIEKTORE OSOBY MUSZA PISAC JAKIE FIGURKI MAJA LEPSZE RZUTY TE POMALOWANE CZY NIE... POKASOWALEM TE POSTY... KONIEC POBLAZLIWOSCI I CIAGLEGO GRZECZNEGO PROSZENIA...
MODE OFF
MODERATOR SIE WKURZYL , PROSIL ABY GLUPOTY PISAC ALBO W LIZARDOSPAMIE , ALBO W PLOTACH I MLOTACH , ALE NIE... NIEKTORE OSOBY MUSZA PISAC JAKIE FIGURKI MAJA LEPSZE RZUTY TE POMALOWANE CZY NIE... POKASOWALEM TE POSTY... KONIEC POBLAZLIWOSCI I CIAGLEGO GRZECZNEGO PROSZENIA...
MODE OFF