Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Mr. Hyde »

Kawalerie można się spodziewać, nawet jeden kolesie skonstruował coś takiego (dla tych którzy czytają White ***** nie będę reklamował nr. chyba 317) kawalerie w rare była o 2 pkt, czemu GW nie miał by skorzystać?? i lepsza. Doomwheel kosztował chyba 150 pts??

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

cóż, zmienia się charakter armii. Póki co poza doomwheelem nie brzmi groźnie

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Coś dziwne te plotki. Danie jednostek 0-1? coś mało wiarygodne patrząc na poprzednie booki. Najbardziej rozwalili mnie ceneserzy z flailami, które stają się GW w 2 turze walki? Jaki debil nad tym myślał? Niespecjalnie podoba mi się też podniesienie ich kosztu.
Obniżyć siłę lightingów do 4, bez zmiany casting value - mam nadzieje, że przestaną też się palić.
Opcja podrożenia elektryka i danie mu możliwości wchodzenia do działa - lipa.

Poza kółkiem najbardziej podoba mi się zasada specjalna Death Mastera Snikcha :)
W każdym razie mam nadzieje, że to tylko plotki.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, o 19:55 przez Hobbit, łącznie zmieniany 1 raz.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

W sumie to z SlaveMaster mogło by być dość ciekawym rozwiązaniem. Najlepiej gdyby zrobili klan z slavami jako minstay unit :D (żart)...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

podchodzę ze sporą dawką sceptycyzmu do tego piszą ludzie na underempire.. do plotek o 7ed szczególnie bo nikt nie podpiera się konkretnymi źródłami... a to co przeczytałem nie napawa mnie za wielkim szczęściem... dlatego od konkretnego komentarza się powstrzymam...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

moim zdaniem te info jest przynajmniej w dużej części wyssane z palca.
autor tych informacji nie mogąc się doczekać nowego booka utworzył liste swoich fantasmagorii. Poczekałbym na jakieś bardziej wiarygodne newsy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

MarsnTwix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MarsnTwix »

Kawaleria u Skavenów... Jeszcze chwila i dostaniemy jakichś Flyerów i i inne drogie jednostki. Tego dnia klimat tej armii umrze.

Mam nadzieję, że liderka Lorda i Herosa się nie zmieni, bo to mogłoby oznaczać zmiany w zasadzie dodawania bonusu z rank do Ld.

Kiedy patrzę jakie rozpiski dzisiaj dominują to myślę, że trzeba w tej armii jedynie kilku kosmetycznych zmian. Trzeba by ugrywalnić Rat Ogry (najlepiej dodać im więcej woundów i obniżyć koszt, reszta jest w miarę spoko) i zmienić zasady Weapon Teamów (żeby można było nimi pograć, a nie wystawić je tylko po to żeby je zdjąć zanim zaczną strzelać). Może jakieś nowe Bannery by się przydały i magię można by też wzmocnić, żeby nie odstawała od nowych standardów GW. Wszstko po to żeby na stołach nie pojawiały się tylko Jezzaile, trochę Jezzaili i jeszcze Jezzaile.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

ja nie wiem co masz do jezzaili... 18 jezzaili bardzo ładnie się prezentuje na stole

MarsnTwix

Jeszcze ładniej się prezentują pioruny Uranona rozwalające Ci te 18 Jezzaili w drugiej turze - no ale to tylko 360 pkt :D

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

to trzeba miec wielkie kochonez zeby miec te pioruny. prawda?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

MarsnTwix pisze:Jeszcze ładniej się prezentują pioruny Uranona rozwalające Ci te 18 Jezzaili w drugiej turze - no ale to tylko 360 pkt :D
zalezy kto jak gra...

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Jeszcze ładniej się prezentują pioruny Uranona rozwalające Ci te 18 Jezzaili w drugiej turze - no ale to tylko 360 pkt :D
Masz pewnie traumę po spotkaniu ze slannem :D
Następnym razem będziesz wiedział po co są scrolle albo który czar puścić a który rozpraszać :D

18 jezzaili to jest coś pięknego. Stardragon, hydra, treeman i bloodek się pod krzaki wczołgują byle im na strzał nie wyleźć.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

MarsnTwix

Nie, mam traumę po spotkaniu z Helfickim magiem i moim legendarnym pechu przy dispelowaniu :D

A Scrolle trzymałem na inny czar, mianowicie ten, który zapala cały oddział żywym ogniem na kilka tur. Wolałem żeby przeżył mi oddział Clanratów z Bannerem Rogatego niż Jezzaile, tym bardziej, że nie miałem do czego strzelać.

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Płomienie Fenixa.
W swojej turze zawsze można to rozproszyć kostkami mocy ale faktycznie mało fajnie się obrywa tym badziewiem.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

To bardziej wall of fire. Ale to nie temat o tym, tylko o cieknącej kanalizacji :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Wall of fire podpala pierwszy szereg chyba że oddział się ruszy to każdy wyłapuje z S4 ale potem czar się kończy.

A Płomienie Fenixa podpalają każdego w oddziale z S3, jak nie rozproszysz to w kolejnej turze z S4, w następnej S5 i tak do zwycięstwa. Kolega pisał o Płomieniach raczej.

Ale to faktycznie nie na temat :D

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

To wiecie kiedy wyjdzie nowy ab?? Znaleźliście coś na zagranicznych forach?? Chciałem kupić dzwonek ale z tego co tutaj czytałem ma być doomvhel więc się jeszcze troche wstrzymam...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

dzwonek też będzie... nie wyobrażam sobie skavenów bez dzwonka... więc kupuj, ten 6 edycyjny jest imo fajniejszy niż poprzednik

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Nowi skaveni wyjdą tej jesieni - i jest to pewne na 95% - takie informacje podają źródła zbliżone do dobrze poinformowanych;) Skaveny bez dzwonu to jak imperium bez armat - więc na pewno będzie. Natomiat czy będzie się opłacało go wystawić??? Obecnie nie jeste to najlepiej wydane 200 pkt. Poza tym chodzą plotki (dużo mniej pewnie) że wyjdzie też nowy model dzwonu... Więc decyzja należy do Ciebie.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Największe prawdopodobieństwo przegiętości określonej jednostki to sprawdzenie jej sprzedaży. Jeśli obecnie kiepsko się sprzedaje i jest plewna to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że dana jednostka będzie bardzo mocna. Oczywiście nie jest to regułą, czasami GW nie udaje się czegoś wypromować jak np. corps carta czy korsarzy DE. Dodatkowo GW lubi duże modele. Dobrze się sprzedają i zwykle mają mocne zasady dzięki temu. Jeśli spojrzy się na to pod tym kątem to dzwonek powinien być dopakowany. Ale istnieje możliwość, że całą śmietanke zbiera jedna jednostka a reszta jest robiona na jej "cień". W tym wypadku GW może zrobić jedyną słuszną maszynkę, tak aby reszta wogóle w stosunku do niej nie była opłacalna :). Jak wiadomo wewnętrznego balansu army listów raczej nigdy nie ujrzymy - nawet jak WFB doczeka się 100 edycji (no chyba, że sami byśmy robili AL - to jedyna możliwość na zbalasowane armie).

Stąd napewno wiem, że skaveny będą miały jedną super odjechaną maszynkę, jak doomwheel, dzwonek czy coś innego. To napewno. Pytanie czy reszta będzie plewami, a nawet jeśli nie to czy nie stanie się jedynym słusznym wyborem jak np. czołg w imperium ;)

Stąd do końca nie da się przewidzieć co opłaca się teraz kupić. Najlepiej poczekać do fazy "wiarygodnych plot i przecieków". Wtedy można już na wstępie wyklarować która maszynka będzie tą promowaną przez GW w zależności od liczby cudów jakie będą jej przypisywały ploty ;)

Zablokowany