Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- 4 karabiny
- Beast from the East
Re: Temat filmowy
Natural born killers !!!
Wypas oglądałem z 5 razy.
Moje teżRakso_The_Slayer pisze: Co do filmów... moje ulubione:
Święci z Bostonu
Pulp Fiction
Siedem
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Siódemkę zamieniłbym na inną liczbę
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
4 - jak 4 pokoje Tarantino bardzo mi się podobał taki lekki film
23 też nie najgorsza.
Świętych z Bostonu widziałem 22 razy4 karabiny pisze:Natural born killers !!!
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
A co tu jest do wyśmiania? Każdy ma swój gust i każdy lubi co lubi. Masz prawo mieć swój ulubiony film. I masz prawo by było nim Kongo.RinoWar pisze:możecie mnie wyśmiać ale jednym z moich ulubionych filmów jest Kongo
A co do 4 pokoi, to fakt, tylko w 1/4 to film Tarantino ale ogólnie jest świetny, szczególnie lubie pokój trzeci z Banderasem
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Trylogia Bourne'a to ostatnio moje ulubione filmy, w sumie na równi z Terminatorami. ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Mnie tam zawsze podobal sie Dzien swira
jeden z moich ulubionych filmów .
- swieta_barbara
- habydysz
Sorry, ze nie siadlem do kompa wczoraj. Film LOTR naprawde w miare w miare, ale ksiazka jest po prostu slabo napisana. Nudna, ogolnie plewna.
- marcus_cheater
- Oszukista
swieta_barbara pisze:Sorry, ze nie siadlem do kompa wczoraj. Film LOTR naprawde w miare w miare, ale ksiazka jest po prostu slabo napisana. Nudna, ogolnie plewna.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
barbara może ironizować lub nie, ale troszkę racji ma. Tolkien był wybitnym specjalistą od języków i tworzenia ich, ale do arcymistrzostwa w pisaniu trochę mu brakło.
Bardzo lubię Władcę, ale jest to ksiązka dość statyczna. Tolkien nie miał prawie w ogóle talentu do opisywania bitew (sprawdźcie te opisy i porównajcie np z Potopem.)
Film jest zupełnie inny pod tym względem i jako ekranizacja mi się nie podobał, za to jako film batalistyczny jest niesamowity. Jackson położył nacisk na bitwy, nie na historię Froda i filmowi wyszło to na zdrowie ;D
Bardzo lubię Władcę, ale jest to ksiązka dość statyczna. Tolkien nie miał prawie w ogóle talentu do opisywania bitew (sprawdźcie te opisy i porównajcie np z Potopem.)
Film jest zupełnie inny pod tym względem i jako ekranizacja mi się nie podobał, za to jako film batalistyczny jest niesamowity. Jackson położył nacisk na bitwy, nie na historię Froda i filmowi wyszło to na zdrowie ;D
Transformers 2
11/10
Czysta zajebistość.
Więcej walk transformersów, o wiele fajnieszych walk: kiedy Prime zaczął kosić kilka Decepticonów za pomocą energetycznego miecza i haka, mój zajebistometr się przesterował, popsuł i już do końca filmu siedziałem jak urzeczony, nieomalże ze śliną z pyska
Więcej zajebistych samochodów (oczywiście Autoboty są produkcji GM), w tym oczywiście Bumblebee jako produkcyjne 5th gen Camaro
oraz zajebista srebrna Corvette Stingray (dawałem jej fotę w "Moto" parę miesięcy temu).
Więcej Megan Fox
-- przytyła 4kg do tej roli na prośbę reżysera i te cztery kilo poszły jej dokładnie tam gdzie powinny
A niedobrą kusicielkę głównego bohatera gra ta pani
Oczywiście trzeba przymknąć oko na typowo Bayowską koloryzację: USA to super kraj, a amerykańscy żołnierze to nieomalże aniołowie. Na szczęście ta żenada jest tak przykryta tym, co wyżej opisałem, że nie razi tak jakby się wydawało.
Trwa toto ponad dwie godziny i są to rewelacyjne dwie godziny.
Idę po raz drugi jak już będzie w Imaxie.
PS. Bardzo fajne nawiązania do mitologii Cthulhu.
11/10
Czysta zajebistość.
Więcej walk transformersów, o wiele fajnieszych walk: kiedy Prime zaczął kosić kilka Decepticonów za pomocą energetycznego miecza i haka, mój zajebistometr się przesterował, popsuł i już do końca filmu siedziałem jak urzeczony, nieomalże ze śliną z pyska
Więcej zajebistych samochodów (oczywiście Autoboty są produkcji GM), w tym oczywiście Bumblebee jako produkcyjne 5th gen Camaro
Więcej Megan Fox
A niedobrą kusicielkę głównego bohatera gra ta pani
Oczywiście trzeba przymknąć oko na typowo Bayowską koloryzację: USA to super kraj, a amerykańscy żołnierze to nieomalże aniołowie. Na szczęście ta żenada jest tak przykryta tym, co wyżej opisałem, że nie razi tak jakby się wydawało.
Trwa toto ponad dwie godziny i są to rewelacyjne dwie godziny.
Idę po raz drugi jak już będzie w Imaxie.
PS. Bardzo fajne nawiązania do mitologii Cthulhu.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ja bylem wczoraj i nie jestem az tak zachwycony. Dwie i pol godziny filmu, z czego dwie godziny rozpierduchy
Efekty mistrz, walki swietne i w ogole..
Ale jakos nic ponad to a poziom humoru momentami zenujacy.
Generalnie mi sie podobalo ale pewien niedosyt czuje.
Ale jakos nic ponad to a poziom humoru momentami zenujacy.
Generalnie mi sie podobalo ale pewien niedosyt czuje.
Byłem na premierze i też polecam, niby komercja ostra, bo wiadomo kino USA, ale na prawdę warto!
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Myślę, że to najlepsze stwierdzenie po części opisujące co się na ekranie dzieje podczas filmu...Więcej Megan Fox-- przytyła 4kg do tej roli na prośbę reżysera i te cztery kilo poszły jej dokładnie tam gdzie powinny
![]()
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Nie są złe te transformersy, tylko szkoda , że wczoraj po pierwszej godzinie "uwaga, nadajemy komunikat. należy niezwłocznie udać się do wyjść ewakuacyjnych i opuścić budynek". Idę pojutrze z tym samym biletem i zażądam wpuszczenia mnie na dalszą część. Mogłem jak człowiek z torrentów pociągnąć, ale nie, ja musiałem iść do kina ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Chociaż po zastanowieniu to przecież jak pójdę od początku to będę miał godzinę transformersów gratiś, muhahah![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Chociaż po zastanowieniu to przecież jak pójdę od początku to będę miał godzinę transformersów gratiś, muhahah
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Wojna polsko-ruska, podobało Ci się Pachnidło - polecam. Dla wszystkich innych - choć filmy zupełnie różne wyszedłem z kina z takim samym skacowaniem, totalny bełkot silący się na coś sprytnego. Naprawdę mocno odradzam.
...i dobry uczynek na ten miesiąc spełniony
,
...i dobry uczynek na ten miesiąc spełniony
- Dead_Guard
- "Nie jestem powergamerem"
Polecam "JCVD", film naprawdę dobry, przedstawiający tytułowego aktora w innym świetle, bardziej prawdziwym. Choć trzyma w napięciu to nie uświadczymy bohaterskich czynów, super karate ani innych specjalnych rzeczy które towarzyszą osobie pokroju Van Damme.