Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Re: Pytania krótkobrodego
Itachi - rulebook to taka fajna książka w której jest to wszystko jasno i klarownie opisane, i niech Cię nie wystraszy grubość tego tomiszcza, czytanie naprawdę nie boli
Pozdro
Pozdro
Dowcipniś sie ku**a znalazł.Wydaje mi sie ze po to powstal ten watek zeby mozna bylo zadawac ''krotkobrode'' pytania.
Dlatego mam pytanie:
Czy kusznicy maja jakieś spec. zasady np. kusznicy u dark elfów maja 2 strzały czy krasnoludzcy tez takie coś maja??
Dlatego mam pytanie:
Czy kusznicy maja jakieś spec. zasady np. kusznicy u dark elfów maja 2 strzały czy krasnoludzcy tez takie coś maja??
Po pierwsze, bez niepotrzebnej napinki. Po drugie jakby moderator przyglądnął się co robisz, zarobiłbyś warna za dwa posty pod rząd. Po trzecie, ludzie całkiem uprzejmie ci odpowiadają, a zażartować mógł bo brodę ma na tym forum całkiem długą, to szacunek się należy.
Po trzecie nie, kusznik krasnoludzki nie ma żadnych zasad specjalnych.
Po trzecie nie, kusznik krasnoludzki nie ma żadnych zasad specjalnych.
Aż krew zalewa na widok takich postów.
BTW trochę poczucia chumoru proponuję.
BTW trochę poczucia chumoru proponuję.
ciebie?
A zeby nie bylo daremnego nabijania postow, to kolejny raz spytam sie o Gotreka z Felixem..
Wlasnie czytalem, ze Malakai z machina jest dopuszczony do gry, jako ze zajmuje slot hero ale NIE jest pojedynczym modelem.
W takim razie, czy nasza sympatyczna dwojka nie jest traktowana podobnie - jako zwykly oddzial RoR zajmujacy slota hero? I w takim razie nie ma mozliwosci wystawienia jej jako najemnikow?
A zeby nie bylo daremnego nabijania postow, to kolejny raz spytam sie o Gotreka z Felixem..
Wlasnie czytalem, ze Malakai z machina jest dopuszczony do gry, jako ze zajmuje slot hero ale NIE jest pojedynczym modelem.
W takim razie, czy nasza sympatyczna dwojka nie jest traktowana podobnie - jako zwykly oddzial RoR zajmujacy slota hero? I w takim razie nie ma mozliwosci wystawienia jej jako najemnikow?
Nie wiem czy przypadkiem u nas (w Polsce) Gotrek z kumplem nie są uważani za spec. charakterów.
@Itachi
Poczucie humoru się przydaje. Na podstawie twoich pytań można stwierdzić, że nie widziałeś na oczy Księgi Zasad o Księdze Armii nie wspomnę. Nie dziw się, że ktoś z tego żartuje. Widząc taki pytanie jak twoje ostatnie, można tylko złapać się za głowę i... powiedzieć byś zajrzał do AB. Rasko ma racje te dwie książeczki są bardzo przydatne
@Itachi
Poczucie humoru się przydaje. Na podstawie twoich pytań można stwierdzić, że nie widziałeś na oczy Księgi Zasad o Księdze Armii nie wspomnę. Nie dziw się, że ktoś z tego żartuje. Widząc taki pytanie jak twoje ostatnie, można tylko złapać się za głowę i... powiedzieć byś zajrzał do AB. Rasko ma racje te dwie książeczki są bardzo przydatne
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Itachi - ten temat jest po to by wyjasniac wątpliwości odnośnie zasad i ich interpretacje a nie żeby pisac ile M mają dwarfy. A pytania tego typu zadawałeś bo wszystkie zasady kuszy masz jasno i wyraźnie opisane w booku i rulebooku, podobnie jak balisty itd.. Ale ok, dajmy sobie spokój i zakończmy temat.
Co do Gotreka i Felixa. Nie są bohaterami specjalnymi a jednostką RoR wystawianą jako Rare z tego co pamiętam.
Co do Gotreka i Felixa. Nie są bohaterami specjalnymi a jednostką RoR wystawianą jako Rare z tego co pamiętam.
W chwili obecnej nie ma już pojecia bohaterów specjalnych... panowie w jaką edycję gracie... Teraz mamy bohaterów imiennych - i tych owszem nie można używać... bohaterem imiennym jest też np. specjalny piesek w demonach...karnak czy jak mu tam.
Malakai jest dopuszoczny z tego powodu iż, chodź zżera slot herosa i czasem w innych armiach rejera, ale nie jest pojedynczym modelem i to w sumie głównie też o to chodzi.
Malakai jest dopuszoczny z tego powodu iż, chodź zżera slot herosa i czasem w innych armiach rejera, ale nie jest pojedynczym modelem i to w sumie głównie też o to chodzi.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- 4 karabiny
- Beast from the East
Czy podręczniki to drukują w starogórnogermańskim?Itachi pisze:Dowcipniś sie ku**a znalazł.Wydaje mi sie ze po to powstal ten watek zeby mozna bylo zadawac ''krotkobrode'' pytania.
Dlatego mam pytanie:
Oj czepiasz się gościa - krasnoludzkie runy w tomach gdzie przechowujemy nasza wiedzę są trudne do odczytania dla nowych tak? Nie od razu idzie zrozumieć, te wszystkie kreseczki sie merdają - trzeba czasu i litrów piwa by poznać ten szlachetny językCzy podręczniki to drukują w starogórnogermańskim
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
-
- "Nie jestem powergamerem"
Ehmn to i ja się wtrące i zapytam jeśli Malakai nie jest liczony jako bohater imienny bo nie jest pojedyńczy, tylko w obsłudze maszynki to czy Thorgim ze swoim Throne of Power + oczywiście dzierżyciele tak samo będzie liczony jak Malakai ??
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Różnica jest taka, że Malakai to była jednostka Rare do Karak Kadrin, która w normalnej armii dwarfów zjadala (i zjada) dodatkowo slot hero. Nie jest bohaterem jako jednostka.
Thorgrim natomiast jest takim samym bohaterem specjalnym/imiennym (nazywajcie jak chcecie i tak wiadomo o co chodzi) jak Karl Franz na Gryfie czy Smoku... to raz.
A jesli taki argument nie starcza Drachenfeinowi to powiem tak: Malakai + maszynka i obługa to kilka modeli, Thorgrim+dzierżyciele i tron to jeden model w zasadach gry.
wszystko jasne?
Thorgrim natomiast jest takim samym bohaterem specjalnym/imiennym (nazywajcie jak chcecie i tak wiadomo o co chodzi) jak Karl Franz na Gryfie czy Smoku... to raz.
A jesli taki argument nie starcza Drachenfeinowi to powiem tak: Malakai + maszynka i obługa to kilka modeli, Thorgrim+dzierżyciele i tron to jeden model w zasadach gry.
wszystko jasne?
-
- "Nie jestem powergamerem"
Tak teraz już wiem o co chodzi wielkie dzięki.
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
I nadal nie wiem, czemu nie można wystawiać Gotreka i Feliksa. Nie są oni modelem pojedynczym, do tego zajmuję tylko jeden slot rare, więc nie można ich kwalifikować jago herosów. Poza tym biegają jako oddział skirmishers , więc są oddziałem, a co za tym idzie, powinno się móc ich wystawiać.
Mam pytanie czy na turniejach czyli te zasady BP+R można taki myk wykonać, że:
stawiasz 2 x organki z rare choice (czyli jakby nie patrzeć powtarzasz rare i nie możesz powtórzyć speciali) i teraz tak w AB dwarfów jest napisane że możesz wystawić 1 albo 2 bolt throwery jako 1 special choice, jak to jest przejdzie 2 x og i 2 x bolt?
stawiasz 2 x organki z rare choice (czyli jakby nie patrzeć powtarzasz rare i nie możesz powtórzyć speciali) i teraz tak w AB dwarfów jest napisane że możesz wystawić 1 albo 2 bolt throwery jako 1 special choice, jak to jest przejdzie 2 x og i 2 x bolt?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: