Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Cpt Poppers przybywaj!!
Niedbal pisze:Hrabia Duuku pisze:Dol jednego domku
1.Dastor
2.Kielon
3.Kotlet
4.Manfred
5.Niedbal
6.Szymon
7. Falko
8.Ja
Na gore wrzucie
Green knighta
Mobiego
Mateja
i tam pewne ze 2 osoby z bastionu pewnie beda jeszcze
czy ktos to czyta...?
spoko, aktualka domków codziennie wieczoremHrabia Duuku pisze:czy ktos to czyta...?
rez.1 rez.2 to informacja dla nas że musimy dorezerwować te domki, wszystko gra, o nic się nie martwcie, pzdr
Szkoda, że w regulaminie nie ma oceny malowania, choćby z 10 punktów.
Wiem, że macie restrykcyjnie podejść do kasztanowo/szyszkowo/modelinowych armii, ale jakiekolwiek punkty sprawią, że ludzie choć trochę się postarają w przypadku tego co wystawiają.
Bez żadnej oceny hobbystycznej armie będą wyglądały tragicznie, bo "pomalowane figurki" ma wiele znaczeń.
Do tego bez żadnego zapisu odnośnie spójnego schematu armie będą zlepkiem pożyczonych figurek, co jeszcze bardziej pogorszy ich ogólny wygląd.
(osobiście wolę armię gorzej pomalowaną ale spójną od takiej po której widać, że należy do 5ciu różnych właścicieli)
Oczywiście na pewno już na ten temat dyskutowaliście, ale nie śledziłem całego tematu.
Wiem, że macie restrykcyjnie podejść do kasztanowo/szyszkowo/modelinowych armii, ale jakiekolwiek punkty sprawią, że ludzie choć trochę się postarają w przypadku tego co wystawiają.
Bez żadnej oceny hobbystycznej armie będą wyglądały tragicznie, bo "pomalowane figurki" ma wiele znaczeń.
Do tego bez żadnego zapisu odnośnie spójnego schematu armie będą zlepkiem pożyczonych figurek, co jeszcze bardziej pogorszy ich ogólny wygląd.
(osobiście wolę armię gorzej pomalowaną ale spójną od takiej po której widać, że należy do 5ciu różnych właścicieli)
Oczywiście na pewno już na ten temat dyskutowaliście, ale nie śledziłem całego tematu.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Dlatego wg mnie powinna być mało znacząca (nie 30% punktów z bitew tylko 10%).Kalesoner pisze:Marios, a mi się akurat to bardzo podoba, wreszcie nikt nie będzie mógł powiedzieć, że ocena malowania wypaczyła końcowy wynik turnieju (a wg. mnie tak się czasem dzieje na masterach).
Mało punktów a jednak warto o nie zawalczyć.
Inkwizytor Warszawa
Inkwizytor Warszawa
Generalnie takie jest założenie - niech wygra najlepszy generał, a nie ten, kto ma lepszych malarzy. Zdaję sobie sprawę, że różnie może być z tym pomalowaniem. W roku ubiegłym był konkurs dla malarzy, w tym roku z braków kadrowych i szczuplejszego budżetu zrezygnowaliśmy z tego, choć uważam, że ogólnie rok temu pomysł się sprawdził.Kalesoner pisze:Marios, a mi się akurat to bardzo podoba, wreszcie nikt nie będzie mógł powiedzieć, że ocena malowania wypaczyła końcowy wynik turnieju (a wg. mnie tak się czasem dzieje na masterach).
W tym roku postaram się by sytuacja z zeszłego roku, gdzie było sporo naprawdę tragicznych armii się nie powtórzyła.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Scimi,
Mi osobiście totalnie nie zależy na punktach z malowania.
W battla ostatnio też mało grywam, ale lubię sobie czasem zaliczyć fajny turniej i dopełnieniem tego wszystkiego (na pewno nie tylko dla mnie) jest zagranie bitwy z armiami, które nie będą przypominały przeżutych klocków lego wcześniej pokolorowanych markerami.
Nie wiem jak obecnie wyglada temat pomalowanych armii w wfb, ale na ostatnim dużym turnieju jakim byłem (DMP w ZG) większość armii wygladała jak stragan z rupieciami.
Albo full proxów, nieuzasadnionych "couts as"ów, kasztanów/żołędzi czy zbieraniny pożyczonych na prędce modeli ze wszyskich krańców Polski.
Dlatego zaproponowałem, żeby były jakiekolwiek dodatkowe punkty za armię tylko ze względu na to, żeby ludzie się trochę do turnieju przyłożyli.
Mi osobiście totalnie nie zależy na punktach z malowania.
W battla ostatnio też mało grywam, ale lubię sobie czasem zaliczyć fajny turniej i dopełnieniem tego wszystkiego (na pewno nie tylko dla mnie) jest zagranie bitwy z armiami, które nie będą przypominały przeżutych klocków lego wcześniej pokolorowanych markerami.
Nie wiem jak obecnie wyglada temat pomalowanych armii w wfb, ale na ostatnim dużym turnieju jakim byłem (DMP w ZG) większość armii wygladała jak stragan z rupieciami.
Albo full proxów, nieuzasadnionych "couts as"ów, kasztanów/żołędzi czy zbieraniny pożyczonych na prędce modeli ze wszyskich krańców Polski.
Dlatego zaproponowałem, żeby były jakiekolwiek dodatkowe punkty za armię tylko ze względu na to, żeby ludzie się trochę do turnieju przyłożyli.
Inkwizytor Warszawa
Inkwizytor Warszawa