Co robić?!

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Co robić?!

Post autor: Bonczek »

Witam!

Mam straszny problem... Uzbierałem trochę kaski (coś około 300zł) i nie wiem co kupić, bo mam dwie opcje:
a) farbki i pomalować lizardy w końcu
b) battleforce do Tyranidów
Co byście mi poradzili? Jakie argumenty za tym przemawiają? Co byście zrobili na moim miejscu? Bo z jednej strony chce sobie ślicznie armijkę odpicować a z drugiej zacząć kulturalnie grać w W40k:)
POMOCY!

Pozdrawiam!
Maciek

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Gdzie dwie opcje sie biją.... przepij :P

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Proponuję skończyć jedną armię. Ja tak nie zrobiłem i teraz mam dwie niepomalowane armie. :) Dość duże zresztą...

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Dlatego ja maluje na bierząco :) .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

ja z kupnem Tau poczekałem aż sobie kupie/pomaluje lizardy

Teraz mam armie na ok. 4K, z czego 15 tempeli nie jest pomalowanych, i początek armii Tau

a kupować będe w kratke :)

Awatar użytkownika
Krajkowski
Chuck Norris

Post autor: Krajkowski »

Niestety ja to miewam podobne problemy... Zaczynam zbierać armię jednak po jakimś czase to zacznę zbierać inną bo podoba mi sie i mówię sobie a co będę miał 2 armie... i w taki sposób... mam trochę figurek do VC O&G Beast of Chaos i Imperial guardu... i w końcu nie wiem czym tu sobie grać ;) więc nie rób tego błędu co ja i zbierz najpierw jedną armię :)

Awatar użytkownika
Łukasz
Pseudoklimaciarz

Post autor: Łukasz »

Ja bym wolał kupić farby i pomalować do końca figurki. :lol:
Pozdrawiam Łukasz.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

ja bym kupił starter do warmachina i coś tam jeszcze, niech GW czuje że nie jest monopolistą :)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Ja chciałbym tylko zauważyć, że za trzy setki, to trochę tych farbek nakupujesz sobie. :)
Ja bym wolał najpierw armię pomalować. Potem jak masz za dużo rzeczy do malowania, to nie chce ci się za to brać. Dobrym przykładem na to jestem ja. Mam jakieś 3-4 k pomalowane i ponad drugie tyle w wersji szarej i malowanie tego średnio mi idzie.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Lepiej pomalować jedną armię i grać nią na turniejach niż mieć dwie i wyczekiwać na turnieje bez wymogu pomalowanej armii........

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja już parę razy się do 40tki przymierzałem ale nic z tego nie wyszło- nie mogę się jakoś przestawić mentalnie:)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Pomaluj najpierw to, co masz. Jak się zbierze tego od cholery, to nigdy nie pomalujesz.

kurka_z_podworka
Kretozord

tak tak, bo jak będziesz miał za dużo figs niepomalowanych to skończysz jako malarz teoretyk oceniając prace innych na BP :P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

kurka_z_podworka pisze:tak tak, bo jak będziesz miał za dużo figs niepomalowanych to skończysz jako malarz teoretyk oceniając prace innych na BP :P
...a to jest bardzo bolesne, głównie dla takich teoretyków...
Pamiętaj też, że są ludzie, którzy oceniają Cię nie znając ilości i jakości Twego malowania. To smutne, ale cóż robić ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja bym trzy stówy przepił.
Figurek mam na 2 lata malowania, zakładając, że będę malował jedną dziennie.
tak tak, bo jak będziesz miał za dużo figs niepomalowanych to skończysz jako malarz teoretyk
Ja mam zdecydowanie za dużo, a jakoś nie oceniam innych prac :P
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Kup farby i maluj. Mi się nie chciało czekać aż pomaluję orki do końca i teraz mam w połowie niepomalowane dwie armie: Orki i CoU :P. A do tego jeszcze powolutku dochodzą stare, metalowe krasnoludy z allegro (z reaperowymi i gamezonowymi figurkami na razie udaje mi się wstrzymywać :) ). Mam ze 120 albo i więcej figsów do pomalowania... Wcale mnie to nie cieszy :P. No cóż, nałóg to nałóg, przynajmniej teraz wziąłem się mocno do roboty i mam ambitny plan zrobienia 25 big unsów do końca kwietnia. Sześciu już skończylem, czterech jest gdzieś w połowie.
Tak więc farbki i cierpliwość, tak bym polecił ;)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Skavenblight pisze:
kurka_z_podworka pisze:tak tak, bo jak będziesz miał za dużo figs niepomalowanych to skończysz jako malarz teoretyk oceniając prace innych na BP :P
...a to jest bardzo bolesne, głównie dla takich teoretyków...
Pamiętaj też, że są ludzie, którzy oceniają Cię nie znając ilości i jakości Twego malowania. To smutne, ale cóż robić ;)
Wystarczy coś samemu/samej pomalować, pokazać i problem z głowy :P

Co do dylematu farbki vs tyranidzi - definitywnie farby, lepiej zrobić jedną rzecz porządnie, niż mieć dwie armie niepomalowane ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Tak, wiem, to strasznie wkurzające - ktoś się czepia, a ty nie masz się czego czepić, bo ten ktoś nie pokazuje swojej twórczości.
[choć na ogół się nie czepiam, wredna też nie jestem]
Mate, śmiało - pożycz mi sprzęt fotograficzny, to pokażę swoje figurki. Tak to niestety wygląda, że bez tego nie mogę.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Skavenblight pisze: Mate, śmiało - pożycz mi sprzęt fotograficzny, to pokażę swoje figurki. Tak to niestety wygląda, że bez tego nie mogę.
Mogę pożyczyć, chętnie zobaczę te szczurki (wniskuję z nicka ;)

kurka_z_podworka
Kretozord

co do mojego wcześniejszego posta, nie sugerowałem tego że jak ktoś nie daje fotek to jest teoretykiem :)
Ja np intensywnie maluje sobie nowy nabytek do mojej armii ale nie daje tego na forum bo to niegodne :)
A prawdziwy teoretyk to taki który spędza więcej czasu przeglądając CMON, zadając dziwne pytania na forach i udzielając porad innym niż malując swoje figsy, tylko on sam może ocenić czy już teoria wzięła górę nad praktyką
Pozdro szejset

ODPOWIEDZ