Mój Chaos na MB 2007 :D

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Mój Chaos na MB 2007 :D

Post autor: Aro »

Już za jakiś czas MB :D więc małe przymiarki czas zacząć. Na obecną chwilę będę grał taką rozpą :) krytyka jak i rady mile widziane. Podobną rozpą ostatnio na 2300 wyczyściłem stół z OK tracąc 500pkt no ale przeciwnik średni :D a i OK średnie hehe

1 Chaos Lord @ 670 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Chaos Armour
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [10]
Gaze of the Gods [30]
Book of Secrets [40]
1 Chaos Dragon @ [360] Pts

1 Exalted Chaos Champion @ 178 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Flail; Chaos Armour; Barding
Collar of Khorne [25]

1 * Wargor @ 190 Pts
Mark of Tzeentch; Lore of Tzeentch; Great Weapon; Heavy Armour; Shield
Pelt of the Dark Young [25]
Dispel Scroll [25]

5 Chosen Chaos Knights of Khorne @ 370 Pts
Mark of Khorne; FCG
Banner of Rage [50]

5 Chaos Knights @ 175 Pts
Mark of Chaos Undivided; Musician

5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musican

5 * Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musican
6 Chaos Warhounds @ 36 Pts

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

7/9 Beast Herd (Gors) @ 120 Pts

2ndWeapon; FCG

6 Chaos Furies @ 90 Pts

5 Screamers of Tzeentch @ 165 Pts

3 Minotaurs @ 138 Pts

Mark of Chaos Undivided; Great Weapon;

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 6

Models in Army: 66

Total Army Cost: 2324

trochę obróbki trzeba było. (mod.)
Ostatnio zmieniony 29 mar 2007, o 12:23 przez Aro, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

a przypadkiem jak bierzesz chelice of chaos dla generala to nie musisz dowodzic demoniczna armia??

tak ogolnie to srednio widze ta rozpe

5 knightow na undivide slabo dziala wiec jak cos to daj im albo khorna albo daj im Chosenow zabierajac khornitom.

reszta chyba bez zadnych zarzotow
z OK ja wyciagam na 1650 roznice 1500 tracac tylko 300-400pkt :wink:

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

ojaa nie Chelice miałem dać a BOS dzięki za zwrócenie na to uwagi ehehe

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

innowacyjne, moze zadziala, ja bym tak nie zagral :)

- po kiego grzyba ci LA na minoskach?
- dopisz ze khornikow masz 5 :) nieczytelne troche...
- tarcze na maruderach bym wolal zamienic na 2x muzykow, zdecyowanie
- wargor tzeentcha? very kiepski pomysl, chcesz miec kostke to zrob se za pkt z marka rycerzy khornowych, a wargora zrob slaaneshowego

taki jakis zlepek ta rozpiska... :twisted: :twisted:

p.s.
to jak juz w temacie to jakie beda zasaday MB ;) ?

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

LA na minosach racja są niepotrzebne, muzyków dodałem - co do Wargora - sprawdził mi się już i przy takim pozostanę.
Zapewniam Ciebie Thurionie, że ja umiem grać taką rozpiską i zlepki to to co lubię najbardziej :) Ja lubię wyzwania. Nie chce mi się grać kolejny raz na MB taką samą rozpą. Po zmianach mam 11pkt wolnych i w sumie chyba w 2 pieski je zainwestuję :D

Natomiast co do zasad na MB to obecnie Szmaja podał tylko limit punktowy 2333 ale jak znam życie to Busz jeszcze wkroczy i zrobi się jakaś inna kosmiczna cyferka ehehehe. Scenariusze obecnie są w trakcie przygotowań. Ja oczywiście zapraszam jak najwięcej osób grających Chaosem :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Aro pisze: Zapewniam Ciebie Thurionie, że ja umiem grać taką rozpiską i zlepki to to co lubię najbardziej :) Ja lubię wyzwania. Nie chce mi się grać kolejny raz na MB taką samą rozpą.
i to sie liczy najbardziej !!, jak umiesz to git :) ja gram na tyle rzadko ze jak gram kolejna wariacja mojego standardu to (poki co..) jeszcze mi sie to nie nudzi :]
Aro pisze: Natomiast co do zasad na MB to obecnie Szmaja podał tylko limit punktowy 2333 ale jak znam życie to Busz jeszcze wkroczy i zrobi się jakaś
no na WI juz sie zdeklarowalem w grze ze Szmaja i Buszem ze wpadne, to chyba wpadne :P 2333 to miodnie :P

zaraz sam przerobie swoj sandard i tu wrzoce :wink:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

2333...fajne punkty,fajny turniej. Tez bede próbował być :)

Wargor tęczowy to imho zajebisty pomysł, tez mi się takim zdarzało grac, ale z dwoma skrolami. Thurion - on ma nie tylko generlowac kosci i niesc skrole, ale przede wszystkim bić - herd z takim koleżką to fajna sprawa.

ogolnie to fajna rozpa; brakuje mi imho warda jakiegoś na exaltedzie (głupi biegacz WE ma spore szanse go skrzywdzić), no i ta piątka rycerzy bez niczego...sam się nad nią zastanawiam i mam wątpliwości.

Tak czy inaczej - dojebana rozpiska :D

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Szafa jest jeszcze inna opcja, pozbędę się gdzieś 25pkt i dam Ex Helm of Many Eyes. Ostatnio testowałem sobie o tak sam w domu przyjęcie na klatę przez 5 Choosenów + tego Ex z Helmofonem 13BK+BSB+Counta. Na challange idzie champion a EX po ich walce wypala w BSB powinien trafić 2 razy...a może trafić 5 lub wcale eheheh - Jak zabijesz BSB to później już tylko dobijasz. W sumie wszystko zależy od rzutów kośćmi ale tą jazdą można śmiało klepnąć taki wagon ale to IMO ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

HoM jest fajny na undiv, na kolesiu z LD 8 bez przerzut bym sie bal

ale warto przetestowac :P jak masz dobre rzuty na LD to masakryczne combo

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Nie noa ja nei wiem o co chodzi z tym plewnym BoS...wiem jestem warzywem, ale dla mnie to plewstwo. Moze jakaś broń no save? :D
Ale ogólnei rzecz biorąc to mi się rozpa chyba bardziej podoba niż twoja Thurionie :P. Przede wszystkim są zwierzaki no i scremerczuchów dużo - wielki bonus w walce z takimi h. elfami - tyle że w takim wydaniu to chaos miażdży.
P.s. Aro - Yarma testuje obecnie smoka tz+2 Dj...u nas na warconei będzie ostatecznie testował - chociaż jego siłę juz sprawdzał ostatnio w Poznaniu ( na śmoku tz i dj+tzwargorze...i hellu)

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Yo!

MB bedzie na 2333 Limited bez zadnych udziwnien (2x pitched battle + 3x pitched battle z malymi dodatkami.. czyli jak zwykle).

Zasady wrzuce niebawem.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Heh Bogins obecnie Helka mnie odstraszyła :) Zjadła mi raz mojego Lorda na smoku co prawda w kosmicznych okolicznościach ale zjadła. Nie mówię, że Helka to zły pomysł aczkolwiek przeważnie jak wymierzę dobrze to misfire jest a 300pkt w pierwszej turze w plecy to niefajna sprawa. Yarma będzie miał sporo pkt w bohaterach, zastanawiam się czym będzie chciał ugryźć np VC z 3 wagonami BK... Ja jeszcze myślę nad jakimiś małymi zmianami w rozpisce. W niedzielę raczej gram z HE i zobaczę co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

thurion pisze: - wargor tzeentcha? very kiepski pomysl, chcesz miec kostke to zrob se za pkt z marka rycerzy khornowych, a wargora zrob slaaneshowego
a da sie tak zrobic w tej rozpie, skoro sa jednostki z innym znakiem niz slaanesh i udvd?
mi army builder wywala pzy takich kombinacjach, ze w armii moga byc tylko jednostki jednego boga (oprocz udvd).
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

Jeżeli genrał jest udni możesz robić w szystko co Ci się żyd nie podoba :P
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren

Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie :P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Skolim pisze:Jeżeli genrał jest udni możesz robić w szystko co Ci się żyd nie podoba :P
nie, musisz miec oddzial z danym markiem zeby moc wziasc herosa tego marka (demony sie licza jako oddzial z markiem danego boga), bigees slusznie zauwazyl, moj blad :)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Fajna rozpiseczka. Szczegolnie ten motyw z czinczowym wargorem mi sie podoba. Tylko czy ten jego beast herd nie jest za maly o 3 ungorki? Bo o ile sie nie myle (a moge sie mylic, bo ostatnio mi sie to zdarza nader czesto :P) jako Raiders nadal maja rank bonus, wiec jak by bylo 20 sztuk to +3 do CR. Czy nie?

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

max +2 nie ważne ile mają szeregów.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Dzisiaj mały test rozpiski vs O&G - kumpel wystawił OGS na Wyvernie + Orc shaman i 2xNGS 4 klocki N Gobosów w każdym fanole jakieś fasty, pająki Gigant, Squig Hoppers Doom Diver i 6xChukki.

Jak na złość zaczął kumpel po ruchach i Animozji :) rzucił 4x6 i sobie podjechał zaczęła się magia. Obawiałem się jej troszkę bo 1 scroll to mało ale jak się okazało zużyłem go dopiero w 3 turze. Do tego co turę magii 1 kostkę z DD musiałem oddać i tak mając 5 kostek wpuściłem większość czarów. Raz mogłem się przejechać kiedy mój Lord nie zdał testu I i dostał 4hity z S10 ale ward 2 razy a 2 razy na zranienie była 1 więc było cacy. Nie mam tak zbytnio czasu na pisanie ale kolega poddał się po 3 turze. Khorniacy bez strat Herd z MR 1 też daje radę ale coś mi się Magia zielonych teraz miej podoba. Ścieżka plewna przechodzi na 5+ za to animozja fajna i może się nagle okazać, że zieloni są po drugiej stronie stołu :) Masakra do przodu ale to lajtowa gra i muszę jeszcze potestować rozpę z HE ma 4 magach...

ODPOWIEDZ