Pytania co do Vc
Moderator: misha
Re: Pytania co do Vc
ale 2 lord w postaci Spectral + AoD (GW) + Fly[30]/Scout[25] byłby może ciekawszym zjawiskiem na stole, bo tak jako generał to chyba niespecjalnie by sie nadawał.
No ja w pracy też się trochę nudzę, więc rozkminiam sobie trochę, i tak się uczę obsługiwać VC a na Drakonie jeszcze bardziej pod górkę będzie to może coś niestandardowego wrzucę w rozpiskę
No ja w pracy też się trochę nudzę, więc rozkminiam sobie trochę, i tak się uczę obsługiwać VC a na Drakonie jeszcze bardziej pod górkę będzie to może coś niestandardowego wrzucę w rozpiskę
Mam pytanka dotczące ożywiania.
Czy można wskszeszać gdy nie ma miejsca na dodatkowe modele??
jest kilka takich przypadkow. Mi do głowy przychodza o takie:
1. Gdy unit stoi przy krawędzi makiety dupą i nie ma miejsca na dodatkowe modele z tyłu
2. Gdy dupa jest przyblokowana przez inny sojuszniczy regon. Do tego ten oddział mozed być w walce bądź nie.
3. I gdy jakis przeciwnik wjechal swoim oddzialem w dupe naszemu.
Slyszalem ostattnio na turnieju, ze w prrzypadkach 1 i 2 nie mozna wskszeszac, a w 3 mozna i przesuwa sie wtedy unit przeciwnika, a nie nasz.
Czy można wskszeszać gdy nie ma miejsca na dodatkowe modele??
jest kilka takich przypadkow. Mi do głowy przychodza o takie:
1. Gdy unit stoi przy krawędzi makiety dupą i nie ma miejsca na dodatkowe modele z tyłu
2. Gdy dupa jest przyblokowana przez inny sojuszniczy regon. Do tego ten oddział mozed być w walce bądź nie.
3. I gdy jakis przeciwnik wjechal swoim oddzialem w dupe naszemu.
Slyszalem ostattnio na turnieju, ze w prrzypadkach 1 i 2 nie mozna wskszeszac, a w 3 mozna i przesuwa sie wtedy unit przeciwnika, a nie nasz.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Wałowałeś Ja też Szwentas mi ostatnio uzasadnił to. W combacie możesz. W innych przypadkach możesz do momentu, w którym wskrzeszone modele nie znajdą się bliżej niż cal od wroga, z którym nie jesteś związany walką.
Nie jestem pewien jak z oddziałem stojącym na krawędzi stołu - imho nie.
Co do swoich jednostek nie mam pojęcia. FAK nic nie wspomina na ten temat.
Źródło: m1610175_Vampire_Counts_FAQ_2008-05_Edition - nie umiem wyciąć cytatu z pdfa
Nie jestem pewien jak z oddziałem stojącym na krawędzi stołu - imho nie.
Co do swoich jednostek nie mam pojęcia. FAK nic nie wspomina na ten temat.
Źródło: m1610175_Vampire_Counts_FAQ_2008-05_Edition - nie umiem wyciąć cytatu z pdfa
A ja mam takie pytania:
1.Wampir na smoku przegrywa walkę. Oczywiście nie dopuszczam takiej możliwości , ale jeśli Ranald mnie przeklnie... to kto się będzie sypał? Jak przegram o jeden punkt - to sypie się smok, czy wampir? A jak przegram o dwa punkty, to co - wampir sypie się o jeden, i smok jeden? A może albo smok albo wampir sypie się o dwa? A może trzeba losować - dla każdego punktu, o który wampir i smok przegrali?
2. Czy Ward z Bransoletek albo z Korony przenosi się na mounty?
1.Wampir na smoku przegrywa walkę. Oczywiście nie dopuszczam takiej możliwości , ale jeśli Ranald mnie przeklnie... to kto się będzie sypał? Jak przegram o jeden punkt - to sypie się smok, czy wampir? A jak przegram o dwa punkty, to co - wampir sypie się o jeden, i smok jeden? A może albo smok albo wampir sypie się o dwa? A może trzeba losować - dla każdego punktu, o który wampir i smok przegrali?
2. Czy Ward z Bransoletek albo z Korony przenosi się na mounty?
w sytuacji nr 1 też się nie da dowskrzesić, krawędzie stołu są traktowane jako impassible, a regimentu nie można tak sobie po prostu przesunąć do przodu.