Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- 4 karabiny
- Beast from the East
Re: Temat filmowy
Natural born killers !!!
Wypas oglądałem z 5 razy.
Moje teżRakso_The_Slayer pisze: Co do filmów... moje ulubione:
Święci z Bostonu
Pulp Fiction
Siedem
Siódemkę zamieniłbym na inną liczbę
4 - jak 4 pokoje Tarantino bardzo mi się podobał taki lekki film
23 też nie najgorsza.
Świętych z Bostonu widziałem 22 razy4 karabiny pisze:Natural born killers !!!
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
A co tu jest do wyśmiania? Każdy ma swój gust i każdy lubi co lubi. Masz prawo mieć swój ulubiony film. I masz prawo by było nim Kongo.RinoWar pisze:możecie mnie wyśmiać ale jednym z moich ulubionych filmów jest Kongo
A co do 4 pokoi, to fakt, tylko w 1/4 to film Tarantino ale ogólnie jest świetny, szczególnie lubie pokój trzeci z Banderasem Jednak mimo wszystko uważam, że daleko mu do trzech wymienionych przeze mnie filmów (oczywiście jest to moja opinia).
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Trylogia Bourne'a to ostatnio moje ulubione filmy, w sumie na równi z Terminatorami.
Mnie tam zawsze podobal sie Dzien swira jeden z moich ulubionych filmów .
- swieta_barbara
- habydysz
Sorry, ze nie siadlem do kompa wczoraj. Film LOTR naprawde w miare w miare, ale ksiazka jest po prostu slabo napisana. Nudna, ogolnie plewna.
- marcus_cheater
- Oszukista
swieta_barbara pisze:Sorry, ze nie siadlem do kompa wczoraj. Film LOTR naprawde w miare w miare, ale ksiazka jest po prostu slabo napisana. Nudna, ogolnie plewna.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
barbara może ironizować lub nie, ale troszkę racji ma. Tolkien był wybitnym specjalistą od języków i tworzenia ich, ale do arcymistrzostwa w pisaniu trochę mu brakło.
Bardzo lubię Władcę, ale jest to ksiązka dość statyczna. Tolkien nie miał prawie w ogóle talentu do opisywania bitew (sprawdźcie te opisy i porównajcie np z Potopem.)
Film jest zupełnie inny pod tym względem i jako ekranizacja mi się nie podobał, za to jako film batalistyczny jest niesamowity. Jackson położył nacisk na bitwy, nie na historię Froda i filmowi wyszło to na zdrowie ;D
Bardzo lubię Władcę, ale jest to ksiązka dość statyczna. Tolkien nie miał prawie w ogóle talentu do opisywania bitew (sprawdźcie te opisy i porównajcie np z Potopem.)
Film jest zupełnie inny pod tym względem i jako ekranizacja mi się nie podobał, za to jako film batalistyczny jest niesamowity. Jackson położył nacisk na bitwy, nie na historię Froda i filmowi wyszło to na zdrowie ;D
Transformers 2
11/10
Czysta zajebistość.
Więcej walk transformersów, o wiele fajnieszych walk: kiedy Prime zaczął kosić kilka Decepticonów za pomocą energetycznego miecza i haka, mój zajebistometr się przesterował, popsuł i już do końca filmu siedziałem jak urzeczony, nieomalże ze śliną z pyska
Więcej zajebistych samochodów (oczywiście Autoboty są produkcji GM), w tym oczywiście Bumblebee jako produkcyjne 5th gen Camaro oraz zajebista srebrna Corvette Stingray (dawałem jej fotę w "Moto" parę miesięcy temu).
Więcej Megan Fox -- przytyła 4kg do tej roli na prośbę reżysera i te cztery kilo poszły jej dokładnie tam gdzie powinny
A niedobrą kusicielkę głównego bohatera gra ta pani
Oczywiście trzeba przymknąć oko na typowo Bayowską koloryzację: USA to super kraj, a amerykańscy żołnierze to nieomalże aniołowie. Na szczęście ta żenada jest tak przykryta tym, co wyżej opisałem, że nie razi tak jakby się wydawało.
Trwa toto ponad dwie godziny i są to rewelacyjne dwie godziny.
Idę po raz drugi jak już będzie w Imaxie.
PS. Bardzo fajne nawiązania do mitologii Cthulhu.
11/10
Czysta zajebistość.
Więcej walk transformersów, o wiele fajnieszych walk: kiedy Prime zaczął kosić kilka Decepticonów za pomocą energetycznego miecza i haka, mój zajebistometr się przesterował, popsuł i już do końca filmu siedziałem jak urzeczony, nieomalże ze śliną z pyska
Więcej zajebistych samochodów (oczywiście Autoboty są produkcji GM), w tym oczywiście Bumblebee jako produkcyjne 5th gen Camaro oraz zajebista srebrna Corvette Stingray (dawałem jej fotę w "Moto" parę miesięcy temu).
Więcej Megan Fox -- przytyła 4kg do tej roli na prośbę reżysera i te cztery kilo poszły jej dokładnie tam gdzie powinny
A niedobrą kusicielkę głównego bohatera gra ta pani
Oczywiście trzeba przymknąć oko na typowo Bayowską koloryzację: USA to super kraj, a amerykańscy żołnierze to nieomalże aniołowie. Na szczęście ta żenada jest tak przykryta tym, co wyżej opisałem, że nie razi tak jakby się wydawało.
Trwa toto ponad dwie godziny i są to rewelacyjne dwie godziny.
Idę po raz drugi jak już będzie w Imaxie.
PS. Bardzo fajne nawiązania do mitologii Cthulhu.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ja bylem wczoraj i nie jestem az tak zachwycony. Dwie i pol godziny filmu, z czego dwie godziny rozpierduchy Efekty mistrz, walki swietne i w ogole..
Ale jakos nic ponad to a poziom humoru momentami zenujacy.
Generalnie mi sie podobalo ale pewien niedosyt czuje.
Ale jakos nic ponad to a poziom humoru momentami zenujacy.
Generalnie mi sie podobalo ale pewien niedosyt czuje.
Byłem na premierze i też polecam, niby komercja ostra, bo wiadomo kino USA, ale na prawdę warto!
Myślę, że to najlepsze stwierdzenie po części opisujące co się na ekranie dzieje podczas filmu...Więcej Megan Fox -- przytyła 4kg do tej roli na prośbę reżysera i te cztery kilo poszły jej dokładnie tam gdzie powinny
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Nie są złe te transformersy, tylko szkoda , że wczoraj po pierwszej godzinie "uwaga, nadajemy komunikat. należy niezwłocznie udać się do wyjść ewakuacyjnych i opuścić budynek". Idę pojutrze z tym samym biletem i zażądam wpuszczenia mnie na dalszą część. Mogłem jak człowiek z torrentów pociągnąć, ale nie, ja musiałem iść do kina
Chociaż po zastanowieniu to przecież jak pójdę od początku to będę miał godzinę transformersów gratiś, muhahah
Chociaż po zastanowieniu to przecież jak pójdę od początku to będę miał godzinę transformersów gratiś, muhahah
Wojna polsko-ruska, podobało Ci się Pachnidło - polecam. Dla wszystkich innych - choć filmy zupełnie różne wyszedłem z kina z takim samym skacowaniem, totalny bełkot silący się na coś sprytnego. Naprawdę mocno odradzam.
...i dobry uczynek na ten miesiąc spełniony ,
...i dobry uczynek na ten miesiąc spełniony ,
- Dead_Guard
- "Nie jestem powergamerem"
Polecam "JCVD", film naprawdę dobry, przedstawiający tytułowego aktora w innym świetle, bardziej prawdziwym. Choć trzyma w napięciu to nie uświadczymy bohaterskich czynów, super karate ani innych specjalnych rzeczy które towarzyszą osobie pokroju Van Damme.