wasza druga armia

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Esco pisze:Tak sie składa że grałem w 4 ed ale bretonii z armatami to nie pamiętam. Bo w zasadzie to wogóle bretonii nie było w 4 ed. :D
Była w 3 edycji a potem jak sie pokazała to od razu z 5 edycją :P
Hmm, w rulebooku IV edycji na stronie 49 jest zdjęcie, na którym armia bretonii, wyposażona w armatę, walczy z orkami i goblinami ;)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Byc moze jest takie zdjecie, ale armii Bretonii w 4 ed. nie bylo - ani AB ani figurek w sklepach. Nie bylo tez Lizakow i Wood Elfow z tego co pamietam. Bretka byla w 3ed. potem nie bylo jej a potem wyszla wznowiona wraz z 5 ed - byla wtedy do kupienia razem z Lizakami w podstawce. Tak jak teraz wznowione Orcs & Goblins i Dwarfy.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

kontynuując wątek O&G oraz Dawrfów nie będę może zbyt oryginalny jak powiem, że na nowej fali Skullpassowej zacząłem zbierać od razu 2 armie właśnie O&G oraz Krasnoludy. pomijając jakość figurek uważam, to za bardzo logiczny i tani sposób na powrócenie do gier figurkowych. natomiast moim marzeniem są Wampiry - stara miłość po HoM&M III :P. czekam teraz cierpliwie na nowy AB...
Obrazek

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Esco pisze:Byc moze jest takie zdjecie, ale armii Bretonii w 4 ed. nie bylo - ani AB ani figurek w sklepach. Nie bylo tez Lizakow i Wood Elfow z tego co pamietam. Bretka byla w 3ed. potem nie bylo jej a potem wyszla wznowiona wraz z 5 ed - byla wtedy do kupienia razem z Lizakami w podstawce. Tak jak teraz wznowione Orcs & Goblins i Dwarfy.
Hm, zabiłeś mi ćwieka, bo byłem prawie pewien, że grałem z kolegą moją bretonią przeciw jego leśnym elfom właśnie... (może była to wspomniana przez Ciebie III edycja, choć nie wydaje mi się, by było to aż tak dawno; napewno był to 1993 rok w każdym razie)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Mate pisze:
Esco pisze:Byc moze jest takie zdjecie, ale armii Bretonii w 4 ed. nie bylo - ani AB ani figurek w sklepach. Nie bylo tez Lizakow i Wood Elfow z tego co pamietam. Bretka byla w 3ed. potem nie bylo jej a potem wyszla wznowiona wraz z 5 ed - byla wtedy do kupienia razem z Lizakami w podstawce. Tak jak teraz wznowione Orcs & Goblins i Dwarfy.
Hm, zabiłeś mi ćwieka, bo byłem prawie pewien, że grałem z kolegą moją bretonią przeciw jego leśnym elfom właśnie... (może była to wspomniana przez Ciebie III edycja, choć nie wydaje mi się, by było to aż tak dawno; napewno był to 1993 rok w każdym razie)
w IV ed przypominam bylo rowniez cos takiego jak ravening hordes z poczatku VI ed (bialo czarna ksiazeczka, zupelnie przypominajaca ta z VI ed. jakbym poszukal to bym znalazl), owszem nie bylo army bookow, tak jak opisal to Esco, ale grac mozna bylo... cos jak chaos dwarfy grajace obecnie juz druga edycje na raveningach :)

@a co do tematu, istnienie tylko jedna prawowita i warta gry/ zbierania armia :) i są to Śmiertelnicy Chaosu :P

w sumie to mam eszcze HE na jakies 6-7 tys pkt, ale systematycznie wyprzedaje, tak ze niedlugo mysle nie bedzie, sprzedalem juz bretonnie, imperium, chadecje, mialem krotki romans ze sprzedanym juz za ocean demonic legionem... ale tylko w.w. armia daje mi prawdziwa satysfakcje z gry :) a WFB jest dla mnie bardziej grą, sportem, 'zawodami' niz hobby/zyciem

pzdr !!

ODPOWIEDZ