Polityka
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Polityka
Jasne. I masa ekspertów od PR, których zatrudniają, to też banda idiotów.
Sztaby, doradcy, etc.
Akurat tak się złożyło, że wszyscy to idioci. Ciekawe.
Naprawdę, forum o polityce będzie dla was lepsze... Serio.
Pozdrawiam,
Husiat
Sztaby, doradcy, etc.
Pozdrawiam,
Husiat
Bum...!
Co?!Jarosław Kaczynski i jego brat wibili sie w latach 70-80 kiedy to byli w Solidarnosci , a kazdy wie chyba ze w tamtych czasach w solidarnosci byli ludzie z wyksztalceniem podstawowym (Wałęsa) a jakos sie wybili . Nie trzeba byc mądrym aby zostac politykiem . A jezeli chcesz wiedziec to PiS wygral glownie dlatego , ze poparl go Ojciec Dyrektor wraz z watahą moherowych beretów . Rozumiem jestes pisowcem , ale chyba nie slepym .Kaczynscy zaistnieli glownie dlatego , ze wiecznie się kłócą i są kompletnymi debilami politycznymi . I jak to powiedzial premier Rosji , w.Putin : Europa wychowała dwóch idiotów politycznych . I tyle mam do powiedzenia w tej kwestii .Husiat pisze: jak ktoś, kto jest "pustakiem", obraca się w takich kręgach? dzięki znajomościom? czyli ktoś jednak nie jest pustakiem. rozumiem, że mądrzy ludzie do władzy się nie dobiorą, bo nie są wystarczająco głupi?
bzdura.
Jak panowie chcecie porozmawiać, to wejdźcie na forum o polityce. Z pewnością masa ich w necie, racja?
Pozdrawiam,
Husiat
A co do Ziobry to zawsze wygrywal w Krakowie .
"Jasne. I masa ekspertów od PR, których zatrudniają, to też banda idiotów.
Sztaby, doradcy, etc.
Pozdrawiam,
Husiat"
Husiat w dla Ciebie lepsze będzie Radio Maryja Nie mów innym co bedzie dla nich lepsze , bo to śmierdzi komuną na kilometr . A co do sztabów i doradców to się zgodze , bez nich polityki nie ma . W koncu ktos musi kreowac takich Palikotów .
Hm... Nie wiem, czy rozmawiam z dzieckiem, czy ktoś sobie ze mnie żartuje?
Tak się składa że popieram PO, nie PiS. Polityka PiS jest dla mnie wybitnie niesmaczna.
Ale to nie znaczy, że Ci ludzie dostali się tam dzięki szczęściu. Pieprzysz takie głupoty, że szkoda gadać.
Bo PiS swoje 20% poparcie wypracował tylko radiem? To dziwne, nie wiedziałem, że mamy około 8mln słuchaczy radia.
Nie trzeba być mądrym i dajesz przykład Wałęsy. Jego sława międzynarodowa wzięła się z przypadku, a on jest głupcem. Wykształcenie nie świadczy o wszystkim... Ale co ja będę tłumaczył.
Prawda jest taka, że nic nie bierze się bez powodów. A ty uważasz się za mądrzejszego niż wszyscy politycy razem wzięci. To co jeszcze robisz na forum o Warhammerze? Do sejmu i naprawiać kraj...
A dla Ciebie, Janiszek, mam radę: oglądanie wiadomości nie wystarczy do zrozumienia. W twoich wypowiedziach widać: moherowe berety, PiS, putin, czyli hasła, które media i politycy używają do zrobienia z przeciętnego polaka matoła. Czasem trzeba zastanowić się nad wszystkim i wyrobić własne zdanie. Polecam Ci to, z całego serca.
Jakiś mod/admin mógłby zamknąć tę dyskusję. A ja się daję sprowokować, bez sensu...
EOT
Pozdrawiam,
Husiaty
Tak się składa że popieram PO, nie PiS. Polityka PiS jest dla mnie wybitnie niesmaczna.
Ale to nie znaczy, że Ci ludzie dostali się tam dzięki szczęściu. Pieprzysz takie głupoty, że szkoda gadać.
Bo PiS swoje 20% poparcie wypracował tylko radiem? To dziwne, nie wiedziałem, że mamy około 8mln słuchaczy radia.
Nie trzeba być mądrym i dajesz przykład Wałęsy. Jego sława międzynarodowa wzięła się z przypadku, a on jest głupcem. Wykształcenie nie świadczy o wszystkim... Ale co ja będę tłumaczył.
Prawda jest taka, że nic nie bierze się bez powodów. A ty uważasz się za mądrzejszego niż wszyscy politycy razem wzięci. To co jeszcze robisz na forum o Warhammerze? Do sejmu i naprawiać kraj...
A dla Ciebie, Janiszek, mam radę: oglądanie wiadomości nie wystarczy do zrozumienia. W twoich wypowiedziach widać: moherowe berety, PiS, putin, czyli hasła, które media i politycy używają do zrobienia z przeciętnego polaka matoła. Czasem trzeba zastanowić się nad wszystkim i wyrobić własne zdanie. Polecam Ci to, z całego serca.
Jakiś mod/admin mógłby zamknąć tę dyskusję. A ja się daję sprowokować, bez sensu...
EOT
Pozdrawiam,
Husiaty
Bum...!
Sami złodziej i debile , trzymają się stołków i jedyne co to kochanki , rodzina albo za pieniądze można się dostać do polityki .. cały ten pis bym pod mur postawił i rozstrzelał za zdradę kraju , niszczą ten kraj i nikt nie ma mocy by ich powstrzymać , jak widzę tego przykurcza Gosiewskiego albo Kaczuchów z tymi ich ślepkami ... no ja pierdziu , wstydzę się że jestem Polakiem jak widzę co za motłoch reprezentuje nasz naród , na szczęście niedługo połowa poparcia dla pisu wymrze śmiercią naturalna i spocznie pod 3metrami ziemi ... TAK NAM DOPOMÓŻ BOŻE
Jedyny ratunek to sklonować Palikota i obsadzić go na wszystkich stanowiskach ... on ma przynajmniej jaja i głowę do polityki i nie boi się ośmieszać tych wszystkich prostaków którzy za nasze podatki jeżdżą limuzynami , chleją alkohol po 2zł za 0,5 litra , palą papierosy po 1.50 za paczkę (cudowny sklepik sejmowy) i ustawiają rodzinki w polityce.
Jednym słowem to legalna mafia i normalny myślący człowiek nie zajmuje się sprawami polityki bo zdaje sobie sprawę ze CH... wielki może z tym zrobić
Jedyny ratunek to sklonować Palikota i obsadzić go na wszystkich stanowiskach ... on ma przynajmniej jaja i głowę do polityki i nie boi się ośmieszać tych wszystkich prostaków którzy za nasze podatki jeżdżą limuzynami , chleją alkohol po 2zł za 0,5 litra , palą papierosy po 1.50 za paczkę (cudowny sklepik sejmowy) i ustawiają rodzinki w polityce.
Jednym słowem to legalna mafia i normalny myślący człowiek nie zajmuje się sprawami polityki bo zdaje sobie sprawę ze CH... wielki może z tym zrobić
Tak dla ścisłości. Przy nieco ponad 40-procentowej wychodzi raczej koło 4 mln radiowych słuchaczy, nie 8Husiat pisze: Bo PiS swoje 20% poparcie wypracował tylko radiem? To dziwne, nie wiedziałem, że mamy około 8mln słuchaczy radia.
masza ogólnie gadasz głupoty.
Ale Palikot rules!
Ale Palikot rules!
Nie no, nie porównuj Palikota do Giertycha. Go w ogóle nie da się porównać do jakiegokolwiek innego polityka. On jest jedynym politykiem w swoim rodzaju - ... uczciwym! A przynajmniej najbardziej uczciwym.
No co do tej jego uczciwości to są pewne wątpliwości Biedni studenci wpłacający na niego tysiące?
Jak dla mnie stoi raźno w jednym szeregu z Giertychem, Misztalem, itp. Pajac nie polityk. Mam nadzieję, żę zniknie jak najszybciej. Niestety nie ma na to szans, a niedługo (za jakieś pół roku) znowu będzie wszędzie, bo go Tusk spuści ze smyczy, żeby atakował Kaczora przed wyborami. Teraz siedzi cicho, żeby się ludziom nie przejadł totalnie przed głównym występem.
Jak dla mnie stoi raźno w jednym szeregu z Giertychem, Misztalem, itp. Pajac nie polityk. Mam nadzieję, żę zniknie jak najszybciej. Niestety nie ma na to szans, a niedługo (za jakieś pół roku) znowu będzie wszędzie, bo go Tusk spuści ze smyczy, żeby atakował Kaczora przed wyborami. Teraz siedzi cicho, żeby się ludziom nie przejadł totalnie przed głównym występem.
'Blowjob is better than no job'- Jenna Jameson on the economic crisis
No więc polityka to działania mające na celu zdobycie , utrzymanie i sprawowanie władzy . To ze tam jest mnóstwo PR-u to norma tak musi być .
Większość ludzi nie lubi polityki ani polityków - to wiemy . Ale jak ludzie mają lubić przy takim działaniu mediów . Zamieniają małe sprzeczki polityczne na wydarzenia dnia , robią sensacje z byle gówna i nakręcają ludzi i polityków wyolbrzymiając medialnie ciekawe "skandaliki" . W co drugim felietonie politycznym przyrównują nasze standardy i kulturę polityczną z krajami zachodu , Francją , Wielką Brytanią , Niemcami . Komentują to na zasadzie "że u nas jest gorzej" , "ile jeszcze nam brakuje do zachodu ?" Itp. Tylko czemu nie porównują naszej polityki do krajów z podobną historią demokracji !! : Słowackiej , Węgierskiej , Czeskiej itp . 20 letnia demokracja porównywana z tą ponad 100 letnią musi wypaść blado . Jest to rzecz która wk$%ia mnie maksymalnie bo owocuje to komentarzami , że przez polityków wstydzimy się być Polakami ( ) , ze u nas syf i malaria , ze sami złodzieje , łapówkarze i że nasi są najgorsi i Polacy to dno .
Ktoś powie ze wolne media właśnie po to są żeby gapić się politykom na ręce i wytykać błędy ... racja ... ale niech to będzie to rzetelne . Media mają pokazywać fakty i je komentować a nie same je tworzyć . Bo za cenę oglądalności i taniej sensacji , dostajemy zniechęcenie ludzi do polityki , co daje np. słabą frekwencje w wyborach - potem są komentarze że frekwencja "żenująca" . Ludzie tego słuchają i kołko się zamyka .
Płytkie i bardzo ogólne lub przesadzone komentarze do wydarzeń owocują tym że ludzie chodzą i powtarzają frazesy , nie rozumiejąc o co naprawdę chodzi . Janiszek przepraszam Cie , nie obraź się prosze , ale twój pierwszy post jest na to przykładem :
Większość ludzi nie lubi polityki ani polityków - to wiemy . Ale jak ludzie mają lubić przy takim działaniu mediów . Zamieniają małe sprzeczki polityczne na wydarzenia dnia , robią sensacje z byle gówna i nakręcają ludzi i polityków wyolbrzymiając medialnie ciekawe "skandaliki" . W co drugim felietonie politycznym przyrównują nasze standardy i kulturę polityczną z krajami zachodu , Francją , Wielką Brytanią , Niemcami . Komentują to na zasadzie "że u nas jest gorzej" , "ile jeszcze nam brakuje do zachodu ?" Itp. Tylko czemu nie porównują naszej polityki do krajów z podobną historią demokracji !! : Słowackiej , Węgierskiej , Czeskiej itp . 20 letnia demokracja porównywana z tą ponad 100 letnią musi wypaść blado . Jest to rzecz która wk$%ia mnie maksymalnie bo owocuje to komentarzami , że przez polityków wstydzimy się być Polakami ( ) , ze u nas syf i malaria , ze sami złodzieje , łapówkarze i że nasi są najgorsi i Polacy to dno .
Ktoś powie ze wolne media właśnie po to są żeby gapić się politykom na ręce i wytykać błędy ... racja ... ale niech to będzie to rzetelne . Media mają pokazywać fakty i je komentować a nie same je tworzyć . Bo za cenę oglądalności i taniej sensacji , dostajemy zniechęcenie ludzi do polityki , co daje np. słabą frekwencje w wyborach - potem są komentarze że frekwencja "żenująca" . Ludzie tego słuchają i kołko się zamyka .
Płytkie i bardzo ogólne lub przesadzone komentarze do wydarzeń owocują tym że ludzie chodzą i powtarzają frazesy , nie rozumiejąc o co naprawdę chodzi . Janiszek przepraszam Cie , nie obraź się prosze , ale twój pierwszy post jest na to przykładem :
- Premier jest szefem rządu a nie inwestorem z workiem pieniędzy wydawanych na bieżąco według aktualnych potrzeb . Zanim napiszesz coś takiego dowiedz się jak działają finanse publiczne .Premier inwestuje w głupie place zabaw zamiast ratować powodzian ...
Sam w to chyba nie wierzysz .Iran - bardzo blisko wojna domowa , przez oszustwa w sprawie wyborów
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Generalnie masz rację Dibo. Rozmawiałem niedawno ze znajomym, pół krwi Polak, pół krwi Bułgar. W porównaniu z tym, co się dzieje w Bułgarii (korupcja na każdym kroku, etc.) Polska to dla niego raj i 'kraj zachodu' Pewnie tak samo to wygląda z perspektywy Ukrainy, Rumunii, etc.
A media też mi się bardzo nie podobają. Nie tylko z powodu robienia wielkiej afery z byle bzdury i strasznego upolitycznienia, ale głównie właśnie szerzenia takiego zakompleksienia - najgorszej moim zdaniem wady Polaków, którą wszyscy dziennikarze zdają się pielęgnować z niesamowitym zapałem, mimo iż oficjalnie się z tego wyśmiewają i naturalnie sami zakompleksieni nie są...
A media też mi się bardzo nie podobają. Nie tylko z powodu robienia wielkiej afery z byle bzdury i strasznego upolitycznienia, ale głównie właśnie szerzenia takiego zakompleksienia - najgorszej moim zdaniem wady Polaków, którą wszyscy dziennikarze zdają się pielęgnować z niesamowitym zapałem, mimo iż oficjalnie się z tego wyśmiewają i naturalnie sami zakompleksieni nie są...
'Blowjob is better than no job'- Jenna Jameson on the economic crisis
Co do miłościwie nam panującej PO i jej rządu, to prawda jest taka, że w naściemniali aby zdobyć władze, no może część z tego co wymyśli da rade zrealizować, ale jak powiedział jeszcze tylko ponad rok nam panujący prezydent "cudów nie ma wszystko (no może nie wszystko ale większość) ściema. Ja tam zresztą się nie dziwie, przecież polityka to umiejętność zdobycia władzy i jej utrzymania, przy użyciu wszelkich dostępnych i legalnych środków. PO robi to po mistrzowsku, są skuteczni w politykowaniu, mogli by być trochę skuteczniejsi w rządzeniu. Ale jeśli popatrzeć się w przeszłość ten rząd nie jest gorszy od innych np. PiS zrobił w ważnych sprawach dla kraju, niewiele, zajmował się natomiast walką z układem, szukaniem agentów, tworzenie CBA (jeśli ktoś mi powie, że ta instytucja walczy z korupcją to go wyśmieje, prawie cały ciężar spoczywa na barkach policji), o SLD nie wspomnę, bo rządy tego ugrupowania, były utrwalaniem republiki kolesi. Rząd rządzi w miarę warunków i możliwości jakie posiada, pewnych rzeczy się nie przeskoczy, choć w paru mógł by się bardziej postarać. Z tą powodzią to rzeczywiście mogli by się trochę ogarnąć i przyśpieszyć pomoc, a tak w ogóle to po 97 powinniśmy byli dawno wprowadzić dobry system anty powodziowy, nawet zaczęto robić coś w tym kierunku, niestety jak to zwykle u nas bywa brak kasy i zmieniające się ekipy polityczne doprowadziły do niezrealizowania planów. A z tymi boiskami to by się tak nie denerwował, przynajmniej to będzie dobre . W mojej skromnej opinii PO jest najlepszym co można było wybrać, z pośród innych możliwych Które mogły mieć szansę na zwycięstwo SLD i PiS. Nie ma co narzekać, ale należy krytykować i gonić rząd do roboty.
Jeśli chodzi o PiS to fakt Ziobro jest dla nich jakąś szansą, szansą którą wywalili do Europarlamentu, aby przypadkiem nie zagroził Jarkowi, jak tak ma wyglądać rozruch w Pisie to ta partia będzie musiała dłuuugo poczekać na powrót do władzy, (no chyba, że PO spierdzieli coś po drodze). Póki Jarek rządzi w tej partii nic się nie ruszy.
Iran - nie będzie wojny domowej, co najwyżej Ajatollachowie wyprowadzą czołgi na ulice i będzie jak u nas w 81, jeśli ktoś liczy na demokracje w Iranie to sobie jeszcze długo poczeka.
Jeśli chodzi o PiS to fakt Ziobro jest dla nich jakąś szansą, szansą którą wywalili do Europarlamentu, aby przypadkiem nie zagroził Jarkowi, jak tak ma wyglądać rozruch w Pisie to ta partia będzie musiała dłuuugo poczekać na powrót do władzy, (no chyba, że PO spierdzieli coś po drodze). Póki Jarek rządzi w tej partii nic się nie ruszy.
Iran - nie będzie wojny domowej, co najwyżej Ajatollachowie wyprowadzą czołgi na ulice i będzie jak u nas w 81, jeśli ktoś liczy na demokracje w Iranie to sobie jeszcze długo poczeka.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."