Rozpiski Imperialne
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski Imperialne
taka sobie rozpa czy da rade:D
grand master-ward4+,laury
warrior prist-sword of might,icona magnusa
wizard-2 scrolle
wizard 2scrolle
core:
10 kusz
10 kusz
9 rycerzy war baner
9 rycerzy d3 do szarzy
special:
3 armaty
rare:
czolg
czolg
grand master-ward4+,laury
warrior prist-sword of might,icona magnusa
wizard-2 scrolle
wizard 2scrolle
core:
10 kusz
10 kusz
9 rycerzy war baner
9 rycerzy d3 do szarzy
special:
3 armaty
rare:
czolg
czolg
porady zycia widze:D
armia jest malo liczebna to jest problem:D
niby sa 2 tanki i 2 klocki,duzy porblem bede mial z armia ktore maja duzo smieci wiec nie wiem czy te klocki sie oplaca nie mam altara bo mnie nudzi:D
armia jest malo liczebna to jest problem:D
niby sa 2 tanki i 2 klocki,duzy porblem bede mial z armia ktore maja duzo smieci wiec nie wiem czy te klocki sie oplaca nie mam altara bo mnie nudzi:D
- morgan10005
- Falubaz
Śmieciowe armie dobrze się czymś takim zamiata, gorzej jak wyłącza czołg albo dwa. Wystarczy jakaś balista, smok i jak nabiją po 3 woundy na każdym i już nie masz czym walczyć.
W odroznieniu od innych konfiguracji przy których na starcie nie masz wiekszych szans...
To masz duzo farta jak zawsze masz las za ktorym mozna schowac 2 czołgi przed dajmy na to 4 bolcami albo 3 działami;)
W teorii tak ale łatwo się przekonać ze nie zawsze da sie wszystko zniszczyc a ogolnie fart jest jak zdejmiesz 2 dziala na ture ... w czołgu 3 rany wystarczą zeby go wyłączyc...nie trzeba go rozwalic
- morgan10005
- Falubaz
Poza tym cannony są w Twojej strefie rozstawiania a czołg jedzie do przeciwnika i tam może dostać salwę albo i dwie. Bolce można schować przed cannonami.
Tereny działają w obie strony. A tank jest larg targetem co niestety nie zawsze działa na jego korzyść.
Czasami wystarczy salwa z łuków- 1-2 woundy i tank zaczyna zwalniać.
Tereny działają w obie strony. A tank jest larg targetem co niestety nie zawsze działa na jego korzyść.
Czasami wystarczy salwa z łuków- 1-2 woundy i tank zaczyna zwalniać.
taa, podobnie jak nasza kawaleria, która czasem jest anihilowana po jednej salwie blowpipów
jak balist nie widać to stoimy, strzelamy i magujemy - zgadnij, kto wygra...
jak balist nie widać to stoimy, strzelamy i magujemy - zgadnij, kto wygra...
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
- morgan10005
- Falubaz
ten kto ma więcej szczęścia w kostkach??
no nie przesadzajmy z tymi łukami co czołgom nabijają rany. Faktem jest ze wcale nie jest tak ze masz 3 działa to wygrasz kazdy pojedynek. Sek w tym ze nastarsza bajka na czołg to postawic swoje za górą i poczekać Więc moze darujmy sobie "Idziesz na standard ty cholerna lamo" i moze zamienmy to na "bierz 2 czołgi jak chcesz cos ugrac a bierz co inne jak chcesz sobie po prostu pokulać"
- morgan10005
- Falubaz
Jedzie ktoś na Dracona, oprócz mnie, bez 2 czołgów, 4 cannonów i ołtarza ( tzw. standardu)??
Ja mam 3 działa, czołg i maga lorda.
Ja mam 3 działa, czołg i maga lorda.
- morgan10005
- Falubaz
Ponoć na Draconie są 2 schematy imperium- oprócz 2 ST 4 cannony i altar. Ciekawe jaki jest drugi??